Als je na je stage Australië nog wilt gaan reizen, overweeg dan eens de East Coast. Heel veel backpackers kiezen voor dit gedeelte van Australië, omdat het super gevarieerd en altijd mooi is. Cultuur en natuur, het is er allemaal. Waarom zou je dat niet combineren voor een middagje? Je wildste koala-dromen worden werkelijkheid; we nemen je mee naar het Koala Wildlife Park op Magnetic Island.

Pluspunt van deze locatie: het ligt vrij hoog in het noorden, dus je ontloopt zo de kou van Sydney en Melbourne. Het is zonnig en stoffig, maar wel mooi. De bus gaat maar eens per uur en de tour is slechts drie keer per dag, dus bestaat de kans dat je even moet wachten vlakbij het park. Dat is helemaal niet erg, want een prachtig strand is op een steenworp afstand. Ontspan hier even voordat je de wildlife in gaat straks!

Het is druk, dus koop je ticket wel op tijd. De dieren zijn zeer gewild en je zult zo wel begrijpen waarom. De man achter de balie is knap, zoals elke Australiër ongeveer (man en vrouw). Hij vraagt of je een foto met een koala wilt voor een kleine meerprijs. Je twijfelt. Van dat geld van je een paar avondjes aan de goon, of een vogelbekdier-knuffel kopen. Maar onder het mom van “YOLO” boek je de foto bij. Jullie moeten nog even wachten, maar dan kan het avontuur beginnen.

De hele groep is nu al blij. De ranger stelt zichzelf en haar assistent voor en jullie begeven je naar de eerste stop: de schildpadden. Ze hebben een snoezig vijvertje en voor de rest modder, maar dat blijken ze juist lekker te vinden. De ranger vertelt van alles over de schildpadden. Probeer te luisteren, als je niet te afgeleid bent door de schattigheid van de grote padden met harnassen. Je kunt ook alles vragen wat je wilt, dus dit is jouw kans om een dierenexpert te worden. Na de uitleg mogen jullie met de schildpadden op de foto. Er zijn wel instructies hoe je ze vast moet houden, maar dat is ook zodat ze er zo mooi mogelijk op staan.

In hetzelfde verblijf zit een baby krokodil. Je kan niet wachten om hiermee op de foto te mogen en je bent door het dolle heen als dat ook echt blijkt te mogen. Wat blijkt, je mag met alle dieren op de foto. Dat had je niet verwacht, hè? Wij in elk geval niet, dus eigenlijk is de dag al compleet, en dan moeten de leukste dingen nog komen.

Het pleintje in het midden is bestemd voor de vogels. Hier lopen ze over de tafel en dit is ook meteen hun arena om de trucjes te laten zien. We gaan niet verklappen wat er precies gebeurt, want het is leuker als het een verrassing is. Maar het is leuk. Ten minste, als je van vogels houdt, en van een beetje uitdaging. Het is niet erg als vogels niet helemaal jouw ding zijn, want er zijn ook wombats. Misschien heb je daar nog nooit van gehoord. Ze zijn het beste te omschrijven als gigantische cavia’s, met invloeden van beren. Geen slecht alternatief voor de vogels, dus.

Het koala-moment komt al dichterbij, maar op de weg erheen zijn er nog andere dieren. Verschillende soorten krokodillen en andere reptielen duiken op langs de kanten. In hun verblijven, natuurlijk. Maar je kunt ze wel van dichtbij bekijken. Het knuffelen bewaren we nog even voor later.

En dan is het moment aangebroken. Op de gezichten op je heen verschijnen glimlachen, als jullie op houten bankjes in een kringetje zitten. De ranger is de koala halen. Op het moment dat je haar hierheen ziet lopen met een koala op haar arm, smelt je. Het geluk kan niet op. Stuk voor stuk worden de gelukkigen die voor de koala-foto gekozen hebben naar voren geroepen. Je mag zelf ook zo veel foto’s maken als je wilt, dus zorg dat je camera’s (meervoud) klaar hebt. Je krijgt duidelijke instructies over hoe je de koala vast moet houden. Het is op zo een manier, dat de koala denkt dat jij een boom bent, dus zich aan je vastgrijpt. Te schattig voor woorden. Het moment is veel te snel voorbij, maar niet getreurd: als iedereen is geweest, gaat de ranger met de koala de kring rond, zodat je nog een laatste knuffel kan geven en foto’s kan maken.

Jullie sluiten af met de mini-dino’s. Er zijn meerder soorten, bijvoorbeeld eentje die een staart heeft die op z’n hoofd lijkt. Of eentje die op je hoofd kan zitten. En zo zijn er nog een paar. Ben je niet zo van de reptielen, dan kun je ook een rondje lopen en naar de koala’s kijken. De kans dat ze allemaal slapen is vrij groot, maar je kunt alsnog kijken hoe ze aan het dutten zijn. Jullie verzamelen weer op het pleintje in het midden en de ranger bedankt jullie. Als kers op de taart kun je koala-stickers kopen, of gewoon een donatie maken. En als je helemaal blij het park uitloopt, bedenk je je: ik krijg m’n foto nog! Die ligt op je te wachten, en dat is de perfecte afsluiting van een dag vol heerlijkheid.

 

Koala Wildlife Park, Magnetic Island. Ook mogelijk om te ontbijten met de koala’s of om te overnachten in het bungalowpark. Hoe leuk! Maak je stage Australië compleet: http://www.bungalowbay.com.au/magnetic-island-koala-park-wildlife-tours/