Goedkoop op stage naar het Buitenland

Tweedehands winkels hebben niet zo’n goede reputatie. Mensen vinden het vies en armoedig. Dat is zonde, want winkelen in een tweedehands winkel is allesbehalve saai, en het is ook niet vies en armoedig. Deze winkels zitten vol met pareltjes. In Australië en Nieuw Zeeland zijn er ook veel tweedehands winkeltjes. Ga een dagje mee op avontuur met ons en ontdek hoe je jouw buitenlandse stage leuker én goedkoper kunt maken.

De kledingrekken zijn keurig verdeeld op man of vrouw en dan op kleursoort. Binnen de kleursoorten hangen de kledingsoorten weer bij elkaar: rokken bij rokken, truien bij truien, enzovoorts. Chaotisch is het dus totaal niet en daarmee is het eerste stereotype van tweedehands winkels ontkracht. Wat is nou het allerleukste aan tweedehands kleding? Je hebt een uniek stuk in je handen. Van basic zwarte hemdjes kunnen er meerdere hangen, maar van de wat gecompliceerdere kledingstukken hangt er toch maar echt eentje.

Uitgaven aan verjaardagen kunnen hoog oplopen voor degenen onder ons met drukke sociale levens. Ook hier biedt de tweedehands winkel een oplossing voor. Je vindt hier allerlei soorten verjaardagscadeaus. Voor de mannen, bijvoorbeeld, liggen er dozen vol auto-achtige en mechanische spullen. Voor de vrouwen zijn er hele afdelingen met interieurspullen zoals kaarsjes en vazen. Pak je het wat groter aan, dat biedt een ruimere tweedehands zaak ook meubilair aan. Je zult je verbazen over wat mensen allemaal weg doen qua stoelen en banken. En ook kaarten en inpakpapier verkopen ze hier. Als je de verkoopster lief aankijkt, wil ze het misschien ook nog voor je inpakken.

Ook dagelijkse huishoudelijke dingen kun je bij de tweedehands winkel scoren. Jouw favoriete zeep en shampoo kun je hier voor een fractie van de prijs scoren. Maar heeft iemand anders z’n smerige lichaam daar dan niet mee gewassen? Nee, het zit nog in plastic, de winkel koopt dit op. Geen idee waarom, maar aan de kwaliteit merk je het niet! En iedereen die in een shared room leeft weet dat er chronisch tekort is aan keukengerei. Dit is hét walhalla voor bestek, snijplanken, grote messen, borden, kopjes, schaaltjes, glazen en alles wat nodig is om de mondjes te kunnen voeden.

Het leukste gedeelte is nog wel het mediagedeelte. Zelfs televisies en computers zijn hier te koop, maar daar ging het niet over. Het gaat over de boeken en dvd’s. Mensen doen echt geweldige films en boeken weg! Sommigen zijn niet echt meer in top staat, maar daar merk je eigenlijk niks van als je leest. Ook oude tijdschriften zijn hier in overvloed. En voorgangers van Netflix, ook wel bekend als dvd’s, zijn hier in alle soorten en maten. Trakteer jezelf of scoor een verjaardagscadeau (dat er nog wel goed uitziet!).

Het aller, ALLER leukste van een tweedehands winkel is de prijs. Dingen kosten hier sowieso de helft minder dan in de winkel, soms slechts 10% van de winkelprijs – dus 90% korting! Zo druk je de kosten van je buitenlandse stage nog eens. Cash geld is gewenst, maar niet vereist (in Nederland wel vaak). Neem je eigen plastic tasje mee om het milieu te sparen en als je in een goede bui bent, neem dan ook alle ongebruikte plastic tasjes uit je huis mee. Zijn ze daar onwijs blij mee. En dat verdienen ze, want zij gaan jou ongetwijfeld onwijs blij maken.