Stappenplan buitenlandse stage2018-08-09T07:08:47+02:00

Stagebemiddeling voor Australië en Nieuw-Zeeland

Gratis stage check

Bordje van Australië en Nieuw-Zeeland voor een buitenlandse stage Stappenplan Stagereizen

Het kan wat overweldigend zijn, het regelen van jouw buitenlandse stage. Gelukkig valt het allemaal best mee, want wij zijn er voor je. In zes eenvoudige stappen helpen we jou op weg naar jouw droomstage in Australië of Nieuw-Zeeland. Wil je nog wat meer lezen over de landen? Bekijk dan onze stage Australië pagina, of de informatiepagina voor een stage in Nieuw-Zeeland.

Het stappenplan: in 6 eenvoudige stappen naar jouw stage

Op deze pagina leggen we je uit hoe wij te werk gaan. Je vindt hier informatie over wat elke stap inhoudt, wat wij voor je doen en wat we van jou verwachten. We hebben ook de meest gestelde vragen voor je vermeld. Heb je toch nog andere vragen? Neem dan vooral contact met ons op.

Stap 1:
Inschrijving

Bij Stagereizen hoef je niet direct je sollicitatiebrief en CV aan te leveren. Wij kunnen al een screening doen op basis van ons korte inschrijfformulier. Ideaal voor als je alleen wilt weten of wij mogelijkheden voor je zien. Dit inschrijfproces is geheel vrijblijvend. Je ontvangt van ons een bevestigingsmail en dan kun je door naar de volgende stap.

Enkel en alleen wanneer wij succesvol een stageplek voor jou bemiddeld hebben zullen wij de daarbij behorende kosten voor de stagebemiddeling in rekening brengen. Deze pakketten komen met een laagste prijs garantie. Bekijk de kosten voor een stage in Australië of een stage in Nieuw-Zeeland.

Hoeveel je stage gaat kosten, ligt helemaal aan jouw eigen uitgavenpatroon, maar we kunnen je wel een richtlijn geven. Aan de hand hiervan kun je zelf berekenen hoeveel jouw stage gaat kosten. Wij hebben een overzicht gemaakt van de kosten voor huisvesting, eten en drinken, alcohol en sigaretten, reizen en activiteiten. Deze kan je op de stage Australië en stage Nieuw-Zeeland pagina terug vinden.

Voor Nieuw-Zeeland kan dit wel, voor Australië niet. In maart 2017 zijn er wetsveranderingen geweest in Australië, waardoor het nu niet meer mogelijk is om je in te schrijven voor het geschikte visa.

Des te eerder jij je inschrijft des te groter de kans op succes. Het gehele proces duurt ongeveer anderhalve maand. We raden je echter aan om je minimaal drie maanden van tevoren in te schrijven. Er zijn meer zaken die geregeld moeten worden, zoals je visum, ticket en huisvesting. Mocht je echter met een ‘last minute’ verzoek zitten, dan kunnen wij altijd kijken naar de mogelijkheden.

Er zijn beurzen beschikbaar, maar daar zitten wel eisen aan. Je moet bijvoorbeeld een bepaalde opleiding volgen of zelf te weinig inkomen hebben. Er zijn echter ook beurzen naar prestatie. We verwijzen je graag naar de website van WilWeg, waar je kunt checken op welke beurzen jij aanspraak maakt.

Stap 2:
Gratis check

Na inschrijving checken we of het stage verzoek voor jouw studie en de startdatum realistisch zijn. De gratis stage check bestaat verder uit een Skype-gesprek, waarin we deze mogelijkheden bespreken. Dit gesprek is tevens de kans voor jou om al je vragen te stellen. Zie het als een manier waarop we elkaar beter leren kennen.

Ja, wij bemiddelen zowel meeloopstages als afstudeerstages. Afstudeerstages zijn wel iets lastiger te vinden, omdat je niet volledig mee kunt werken bij het bedrijf. Maar nog steeds geldt: wij hebben een hoog slagingspercentage, en we gaan ons uiterste best voor je doen.

Wij bemiddelen stages vanaf 8 weken. Een buitenlandse stage van minder dan 8 weken is echter wel wat lastiger te vinden, omdat je niet heel veel kunt doen in zo’n korte tijd. Over het algemeen komen onze studenten tussen de 15 en 25 weken stage lopen.

Een stage is altijd op maat. Daar zorgen wij voor. Wij kijken naar jouw wensen, behoeften en eisen. Op basis van die gegevens vormen wij, samen met een bedrijf, een stage voor jou.

