Als je jouw stage Australië in Melbourne doet en Sydney voor een paar dagen bezoekt, mag de Coastal Walk niet ontbreken. En als je in Sydney woont al helemaal niet! Deze wandeling is bekend in heel Australië en moet op jouw to-do lijstje van je stage in Australië staan. We geven je alvast een voorproefje.

Het is warm. Maar dan ook echt warm. Hoe kouder de winter in Nederland, des te warmer het op dat moment in Australië is (want: zomer!). Het zonnetje schijnt, de golven zijn hoog, het water is helderblauw en het strand is druk. Tijd om de coastal walk te beginnen.

Om de hele wandeling te doen, kun je op twee plekken beginnen: Coogee of Bondi. In principe maakt het niet zoveel uit waar je begint, je loopt exact hetzelfde pad. Alleen, als je bij Bondi begint is de zee aan je linkerhand, en als je bij Coogee begint is de zee aan je rechterhand.

De wandeling leidt je langs de mooiste stranden van Sydney. Je komt langs grote, drukke stranden maar ook kleine, intieme stranden. Wanneer jij zin hebt om ergens neer te ploffen, doe je dat gewoon. Niemand houdt je tegen. Je klimt over rotsen, verbrandt je voeten aan het zachte zand, koopt ijsjes bij de schattige kraampjes, wordt omvergelopen door spelende kinderen, hebt prachtige uitzichten… het houdt niet op met de leuke dingen tijdens deze coastal walk. Hoe lang je erover doet, kun je zelf bepalen. Drie uur is wel gebruikelijk. Je wilt natuurlijk wel mooie foto’s kunnen maken voor je Instagram om iedereen thuis jaloers te maken!

Het allerleukste aan deze wandeling? De uitzichten. Elke keer als je een bocht maakt, duikt er weer een prachtig strand voor je op. Of een rotsformatie, of een soort bos, of een laan met prachtige huizen. Het pad is niet gemakkelijk, maar het is het allemaal waard.

Tot slot hebben we nog een paar pro tips voor je.

  1. Smeer je goed in. Je loopt in de brandende zon praktisch naast de zee. De zon is echt intens sterk in Australië door de ligging van het land en het gat in de ozonlaag. Smeer je een half uur voor de wandeling in en halverwege nog eens.
  2. Neem pleisters mee. Je kunt de wandeling prima op slippers doen, maar blaren kunnen wel een gevolg zijn. Dit geldt ook als je sneakers aan hebt.
  3. Zorg dat je genoeg geld en water hebt. Water om niet uit te drogen, geld om koekjes te kopen van schattige kinderen.
  4. Zorg ervoor dat je telefoon opgeladen is, neem eventueel een powerbank mee. Of je camera natuurlijk. De uitzichten zijn namelijk echt schitterend en dat wil je later nog terug kunnen zien.
  5. Vergeet je handdoek niet. Om lekker op te chillen na al dat harde werken of om tussendoor het zweet weg te vegen.
  6. Beperk je niet tot één keer. Je kunt hem altijd nog de andere kant op doen of halverwege beginnen. Je begrijpt wat we bedoelen als je de coastal walk eenmaal hebt gedaan!