Staat een stedentrip in Wellington als onderdeel van jouw stage Nieuw-Zeeland al op de planning? Nee? Lees dan in het vorige artikel waarom dit wél zou moeten! Goed, dat heb je geboekt. De volgende stap: alles uit deze stedentrip halen. Wij leggen je graag uit hoe je jouw stedentrip Wellington het beste invult.

Te Papa Museum

Dit museum is de trots van Wellington, en terecht! De collectie is uitgebreid en het museum is interactief. Terwijl jij je eigen octopus creëert, kunnen je vrienden een animatiefilm over de zee-schepsels kijken. Neem hier zeker twee uur de tijd voor. Het museum is trouwens gratis!

https://www.tepapa.govt.nz/

Underground Markets

Elke zaterdag vind je in de haven, op vijf minuutjes van het museum, de Underground Markets. Deze markt is gratis en duurt van 10 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags. Je hebt er van alles: kleding, kaarsen, eten, drinken, sieraden, kaarten… noem het maar op. Het ambachtelijke aspect van deze markt maakt het levendig en speciaal.

http://www.undergroundmarket.co.nz/

Mount Victoria

Het is een behoorlijke klim, maar het is het waard. We raden je wel aan om de tijd te nemen voor deze wandeling. Op die manier gun je jezelf genoeg tijd om op adem te komen en te genieten van het uitzicht tussendoor. Tip: begin je klim net voor de schemering, zodat je vanaf de top de zonsondergang kunt bewonderen. Je kunt de hele stad zien. Overigens begint de klim op nog geen kwartiertje lopen vanaf het centrum (Base Backpackers).

Cable Car & Botanical Gardens

Wellicht ken je de rode tram met uitzicht over Wellington van postkaarten of afbeeldingen van Wellington. De Cable Car is voor Wellington wat het Opera House is voor Sydney. Het ritje duurt ongeveer vijf minuten, waarbij je door een fancy tunnel gaat met gekleurde lampjes. Een retourtje kost je $7, maar je kunt het beste een enkeltje nemen en naar beneden lopen via de Botanical Gardens. Deze tuinen zijn deels binnen en deels buiten. Je vindt er prachtige bloemen en planten en een schattig winkeltje met souvenirs en zaadjes. De tuinen zijn wel gewoon gratis.

Food Market

Zorg ervoor dat je zondagochtend niet ontbijt, want ontbijten, dat doe je op de Food Market! Deze markt vindt plaats vlakbij het museum, van 7.30 ’s ochtends tot 1 of 2 uur ’s middags (afhankelijk van het seizoen). Het is een mix van gerechten, producten en verse groenten en fruit. Qua gerechten vind je hier voor ieder wat wils, zelfs Nederlandse poffertjes! Maar ook bijvoorbeeld de Mediterrane, Italiaanse en Turkse keuken zijn hier vertegenwoordigd. Er zijn veel producten verkrijgbaar, variërend van veganistisch brood tot amandelpasta met vanillesmaak. De verse groenten en fruit zijn bijzonder goed vertegenwoordigd en de prijzen zullen je dag maken.

http://www.harboursidemarket.co.nz/

Lord of The Rings Tour

De meeste scènes uit de Lord of The Rings trilogie zijn gefilmd op het Zuidereiland. Toch zijn er behoorlijk wat filmlocaties op het Noordereiland, en dan vooral in Wellington. Lucky you! Je gaat langs allerlei locaties waar is gefilmd voor de Lord of The Rings films, bekijkt behind-the-scenesmateriaal en geniet van een heerlijke picknick in Rivendale. Een echte must-do tijdens je stage Nieuw-Zeeland, als je fan bent van deze films.

Wata Studio Tour

De artiesten in de Wata Studio’s zijn verantwoordelijk voor alle artistieke elementen in onder andere Lord of The Rings. Denk hierbij aan de miniatuurversies van de gebouwen en dorpen, kostuums en maskers. Tijdens je bezoek aan de Wata Studio’s bekijk je exclusief beeldmateriaal, maar word je ook rondgeleid. Je ziet dan artiesten aan het werk, props uit de Lord of The Rings reeks en maquettes.

http://wetaworkshop.com/visit-us/workshop-tours/

Uitgaan in Wellington

Het uitgaansleven in Wellington is niet zo berucht als dat in Queenstown, maar net zo leuk. Het is net wat intiemer. In het weekend zijn de vele bars en clubs open tot in de vroege uurtjes. Doordeweeks kun je er ook prima terecht voor een lekkere borrel. Sommige bars hebben een geheim terrasje achterin of een mooie rooftop bar, kijk hier vooral naar uit!

Leuke restaurants

Aan horecagelegenheden heeft Wellington zeker geen tekort. Of je nu op zoek bent naar een goedkope studentenmaaltijd, fastfood, luxe Italiaans eten, steak, fish & chips, veganistisch eten of sushi, Wellington heeft het allemaal. De leukste restaurants vind je op Cuba Street, Wakefield Street en Dixon Street. Onze favoriet is het fish & chips restaurant Mt Vic Chippery. Je moet eventjes in de rij staan, maar we verzekeren je dat dat het waard is.

https://www.thechippery.co.nz/

Gewoon verdwalen

De beste manier om een stad te verkennen is eigenlijk door te verdwalen. Wellington is niet bijzonder groot, dus écht verdwalen is lastig. Begin bij de Cable Car of bij je hostel en loop gewoon rond. Je zult zien dat je best fijn kunt shoppen en dat er overal leuke horecagelegenheden verborgen liggen.