Buitenlandse stageverzekering

Verzekerd op stage naar het buitenland

Waarom via Stagereizen? De paar hoofdredenen die niet een standaard reis verzekering dekt! In het kort:

 • Extreme activiteiten mee verzekerd
 • Gratis retour vliegticket als een direct familielid onverwachts heel erg ziek wordt*
 • Wettelijke aansprakelijkheid
 • Rechtsbijstand wordt alleen bij Superdekking gedekt;

Australië en Nieuw-Zeeland zijn landen van de extreme sporten als duiken, surfen, kajakken, bungee jumpen, skydiven, skiën, raften, mountainbiken en zo veel meer. Een goede reisverzekering is dus zeker belangrijk om aan te schaffen. Zorgsystemen werken hier anders en als je niet precies weet hoe je verzekering werkt, kan dit je heel duur komen te staan. Zoek van tevoren uit wat jouw huidige verzekering dekt en hoe lang deze nog doorloopt. Vaak is die dekking beperkt, waardoor je het beste bij kunt verzekeren. Gelukkig biedt Stagereizen een passende verzekering. Wat maakt onze verzekering zo bijzonder? Zijn geneeskundige kosten meeverzekerd? En wat zijn de kosten en premies? We geven hieronder antwoord op al je vragen.

Een goede reisverzekering is van belang bij je stage in het buitenland, zodat je goed geholpen wordt, mocht er iets gebeuren. Tenzij je aanvullend verzekerd bent bij de zorgverzekering, zijn de volgende onderdelen niet gedekt in het buitenland: spoedeisende tandheelkundige kosten, medische kosten tegen kostprijs, ongevallen, overkomst van familie bij ongeval/ernstige ziekte, repatriëring, opsporings- en reddingskosten, reisbagage en particuliere aansprakelijkheid. Indien je al aanvullend verzekerd bent via jouw zorgverzekering, kijk dan goed of deze aanvullende verzekering je dekking geeft in het buitenland (buiten Europa) gedurende je stage. Wij raden je ten zeerste aan verzekerd te zijn voor het volgende: medische kosten tegen kostprijs, ongevallen, bagage, wettelijke aansprakelijkheid, buitengewone kosten, personenhulpverlening, rechtsbijstand, bijzondere sporten/activiteiten.

Belangrijk:
 bij verblijf in het buitenland als student met studiedoeleinden (stage lopen of afstuderen) blijf je basisverzekeringsplichtig in Nederland. Er zijn uitzonderingen, zodra je bijvoorbeeld een bijbaantje in het buitenland neemt of ouder bent dan 30 jaar vervalt deze regel, maar dit is bij een buitenlandse stage dus niet het geval.

Voor onze stagiaires raden wij de stageverzekering van de Goudse aan. Deze stageverzekering is de goedkoopste optie als je jouw zorgverzekering in Nederland aanhoudt – iets wat je bij een stage in het buitenland dus verplicht bent. Je hebt de keuze tussen een Standaarddekking en een Superdekking en je kunt kiezen of je geneeskundige kosten wilt meeverzekeren. De Standaarddekking is voor de meeste reizigers voldoende, de Superdekking is uitgebreider. Zo betaal je bij de Superdekking geen eigen bijdrage van €50,- bij medische kosten, zijn de vergoedingen hoger en is Rechtsbijstand meeverzekerd.

De stageverzekering van de Goudse kent een Standaarddekking en een Superdekking. De Superdekking biedt een hogere dekking en lager eigen risico. Bij beide is in ieder geval meeverzekerd:

 • Extreme activiteiten (vaak niet verzekerd bij andere verzekeringen) zoals duiken, surfen, bungee jumpen, skydiven, skiën, raften, etc.
 • Je retour vliegticket als er een eerste- of tweedegraads familielid onverwachts komt te overlijden en je wilt de begrafenis of crematie in Nederland bijwonen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een opa of oma.
 • Bagage (gestolen, beschadigd of verloren);
 • Buitengewone kosten (bijv. repatriërings- en communicatiekosten);
 • Wettelijke aansprakelijkheid (Standaarddekking tot €500.000-, Superdekking tot €1.000.000,-);
 • Ongevallen (bijvoorbeeld een bedrijfsongeluk);
 • Personenhulpverlening (via alarmcentrale);
 • Rechtsbijstand wordt alleen bij Superdekking gedekt;

Bekijk de voorwaarden voor meer informatie en exacte details hier.

