Een stage Nieuw Zeeland is altijd een goed idee. Dit land staat niet voor niks bekend als een van de mooiste landen ter wereld. Daarnaast is het een veilig land met een westerse cultuur en veel werkgelegenheid in verschillende branches. Heb je voor een stage Australië gekozen, maar wil je toch naar Nieuw Zeeland? Wij noemen op wat je niet mag missen tijdens een stedentrip in Auckland.

Hobbiton

In Nieuw-Zeeland is Hobbiton een must go. Zelfs als je geen fan bent van de films van Lord of the Rings en The Hobbit, is dit Hobbit dorp een bezoekje waard. Fascinerend om te zien hoeveel tijd en aandacht is gestoken in dit dorp met meer dan veertig Hobbit holletjes. Dezer dagen wordt het alleen nog gebruikt voor toeristische doeleinden. Het wordt echter uitstekend verzorgd door de tuinmannen: de natuur in en rondom het dorp is schitterend. Nogal toeristisch met de veel te dure toeristenwinkels, maar elke cent waard. Zelfs de busreis erheen is een ervaring.

Mount Eden

De Mount Eden is een berg waar je vanaf het centrum heen kunt lopen in ongeveer veertig minuten. Opeens sta je aan de voet van een berg, grenzend aan de stad. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht over Auckland, de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Je hebt vele uitkijkpunten, waardoor je geen last hebt van super drukke toeristische ophopingen. De perfecte plek voor een picknick op een zonnige dag.

Rotorua

Als je de kans krijgt, ga dan zeker naar Rotorua. Dit is een dorp op ongeveer drie uur rijden van Auckland dat bekend staat om zijn sterke geur: de geur van modder. Je went eraan. Er valt veel te beleven: ga raften, bezoek een Maori Village of beleef het knusse maar gezellige uitgaansleven. Een echte cultuurtrip.

Haven van Auckland

De haven van Auckland is super sfeervol. Waarom neem je niet plaats op een bankje met een pak TimTams (komt uit Australië, maar gek genoeg goedkoper in Nieuw Zeeland!) en geniet je van al de activiteit in de haven? Of ga een hapje eten in een van de vele restaurantjes daar.

Wandeling Auckland

Als je niet te brak bent van het uitgaan in Auckland, ga dan vroeg je bedje uit om een wandeling te maken rondom Auckland. Er is onwijs veel keuze in je wandeling, en er is voor elk niveau iets passends. Kijk voor meer informatie op onze website.

Doen!

Auckland ontdek je vooral door te doen. Plan een dagje rondlopen, gewoon puur rondlopen en zien waar je eindigt. Wedden dat je eindigt met een heerlijk bakje koffie, nadat je indrukwekkende gebouwen of parken hebt gezien? Auckland is niet heel groot, dus verdwalen gaat moeilijker dan in Australië. Echt, je loopt een straat uit en opeens sta je voor een stunning kerk of school. Hadden ze dat in Nederland maar!

Als jij nog tips hebt voor studenten die een bezoekje gaan brengen aan Auckland, laat dan zeker een reactie achter.