Je buitenlandse stage duurt helaas niet voor altijd. Voor Britt Nabuurs (21) uit Maastricht is het na vijf maanden in Australië alweer tijd om afscheid te nemen van Sydney. Wij willen graag weten: waarom was haar stage in Australië onvergetelijk? Laten we beginnen bij het begin.

Waarom heb je voor Sydney gekozen?

“Ik heb altijd al naar Australië willen gaan; de cultuur spreekt me erg aan, maar ook het prachtige landschap en de vriendelijke mensen. Voor Sydney heb ik gekozen, omdat mij dit de beste plek leek om m’n stage te doen. Er zijn veel banen en stages in mijn studierichting, International Business.” 

Waarom een business to business marketing bedrijf?

“De industrie van mijn stage bedrijf sprak mij meteen aan, omdat het een nieuw bedrijf is. Het bestaat sinds 2008 en heeft bestaat uit een jong team. Dit betekent dat er veel te leren is en dat er veel ruimte is voor innovatie. Social Media Marketing vind ik een erg interessant onderwerp en ik heb altijd al mijn kennis van mijn studie willen toepassen. Daarnaast spreken de wekelijkse BBQ’s me natuurlijk ook aan!”

Hoe is het proces van regelen gegaan?

“Dit ging allemaal prima. In oktober vorig jaar nam ik contact op met Stagereizen en drie weken later had ik een stageplek. Ze hebben me geholpen met een visum. Mijn vliegticket en accommodatie heb ik zelf geregeld.”

Wat vond je van je stage in het algemeen?

“Ik denk dat ik op geen betere plek stage heb kunnen hopen. Ik heb erg veel verantwoordelijkheid gekregen en veel direct contact met klanten gehad. Ook heb ik veel over Social Media Marketing geleerd en over dingen zoals Google AdWords en SEO, waar ik nog niet zo veel van wist. Daarnaast werkte ik in een super team van internationale collega’s.”

Wat heb je hier geleerd, wat niet in Nederland kon?

“Ik denk dat dat vooral het internationale aspect van het team is. Ik heb met mensen uit Japan en Kazachstan samen kunnen werken, en nieuwe culturen leren kennen. Dit was nooit mogelijk geweest in Nederland.”

Wat voor dingen heb je buiten je stage gedaan, en wat vond je ervan?

“Naast mijn stage heb ik vooral gereisd. Ik ben een weekend op surf kamp geweest, heb tripjes naar Melbourne en naar Alice Springs gemaakt, en na mijn stage ga ik een maand de East Coast reizen. Daarnaast heb ik super veel leuke mensen leren kennen.”

Wat vond je het leukste van je hele periode hier?

“Dat is moeilijk, want ik heb zoveel leuke dingen gedaan, maar ik denk uiteindelijk dat ik het surf kamp het leukste vond. Het was lekker weer, een mooie locatie en veel leuke mensen. Daarnaast heb ik super veel zin in de East Coast!”

Waarom is dit een onvergetelijke ervaring?

“Dit was een onvergetelijke ervaring, omdat ik een super tijd heb gehad. Van elke dag heb ik genoten. Ik heb veel geleerd en nieuwe ervaringen opgedaan bij mijn stage. Daarnaast heb ik vrienden voor het leven gemaakt; ik vind het dus ook heel jammer om terug naar Nederland te gaan.”

Jouw buitenlandse stage in Australië

Wil jij net als Britt op stage in Australië? Of kies je toch voor Nieuw-Zeeland? Doe nu onze gratis Stage Check en bekijk jouw mogelijkheden op een stage Down Under!