Huisvesting opties voor Australië

Optie 1 – Wij assisteren je

Wij vinden het belangrijk dat jij een goede kamer krijgt tegen een eerlijke prijs. Ook staat flexibiliteit bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben wij het volgende programma ontwikkeld. Je verblijft voor vier weken in een kamer in de steden Sydney, Perth, Brisbane of Melbourne. Je hebt keuze uit een eigen slaapkamer of een gedeelde slaapkamer (voordelige optie). Na een week besluit je of je wilt blijven, of zelf een andere kamer gaat zoeken. Handige optie voor aankomst en je zit nergens langdurig aan vast.

Optie 2 – Doe het zelf

Huisvesting in Australië is niet al te moeilijk te regelen. Op verschillende websites vind je een ruim aanbod aan kamers (meer hierover staat in ons handboek). Let wel op: niet alle vacatures zijn up-to-date. Via Facebook-groepen bieden mensen ook veel kamers aan. Je hebt de keuze uit een studio, private room, twin room, double room of shared room. Bij een studio heb je alles voor jezelf: slaapkamer, keuken, woonkamer en badkamer. Bij een private room deel je de keuken, woonkamer en badkamer, maar heb je wel je eigen slaapkamer. Bij een double room deel je alle gemeenschappelijke delen en staat er één groot bed in de slaapkamer. Een twin room lijkt hierop, maar dan staan er twee losse bedden. Bij een shared room deel je weer de keuken, woonkamer en badkamer en deel je ook je slaapkamer met twee of meer mensen. Tevens is het slim om pas na langdurige huisvesting opzoek te gaan zodra je op locatie bent. Of laat ons je helpen en kies voor optie 1!

Optie 3 – Gast gezin

Bij een gastgezin maak je tijdelijk deel uit van een Australisch gezin. Deze optie kan heel handig zijn als je veiligheid belangrijk vindt. Je woont namelijk bij een Australisch gezin thuis, waar je je eigen kamer hebt, of je slaapkamer deelt met anderen. Je kunt zelf kiezen hoeveel maaltijden je wilt en ook dieetwensen doorgeven. We bieden opties voor de steden Sydney, Melbourne, Perth, Brisbane en Gold Coast.

Huisvesting opties voor Nieuw-Zeeland

Optie 1: Studentenappartement in de stad

De meeste stagiairs verblijven in een groot appartementencomplex in het centrum van Auckland. Je hebt je eigen slaapkamer met tweepersoonsbed, bureau en kledingkast. Je deelt de woonkamer, badkamer, toilet en keuken met twee andere personen, in de meeste gevallen ook stagiairs. De bushalte, supermarkt, kledingwinkels, leuke restaurants en andere horecagelegenheden liggen allemaal op tien minuutjes lopen.

Optie 2: Studentenappartement buiten de stad

Als je in de North Shore stage komt te lopen, of niet in de stad wilt wonen, is onze huisvesting in Albany perfect voor jou. Je deelt als het ware een huis met andere stagiairs. Je hebt wel je eigen kamer met een kledingkast, bed en bureau. Je deelt de woonkamer, keuken, toilet en badkamer. Elk huis heeft ook een wasmachine en droger.

Optie 3 – Gast gezin

Een gastgezin is dé manier om te ontdekken hoe het is om in een Kiwi gezin te leven. Je woont bij een Nieuw-Zeelands gezin thuis en zij zorgen voor jou. Je kunt zelf kiezen hoeveel maaltijden je wilt dat ze voor je bereiden. Je kunt ook kiezen of je je slaapkamer met anderen wilt delen of niet. De meeste studenten wonen in een gastgezin in of rond Auckland, maar we bieden deze optie ook voor andere steden in Nieuw-Zeeland.

Optie 4 – Doe het zelf

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf op zoek te gaan naar huisvesting. Houd er wel rekening mee dat de huizenmarkt in Nieuw-Zeeland vrij gering is. Ook is er meer vraag dan aanbod, waardoor het vinden van een appartement in de stad tegen een eerlijke prijs niet altijd even makkelijk is. Als je voor deze optie kiest, helpen we je zo veel mogelijk met tips en tricks.

FAQ Huisvesting Australië

Nadat je alle contracten hebt ondertekend en de betaling hebt voldaan, sturen we je een overzicht en alle informatie die je nodig hebt. Op deze manier weten we zeker dat alles rond is en dat je niets je in de weg staat om op stage naar Australië te gaan. Geen zorgen wanneer deze datum vlakbij je startdatum is. Vergeleken met Nederland is het namelijk flexibeler en eenvoudiger om huisvesting in Australië te vinden.

Als je kiest voor het studentenappartement, heb je gegarandeerd vier weken een kamer. Bij aankomst bepaal jij na een week of je hier wilt blijven of niet. Je zit op die manier niet ergens lang aan vast. Als je zelf op zoek gaat naar huisvesting, verschilt het per huisvesting of je ergens aan vast zit. In de meeste gevallen geldt een opzegtermijn van twee weken, anders raak je in veel gevallen je borg kwijt. Ook dit is verschillend per huisvesting.

Gedeelde slaapkamers zitten vaak op de beste locaties en zijn de perfecte manier om de kosten te drukken. We snappen dat je je druk maakt om je privacy. Echter is dat nergens voor nodig! Iedereen heeft behoefte aan privacy. Het is juist hartstikke gezellig, je voelt je nooit alleen en je bespaart ook nog eens heel veel geld.

Ja, in Australië zijn er ook huisvestingsopties voor een eigen slaapkamer. Dit is echter minder gebruikelijk en ook een stuk prijziger dan een gedeelde slaapkamer. Je deelt in de meeste gevallen nog wel de badkamer, keuken, toilet en woonkamer. Je kunt er dus wel voor kiezen, maar dan ligt de prijs hoger en moet je iets beter zoeken.

