Kamperen is weer helemaal hot! Wil jij tijdens je stage in het buitenland kosten besparen én op avontuur? Dan is een weekendje kamperen een hartstikke goed plan. Maar er zijn een aantal dingen die we maar beter van tevoren gezegd kunnen hebben. Met deze tips en tricks wordt de kampeersessie op je buitenlandse stage een groot succes.

Vergeet vooral deze spullen niet

  • Een warme jas. In de nacht kan het flink afkoelen en dan heb je geen lekker kacheltje om tegenaan te kruipen.
  • Voldoende wc-papier. Je zal maar net zonder zitten! Doe een paar velletjes wc-papier in elke jas en broekzak.
  • Een waterzak. Je zult jezelf dankbaar zijn als je niet zeven keer op een dag naar de wc-blokken moet lopen voor een slokje water.
  • Van alle kookspullen twee. Vooral als je apart gaat eten en/ of de ander een allergie heeft. Het is misschien iets meer sjouwen, maar het is wel veel handiger.
  • Een zaklamp. Campings zijn vaak niet verlicht en dan is het wel fijn om iets te kunnen zien.
  • Goede nachtuitrusting. Weinig slaap = weinig energie de volgende dag. Willen we niet. Zorg voor een slaapzak die past bij het klimaat, een comfortabel kussen, een dik genoeg matje en een fijne pyjama.

Bereid je voor het ergste

Je kunt je maar beter voorbereiden op het ergste, dan kan het alleen maar meevallen. Dat klinkt super pessimistisch, maar als je nog nooit hebt gekampeerd, kan het nog weleens heel heftig voor je zijn. Overweldigend, alles is nieuw, alles is anders.

Maak duidelijke afspraken

Maak van tevoren een eerlijke taakverdeling. Wie het meest rijdt, hoeft niet te koken. Wie kookt, hoeft niet af te wassen. Jij doet de buitenkant van de tent, ik doe de binnenkant. Jij klapt de tafel in, ik laad de auto in. Dat soort dingen. Het gaat dan vooral om de huishoudelijke dingetjes zoals schoonmaken en koken. Maar spreek ook af wanneer jullie wakker willen worden, want je wilt niet wakker worden van de ander zijn/ haar wekker en je wilt ook niet urenlang op diegene moeten wachten.

Zet geen spullen tegen je tent aan

Als je aan de binnenkant spullen tegen je tent aan zet en het regent, gaat het lekken. Laat ruimte vrij rondom de tent.

Sla de haringen schuin

Dan gaan ze er veel makkelijker uit. Sla ze er ook niet helemaal in, dat scheelt je weer een nagel. Maar laat ze ook weer niet te ver uitsteken, want ’s nachts zie je ze heel makkelijk over het hoofd. Schuin, zodat je alleen nog een soort driehoekje ziet, is the way to go.

Doe van tevoren een proefsessie

Als je de kans hebt, ga dan voor je kampeersessie een keertje proefdraaien. Zo weet je hoe je de tent op moet zetten en hoe het is om erin te slapen. Dat is echt veel handiger dan dat je de tent voor het eerst opzet in de stromende regen. Trust us on this one.