Moet jij jouw LinkedIn profiel nog Up-To-Date maken voor een buitenlandse stage?

Waar de een misschien het belang er niet van inziet, weet de ander juist niet hoe hij het aan moet pakken: een professioneel LinkedIn profiel! Waarom is een LinkedIn profiel nou eigenlijk zo belangrijk? En wat kun jij doen om jouzelf zo goed mogelijk online te presenteren?

Wat is er nou op dit moment belangrijker dan een online profiel? Zeg jij het maar! De samenleving waarin we op dit moment leven vraagt om een razendsnelle digitalisering en laat LinkedIn daar nou nét een onderdeel van zijn! En zeg nou eerlijk, wie wil er hier nou niet alvast op ingespeeld zijn?!

Wij geven jullie 7 tips om zo je profiel helemaal perfect te maken!

Tip 1: Besteed aandacht aan je profielfoto

LinkedIn is bedoeld voor zakelijke connecties, geen gekke selfies of foto’s in de kroeg dus! Zorg dat je op de foto staat hoe jij over wilt komen op je netwerk, bijvoorbeeld relaxt, serieus of enthousiast. Jouw profielfoto is de eerste indruk die jij achterlaat bij iedereen die je profiel tegenkomt, heel belangrijk dus! Je kunt voor je LinkedIn profielfoto dezelfde foto gebruiken als op je CV, geen probleem. Voor meer tips voor een professionele foto, lees de blog!

Tip 2: Schenk aandacht aan je samenvatting

Wanneer je moeite steekt in het schrijven van een kort stukje over jezelf, weet je profielbezoekers geïnteresseerd te maken. Hierdoor houd je ze waarschijnlijk langer op je profiel, super handig wanneer je bijvoorbeeld hebt gesolliciteerd voor een bedrijf dus! Dat is wat je wilt, die interesse. Denk bij de samenvatting aan wat jou speciaal maakt en welke kwaliteiten je wilt benoemen.

Tip 3: Pakkende kopregel

De kopregel, ook wel headline genoemd, is key! LinkedIn plaatst in je kopregel automatisch je huidige baan, maar je kunt dit ook zelf aanpassen! Wat wil jij dat mensen als eerste over je lezen? Waar ben je trots op? Pak ze hier mee in!

Tip 4: Blijf continu up-to-date

Om continu up to date te blijven, is het belangrijk dat je je LinkedIn profiel update wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe baan hebt. Het is ook belangrijk deze up te daten wanneer je een opleiding hebt afgerond of een belangrijk certificaat in ontvangst hebt mogen nemen. Je wilt namelijk niet dat mensen zich afvragen of je nu al 10 jaar dezelfde opleiding volgt in plaats van deze hebt afgerond, toch?!

Tip 6: Regelmatige activiteit

Ga op zoek naar connecties, met welk interessant persoon ben je laatst in contact geweest? Voeg toe! Daarnaast is het van belang dat je regelmatig iets van je laat horen. Wat houdt je bezig? Welke doelen heb je de laatste tijd behaalt? Deel het! Zo zien connecties vaak iets van je terug en dit kan erg voordelig zijn in de toekomst. Verder is het belangrijk om #hastags te gebruiken. Ben creatief over bijpassende hastags bij je post en zo creëer je een groter bereik!

Tip 7: Verander de taal van je profiel!

Je wilt stage gaan lopen in Australië of Nieuw-Zeeland, toch? Het laatste wat je wilt is dat eventuele stagebedrijven jouw geweldige profiel niet begrijpen vanwege een taalbarrière. Super-onprofessioneel. Zorg er dus voor dat alles in het Engels is. Vergeet de functietitels niet!

Yes! Jij bent nu all good om jouw LinkedIn profiel te rocken! Misschien heb je al een profiel en ga je jouw profiel helemaal op en top maken, of heb je nu eindelijk de motivatie om je profiel aan te maken. Go for it!