Houd rekening met circa $295 per week (Australische dollar) voor een gedeelde slaapkamer (2 personen op 1 slaapkamer) en $420 per week (Australische dollar) voor een eigen slaapkamer. Steden als Sydney, Melbourne en Brisbane zijn absolute wereldsteden. Mocht je graag een eigen slaapkamer erg belangrijk vinden, maar de prijzen wat te duur. Overweeg dan wellicht Nieuw-Zeeland, waarbij de kamer prijzen voor een eigen slaapkamer ongeveer gelijk liggen aan die van een gedeelde kamer in Sydney.

Het studentenappartement is de meest gekozen optie. Je zit op die manier niet ergens lang aan vast, maar je bent wel verzekerd van huisvesting voor de eerste vier weken. Ook is deze huisvesting via een gerenommeerd bedrijf geplaatst en hebben wij persoonlijk contact met deze organisatie. Dit alles staat ook voor meer veiligheid en zekerheid.

Je kunt helemaal zelf bepalen hoe of je via ons huisvesting boekt of zelf iets gaat zoeken. Om er zeker van te zijn dat je goed terecht komt, werken we met huisvestingsorganisaties, maar als je bij familie of vrienden kunt wonen of liever zelf iets zoekt dan is dit ook helemaal prima. Je zit nergens aan vast.

We hebben buiten deze steden geen vaste connecties, maar we geven je wel zo veel mogelijk advies. We bieden er zelf dus geen huisvesting aan, maar we kunnen je wel adviseren en helpen.

FAQ Huisvesting Nieuw-Zeeland

We sturen je een overzicht en alle informatie die je nodig hebt nadat je alle contracten hebt ondertekend en de betaling hebt voldaan. Dan weten we zeker dat alles rond is. Maak je ook niet druk als deze datum vlakbij je startdatum is; het vinden van huisvesting in Nieuw-Zeeland is door onze connecties snel te regelen. Echter houdt dit niet in dat je lang moet wachten, want huisvesting opties raken nog wel een vol.

Het hangt van je huisvesting af of je ergens aan vast zit. Bij de huisvesting in de stad krijg je bijvoorbeeld eerst de gelegenheid om het appartement te bekijken. Je kunt daarna zeggen hoe lang je wilt blijven, waarbij je ook voor één dag kunt kiezen. Maar bij de huisvesting buiten de stad is het contract dat jij van tevoren tekent leidend. Je weet dit gelukkig wel allemaal van tevoren.

Ja, in tegenstelling tot Australië zijn gedeelde slaapkamers niet gebruikelijk. De prijs voor een privé kamer is in Nieuw-Zeeland vergelijkbaar met een gedeelde kamer in Australië.

Dit zou kunnen, als je dit zou willen. Wij bieden hier zelf geen huisvesting voor aan, maar je kunt wel in een hostel gaan wonen. Je deelt de kamer dan met vier tot tien personen.

Een kamer in de stad kost tussen de $250 NZD en $300 NZD per week voor een eigen slaapkamer, maar de prijzen veranderen per jaar. Houd ook rekening met de borg van $700 die je wel aan het einde van je verblijf terugkrijgt. Een kamer buiten de stad kost je $225 per week met een borg van $700. Een gastgezin is de laatste optie, met prijzen tussen de $280 (gedeelde slaapkamer, 2 maaltijden per dag) en $350 per week (privé slaapkamer, 3 maaltijden per dag met speciaal dieet, internet). Het hangt er dus maar net vanaf of je in de stad wilt wonen en of je een studentenwoning wilt of een gastgezin.

De meeste studenten kiezen voor de appartement optie in de stad. Doordat je midden in de stad zit, zijn alle belangrijke dingen in de buurt: de bushalte, supermarkt, kleding en horecagelegenheden. Je woont met anderen (veelal studenten of stagiaires), maar hebt je eigen slaapkamer. Wij plaatsen onze stagiairs zo veel mogelijk samen in een appartement.

Nee hoor, dit mag je helemaal zelf bepalen. Wij werken met huisvestingsorganisaties omdat we dan zeker weten dat jij goed terecht komt. Als jij bij familie of vrienden wilt wonen of liever zelf wat zoekt, vinden wij dit prima. Je zit nergens aan vast.

We hebben hier zelf geen huisvestingsopties, maar we kunnen je wel adviseren. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Auckland en de meeste plaatsingen zijn dan ook in Auckland. We bieden plaatsingen door het hele land, dus we zullen je adviseren dan wel assisteren met het vinden van passende huisvesting.

Meer dan 15 jaar ervaring
in stage bemiddeling Down Under

Meer dan 15 jaar ervaring in stage bemiddeling Down Under

Stage Specialist

Stage Specialist

Waar staan wij voor

Wij willen studenten helpen het beste uit hun tijd in Australië en Nieuw-Zeeland te halen, maar onze primaire zorg is dat studenten hun stage succesvol behalen. Wij willen een zo compleet mogelijk pakket aanbieden tegen de beste prijs (beste service, leukste activiteiten, meest passende stages).

Extreme Sports Biking
Snowboarding
Wij zitten daadwerkelijk Down Under

Doordat wij ons kantoor Down Under hebben, doen wij in tegenstelling tot andere stage bemiddelingsbureaus onze werkzaamheden voor het grootste gedeelte zelf. Hierdoor kunnen wij gegarandeerd een kwalitatief goede buitenlandse stage aanbieden. Als er wat is, reageren wij meteen; tijdsverschil is geen hinder.

1k+

Erkende leerbedrijven

5k+

Geplaatste Stagiaires

15+

Jaar Plaatsing Ervaring

8.5

Gemiddelde Waardering