Stap 3:
Aanbetaling

We vragen je om de aanbetaling van €100 te voldoen wanneer wij goede mogelijkheden voor jou zien. Met deze aanbetaling bewijs jij dat je serieus op zoek bent naar een stageplek en wij zien dit als het begin van de zoektocht naar jouw perfecte stage. Mochten wij onverhoopt toch geen stageplek kunnen vinden die voldoet aan jouw opleidingseisen, binnen de door jouw gestelde deadline, dan wordt de aanbetaling volledig teruggestort.

Wij zijn graag open en eerlijk tegenover onze stagiaires. Daarom hebben wij het aanbetaling verhaal niet in onze ”kleine lettertjes” verborgen. Je kunt de voorwaarden op onze aanbetaling pagina nalezen en mocht iets niet helemaal duidelijk zijn, neem dan gerust contact met ons op.

Nee, de aanbetaling bedraagt €100 en dat is het. Ook als wij je aanbetaling terugstorten, zijn hier – in tegenstelling tot andere stage bureaus in Nederland – geen administratiekosten aan verbonden. Een terugstorting gebeurt bijvoorbeeld als wij voor de door jouw aangegeven deadline geen passende stage voor jou hebben kunnen vinden. Je kunt de voorwaarden van de aanbetaling op onze aanbetaling pagina nalezen.

Ja, indien wij voor de door jouw aangegeven deadline geen stage hebben kunnen vinden storten wij je aanbetaling zonder administratiekosten terug op je rekening.

In principe niet. In dit geval heb je ons aan het werk gezet zonder dat wij ons hiervoor hebben kunnen belonen. We gaan overleggen met het bedrijf om te kijken wat we kunnen regelen. Een eventuele later start datum bijvoorbeeld. Als de stageplek echter al volledig rond was, gaat het helaas niet lukken om je aanbetaling terug te storten.

Stap 4:
Plaatsingsproces

Met jouw profiel gaan onze stage coördinatoren op locatie voor jou op zoek. Zij selecteren mogelijke werkgevers en benaderen deze met jouw profiel. Bij een mogelijke match zal er een (Skype) interview tussen jou en het bedrijf worden opgezet. Zodra de juiste werkgever voor jou is gevonden worden de werkzaamheden en de stage opdracht verwerkt in de stage overeenkomst. Na goedkeuring van jouw opleidingscoördinator is de stage geregeld.

Wat was de reden dat het geen succes was? We vragen om een zo uitgebreid mogelijke omschrijving en gaan vervolgens op zoek naar een ander stagebedrijf.

Wij leveren een stage contract aan maar het ondertekenen moet je uiteraard zelf doen. We assisteren je ook bij het regelen van een eventueel contract vanuit jouw opleiding.

Wij maken het eenvoudig voor je; niet zo veel. We verwachten echter wel dat je binnen twee werkdagen reageert op de mails die je van ons en het stagebedrijf binnenkrijgt, om de vaart in het proces te houden. Houd daarom ook zeker je spam folder in de gaten. Het komt namelijk soms voor dat e-mails van één van onze medewerkers hierin terecht komt.

Stap 5:
Voorbereidingen

Nadat de stage overeenkomst is ondertekend, ontvang jij van ons de factuur en informatie over je vliegticket, verzekeringen, visum en huisvesting. Daarnaast ontvang jij een reader met handige tips en informatie over jouw stagebestemming. Jouw vertrek naar het mooie Australië of Nieuw-Zeeland is zo goed als rond! Wij zullen voordat je vertrek nog een laatste check met je doen, zodat alle partijen zeker zijn van een goed verzorgde aankomst.

Over het algemeen niet. Tenzij je al binnen twee weken aan gaat komen verwachten wij hierbij geen problemen. Wij regelen deze zaken echter pas nadat alle contracten ondertekend zijn en de betaling van ons stage pakket voldaan is, omdat het dan allemaal zeker is. Bovendien zijn zaken als huisvesting, visum, vliegticket en verzekering met onze begeleiding relatief snel te regelen. Maak je hier niet al te druk over.

Nee, je bent vrij om te boeken waar je wilt. Echter hebben wij wel ons best gedaan om de perfecte tickets voor jou te vinden tegen de beste prijzen. We raden je dus wel aan om via ons je vliegticket quote gratis op te vragen, maar je bent zeker niet verplicht om dit ticket af te nemen.

Wij proberen onze stagiaires altijd zo veel mogelijk samen te plaatsen. Zo heb je altijd iemand om mee te koken en je dag mee door te nemen. Het zou wel kunnen dat je met andere (internationale) studenten samenwoont die niet stage lopen. Daar hebben wij niet altijd grip op.

