Bordje van Australië en Nieuw-Zeeland voor een buitenlandse stageHuisvesting in Australië of Nieuw-Zeeland

Accommodatie in Australië en Nieuw-Zeeland kan best lastig zijn als je niet weet hoe het werkt. Wij kunnen je adviseren over het soort appartement en de locatie. Wij proberen zoveel mogelijk om onze stagiairs bij elkaar te zetten, zodat je nooit alleen bent. Kies je ervoor om zelf je huisvesting te zoeken, dan is dit uiteraard geen probleem en geven we je alle belangrijke informatie.

Selecteer jouw stageland:

Australie kangoeroe boord deze kom je tegen tijdens je stage in AustralieFAQ Australië

Gedeelde slaapkamers zitten vaak op de beste locaties en zijn de perfecte manier om de kosten te drukken. We snappen dat je je druk maakt om je privacy. Echter is dat nergens voor nodig! Iedereen heeft behoefte aan privacy. Het is juist hartstikke gezellig, je voelt je nooit alleen en je bespaart ook nog eens heel veel geld. Lees hier de blogpost over leven in een shared room.

Als je kiest voor het studentenappartement, heb je gegarandeerd vier weken een kamer. Met een opzegtermijn van twee weken bepaal je dus na twee weken of je wilt blijven of niet. Je zit op die manier niet ergens lang aan vast. Als je zelf op zoek gaat naar huisvesting, verschilt het per huisvesting of je ergens aan vast zit. In de meeste gevallen geldt een opzegtermijn van twee weken, anders raak je in veel gevallen je borg kwijt. Ook dit is afhankelijk per huisvesting.

Ja, in Australië zijn er ook huisvestingsopties voor een eigen slaapkamer. Dit is echter minder gebruikelijk en ook een stuk prijziger dan een gedeelde slaapkamer. Je deelt in de meeste gevallen nog wel de badkamer, keuken, toilet en woonkamer. Je kunt er dus wel voor kiezen, maar dan ligt de prijs hoger en moet je iets beter zoeken.

Houd rekening met circa $220 per week voor een gedeelde slaapkamer (2 personen op 1 slaapkamer) en $340 per week voor een eigen slaapkamer. Steden als Sydney, Melbourne en Brisbane zijn absolute wereldsteden. Mocht je graag een eigen slaapkamer erg belangrijk vinden, maar de prijzen wat te duur. Overweeg dan wellicht Nieuw-Zeeland, waarbij de kamer prijzen voor een eigen slaapkamer ongeveer gelijk liggen aan die van een gedeelde kamer in Sydney.

We sturen je een overzicht en alle informatie die je nodig hebt nadat je alle contracten hebt ondertekend en de betaling hebt voldaan. Dan weten we zeker dat alles rond is en dat niets jou meer in de weg staat om je buitenlandse avontuur te beginnen. Maak je ook niet druk als deze datum vlakbij je startdatum is. Het vinden van huisvesting in Australië is flexibeler en eenvoudiger dan in Nederland.

We hebben buiten deze steden geen vaste connecties, maar we geven je wel zo veel mogelijk advies. We bieden er zelf dus geen huisvesting aan, maar we kunnen je wel adviseren en helpen.

Het studentenappartement is de meest gekozen optie. Je zit op die manier niet ergens lang aan vast, maar je bent wel verzekerd van huisvesting voor de eerste vier weken. Ook is deze huisvesting via een gerenommeerd bedrijf geplaatst en hebben wij persoonlijk contact met deze organisatie. Dit alles staat ook voor meer veiligheid en zekerheid.

Nee hoor, dit mag je helemaal zelf bepalen. Wij werken met huisvestingsorganisaties omdat we dan zeker weten dat jij goed terecht komt. Als jij bij familie of vrienden wilt wonen of liever zelf wat zoekt, vinden wij dit prima. Je zit nergens aan vast.

Nieuw-Zeeland Kiwi boord deze kom je tegen tijdens je stage in Nieuw- ZeelandFAQ Nieuw-Zeeland

Ja, in tegenstelling tot Australië zijn gedeelde slaapkamers niet gebruikelijk. De prijs voor een privékamer is in Nieuw-Zeeland vergelijkbaar met een gedeelde kamer in Australië.