 • De stageverzekering van de Goudse is de goedkoopste optie als je jouw zorgverzekering in Nederland aanhoudt – iets wat je bij een stage in het buitenland verplicht bent;
 • De data van de verzekering kunnen nog (gratis) worden aangepast tot één dag voor de ingangsdatum (speciaal voor Stagereizen).
 • De verzekering kan nog zonder kosten worden geannuleerd tot een dag voor de ingangsdatum (speciaal voor Stagereizen).
 • Ook dekking wanneer je tijdens stagewerkzaamheden iets overkomt;
 • Uitgebreide basisdekking, incl. bagage (1e jaar nieuwwaarde i.p.v. dagwaarde);
 • Geneeskundige kosten zijn apart bij te verzekeren. Zowel ter vervanging (All-in) als ter aanvulling (Extra) van je zorgverzekering. Geneeskundige kosten zijn dan tegen kostprijs meeverzekerd;
 • Molest is verzekerd bij Geneeskundige kosten;
 • Wettelijke Aansprakelijkheid meeverzekerd, ook tijdens stages in georganiseerd verband;
 • Payment-on-the-spot: geneeskundige kosten worden in veel landen ter plaatsen vergoed;
 • Als je geneeskundige kosten hebt meeverzekerd: ook dekking bij tussentijdse bezoeken aan Nederland tot in totaal 31 dagen (te verdelen over maximaal 3 periodes);
 • Gemakkelijk af te sluiten en te verlengen via onze partner organisatie.

Je kunt geneeskundige kosten apart bijverzekeren. Bijvoorbeeld als je in Nederland je zorgverzekering opzegt omdat je lang (meer dan 1 jaar) op reis gaat. Of als aanvullende dekking, omdat je zorgverzekering geen dekking tegen kostprijs heeft.

Je hebt daarom de keuze uit twee opties:
Extra* – aanvullende dekking voor wie de zorgverzekering aanhoudt
All-in* – volledige dekking

Voor een stage en/of reis van korter dan 1 jaar raden we je sterk aan om de optie Extra toe te voegen aan je verzekering. Je bent er dan zeker van dat je tegen kostprijs verzekerd bent in het buitenland. Dat is met lang niet alle Basis Zorgverzekeringen het geval.

 • Werelddekking Standaard met optie Extra per maand = € 37,21
 • Werelddekking Standaard met optie ALL-IN per maand = € 42,96
 • Werelddekking Super met optie Extra per maand = € 50,71
 • Werelddekking Super met optie ALL-IN per maand = € 58,21

Bovenstaande premies zijn geldig voor verzekerden tot en met 35 jaar.

De premie gaat in op de dag dat je vertrekt, en wordt vanaf die datum per maand berekend, met de mogelijkheid om tot 15 dagen extra aan te vullen. Je betaalt dan voor de laatste dagen een premie per dag, zodat je niet een hele maand extra hoeft te betalen. Dat kan tot een maximum van 15 dagen. Vanaf de 16e dag is de maandpremie weer van kracht. Voorbeeld: reisduur van 3 maanden + 14 dagen = 3 x maandpremie + 14 x dagpremie, een reisduur van 3 maanden + 17 dagen = 4 x de maandpremie. Omdat de stage buiten Europa plaats vindt, wordt er uitgegaan van de Werelddekking.

Verzekering aanvragen
Veelgestelde vragen:

Ja, je bent verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Deze verzekering dient ook dekking te bieden gedurende je stage. Dus kijk dit goed na.

Een gewone reisverzekering dekt niet alles. Tenzij je aanvullend verzekerd bent bij de zorgverzekering, zijn de volgende onderdelen niet gedekt in het buitenland: spoedeisende tandheelkundige kosten, medische kosten tegen kostprijs, ongevallen, overkomst van familie bij ongeval/ernstige ziekte, repatriëring, opsporings- en reddingskosten, reisbagage en particuliere aansprakelijkheid.

Check bij je zorgverzekeraar in hoeverre jouw verzekering doorloopt wanneer jij je periode In het buitenland doorbrengt. Over het algemeen kan je deze laten doorlopen en ben je met de basisverzekering vergoed voor de Nederlandse kosten van spoedgevallen. Heb jij een aanvullende verzekering? Dan ben je vaak tot de buitenlandse kosten vergoed voor spoedgevallen.

Meer dan 15 jaar ervaring
in stage bemiddeling Down Under

Meer dan 15 jaar ervaring in stage bemiddeling Down Under

Stage Specialist

Stage Specialist

Waar staan wij voor

Wij willen studenten helpen het beste uit hun tijd in Australië en Nieuw-Zeeland te halen, maar onze primaire zorg is dat studenten hun stage succesvol behalen. Wij willen een zo compleet mogelijk pakket aanbieden tegen de beste prijs (beste service, leukste activiteiten, meest passende stages).

Extreme Sports Biking
Snowboarding
Wij zitten daadwerkelijk Down Under

Doordat wij ons kantoor Down Under hebben, doen wij in tegenstelling tot andere stage bemiddelingsbureaus onze werkzaamheden voor het grootste gedeelte zelf. Hierdoor kunnen wij gegarandeerd een kwalitatief goede buitenlandse stage aanbieden. Als er wat is, reageren wij meteen; tijdsverschil is geen hinder.

1k+

Erkende leerbedrijven

5k+

Geplaatste Stagiaires

15+

Jaar Plaatsing Ervaring

8.5

Gemiddelde Waardering