Stap 6:
Service op locatie

Nu zijn we aangekomen bij het unieke van onze organisatie. Ten opzichte van alle andere stagebureaus in Nederland zit ons hoofdkantoor daadwerkelijk Down Under. Onze service stopt dus niet na aankomst. Zo organiseren wij tripjes en activiteiten vanuit Australië (Sydney) en Nieuw-Zeeland (Auckland). Hierdoor zie je wat van het land en leer je ook nog eens meerdere stagiaires kennen. Een leuke manier om te netwerken en vrienden voor het leven te maken! Wij willen jou een onvergetelijke tijd bezorgen, dus aarzel niet als er ergens onduidelijkheid over is of wanneer je advies nodig hebt.

Mocht je stage om welke reden dan ook niet bevallen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Wij zullen dan proberen om gezamenlijk met jou en het bedrijf tot een passende oplossing te komen. Indien nodig regelen wij een herplaatsing voor je. Dit komt echter bijna nooit voor.

In Nieuw-Zeeland organiseren werken wij activiteiten vanuit Auckland en in Australië gebeurt dit vanuit Sydney. Onze kantoren zitten in Auckland en Sydney, waardoor we hier sociale activiteiten zoals barbecues en borrels kunnen organiseren. In andere steden is dit helaas niet mogelijk. Mocht je in een andere stad terecht komen, mag je uiteraard wel altijd voor een activiteit of trip langskomen.

De organisatie van sociale activiteiten zitten bij de pakketprijs inbegrepen, de weekendtrips niet. Je kunt dus gratis naar de barbecues en borrels in Sydney en Auckland, maar voor een weekendtrip of activiteit moet je wel bijbetalen. Gelukkig wel voor een studentenprijsje.

Zeker! Stuur ons even een mailtje en wij adviseren je graag. Wij weten alles van Australië en Nieuw-Zeeland en willen je met liefde helpen om een dagje weg, weekendje weg of hele reis te plannen.

Wil jij ook een stage in het buitenland? Australië of Nieuw-Zeeland? 

Laten we dan samen kijken naar de mogelijkheden. Vraag nu gratis en vrijblijvend een check aan om jouw kansen voor een stage in Australie of een stage in Nieuw-Zeeland  te bekijken. Vervolgens heb je de mogelijkheid om al je vragen te stellen voordat je een beslissing maakt. Handig toch! Bekijk ook ons stappenplan voor een duidelijk overzicht.

Doe de gratis stage check

“Inschrijven kost je slechts een minuutje!”

STAGEBEMIDDELING

Voor iedereen is er dé perfecte buitenlandse stage. Wij kunnen jou helpen met een stage in Australië of een stage in Nieuw-Zeeland.

VISUMHULP

Je visum, een onmisbaar document. Het aanvragen kan een doolhof zijn, maar wij hebben dit vaker gedaan en helpen je hier graag mee.

VERZEKERING

Een passende verzekering is van levensbelang aan de andere kant van de wereld. Wij geven je hier graag deskundig advies over.

VLIEGTICKET

Er zijn veel opties voor je vliegticket Down Under. Wat moet je nu kiezen? Wij geven je tips, advies en de mogelijkheid tot een gratis quote.

HUISVESTING

Wij kennen alle ins en outs van de huizenmarkten in Australië en Nieuw-Zeeland en adviseren jou graag over passende huisvesting.

ACTIVITEITEN

Stagereizen organiseert weekendtrips, feestjes en netwerkborrels gedurende jouw stage in Australië of Nieuw-Zeeland.

Gratis brochure

Informatiedagen

Stagereizen stage in het buitenland brochure met informatie over een buitenlandse stage in Australie en stage in Nieuw-Zeeland

Vraag onze brochure gratis en vrijblijvend aan. Zo kan je alles over een stage in Australië of een stage in Nieuw-Zeeland op je gemak doorlezen. Lees bijvoorbeeld over ons, de landen, onze pakketten en ervaringen van je voorgangers. We kunnen hem aan je mailen of voor je op de post doen.

Brochure aanvragen
Buitenlandse stage Informatiedagen over stage lopen in het buitenland stage Australie en stage Nieuw-Zeeland

Wij reizen naar verschillende onderwijsinstellingen om persoonlijk kennis te maken en jou van informatie te voorzien over stages in Nieuw-Zeeland en stages in Australië. Zie hieronder een aantal beurzen, hogescholen en universiteiten die wij regelmatig door het land heen bezoeken.

Bekijk agenda