Het hangt van je huisvesting af of je ergens aan vast zit. Bij de huisvesting in de stad krijg je bijvoorbeeld eerst de gelegenheid om het appartement te bekijken. Je kunt daarna zeggen hoe lang je wilt blijven, waarbij je ook voor één dag kunt kiezen. Maar bij de huisvesting buiten de stad is het contract dat jij van tevoren tekent leidend. Je weet dit gelukkig wel allemaal van tevoren.

We sturen je een overzicht en alle informatie die je nodig hebt nadat je alle contracten hebt ondertekend en de betaling hebt voldaan. Dan weten we zeker dat alles rond is. Maak je ook niet druk als deze datum vlakbij je startdatum is; het vinden van huisvesting in Nieuw-Zeeland is door onze connecties snel te regelen. Echter houdt dit niet in dat je lang moet wachten, want huisvesting opties raken nog wel een vol.

Dit zou kunnen, als je dit zou willen. Wij bieden hier zelf geen huisvesting voor aan, maar je kunt wel in een hostel gaan wonen. Je deelt de kamer dan met vier tot tien personen.

We hebben hier zelf geen huisvestingsopties, maar we kunnen je wel adviseren. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Auckland en de meeste plaatsingen zijn dan ook in Auckland. We bieden plaatsingen door het hele land, dus we zullen je adviseren dan wel assisteren met het vinden van passende huisvesting.

Een kamer in de stad kost tussen de $250 en $300 per week voor een eigen slaapkamer, maar de prijzen veranderen per jaar. Houd ook rekening met de borg van $700 die je wel aan het einde van je verblijf terugkrijgt. Een kamer buiten de stad kost je $210 per week met een borg van $700. Een gastgezin is de laatste optie, met prijzen tussen de $220 (gedeelde slaapkamer, 2 maaltijden per dag) en $350 per week (privé slaapkamer, 3 maaltijden per dag met speciaal dieet, internet). Het hangt er dus maar net vanaf of je in de stad wilt wonen en of je een studentenwoning wilt of een gastgezin.

Nee hoor, dit mag je helemaal zelf bepalen. Wij werken met huisvestingsorganisaties omdat we dan zeker weten dat jij goed terecht komt. Als jij bij familie of vrienden wilt wonen of liever zelf wat zoekt, vinden wij dit prima. Je zit nergens aan vast.

De meeste studenten kiezen voor het studentenappartement in de stad. Doordat je midden in de stad zit, zijn alle belangrijke dingen in de buurt: de bushalte, supermarkt, kleding en horecagelegenheden. Je woont met twee anderen, maar hebt je eigen slaapkamer. Wij plaatsen onze stagiairs zo veel mogelijk samen in een appartement.

Wil jij ook op stage naar het buitenland? Australië of Nieuw-Zeeland iets voor jou? 

Laten we dan samen kijken naar de mogelijkheden. Vraag nu gratis en vrijblijvend een check aan om jouw kansen voor een stage in Australie of een stage in Nieuw-Zeeland  te bekijken. Vervolgens heb je de mogelijkheid om al je vragen te stellen voordat je een beslissing maakt. Handig toch! Bekijk ook ons stappenplan voor een duidelijk overzicht.

“Inschrijven kost je slechts een minuutje!”

Gratis brochure

Informatiedagen

Stagereizen stage in het buitenland brochure met informatie over een buitenlandse stage in Australie en stage in Nieuw-Zeeland

Vraag onze brochure gratis en vrijblijvend aan. Zo kan je alles over een stage in Australië of een stage in Nieuw-Zeeland op je gemak doorlezen. Lees bijvoorbeeld over ons, de landen, onze pakketten en ervaringen van je voorgangers. We kunnen hem aan je mailen of voor je op de post doen.

Buitenlandse stage Informatiedagen over stage lopen in het buitenland stage Australie en stage Nieuw-Zeeland

Wij reizen naar verschillende onderwijsinstellingen om persoonlijk kennis te maken en jou van informatie te voorzien over stages in Nieuw-Zeeland en stages in Australië. Zie hieronder een aantal beurzen, hogescholen en universiteiten die wij regelmatig door het land heen bezoeken.