Australiërs zijn een trots volk. Hier zal je snel achter komen op je stage in Australië. Op een gegeven moment heb je het niet eens meer door. Je bent zo ingeburgerd dat die trots jou volledig voorbij gaat. Daarom hierbij: dit is waar Australiërs trots op zijn.

Hun accent

Toegegeven, het Australische accent is heerlijk. Soms is het wel lastig te verstaan. De kans is groot dat jij je stage Australië in Melbourne of Sydney zal doen. Daar zijn de accenten nog wel te doen, in het noorden is het lastiger, bijvoorbeeld Queensland. Ook: hoe meer ver van de kust, hoe lastiger te begrijpen. Maar of zij hun best doen om zich beter verstaanbaar te maken? Vergeet het maar. Ze zijn hartstikke trots op hun accent en zullen dat echt niet aanpassen om het gesprek soepeler te maken. Gelukkig wen je er snel aan.

De wijn

Australiërs maken de lekkerste wijn en dat weten ze zelf ook. Verruil Franse wijn voor een glaasje genot uit Hunter Valley, vlakbij Sydney. Ze vertellen je maar wát graag over het proces van wijn maken en vooral hoe heerlijk hun wijn is. Geloof je dit niet? Ga dan zelf op een Hunter Valley tour via Stagereizen.

Paardenracen

Paarden worden in Nederland ook aanbeden, maar paardenracen is lang niet zo groot als in Australië. Wanneer de kampioenschappen in Melbourne zijn, krijgen mensen vrij om te kijken. Er gaat behoorlijk wat geld om in het gokken op paardenracen. Mensen zijn er onwijs door geobsedeerd. En ze zijn er vooral erg trots op. Fan van paarden? Lees dan het blogartikel over paardrijden in Australië.

Public holidays

Public holidays oftewel algemene feestdagen zijn echt een ding in Australië. Ze worden ver van tevoren aangekondigd, zoveel mogelijk mensen zijn vrij en als het zo ver is, kun je er duidelijk niet omheen. Door het internationale aspect worden veel public holidays gevierd, zoals St Patty’s Day uit Ierland en natuurlijk onze eigen koningsdag.

Avocado’s

Ken je een broodje BLT? Ken je ook een broodje BLAT? Juist, dit betekent bacon-lettuce-avocado-tomato. Ozzies zijn heel trots op hun avocado’s. Ze promoten ze zoveel mogelijk (wat leidt tot fijne kortingen) en gebruiken ze voor elk gerecht. De avocado’s zijn dan ook wel echt heel lekker. Perfect zacht, net genoeg smaak en makkelijk te “schillen”. Wat wil je nog meer?

Alles in hun stad

Eigenlijk zijn Australiërs trots op alles uit hun stad. Hun strand is de mooiste van alle stranden. Hun stamcafé is het gezelligste café. Hun cultuur is het fijnst en spiegelt Australië het beste af. Hun winkels zijn het leukst, hun restaurants het best en hun mensen het aardigst. Samengevat: heel Australië is top en daar mogen de Ozzies best trots op zijn.