Australië kent geweldige poolparties, soms zelfs rooftop poolparties. Leuke mensen, lekkere drankjes, zonnetje erbij. Door het lekkere weer is een zwembadfeestje altijd een goed idee. Wij zijn er dol op en geven jou graag tips om alles uit deze te gekke feestjes te halen.

Wat moet er mee?

Het is echt onhandig om met een grote tas te lopen. Je kunt het zo doen: neem met z’n allen één grote tas mee met handdoeken en ondergoed. Leg die op de grond, vlakbij je, zodat iedereen hem in de gaten kan houden. Voor de rest is alles wat je mee moet nemen:

 • Je kunt bij de Aldi een tube zonnebrand kopen voor $2.65 met de perfecte grootte met factor 50 en hij is nog waterproof ook. Je hebt ook een versie voor de gevoelige huid en eentje voor sporters. Ga voor de sportersversie, dan blijft de zonnebrand ook zitten als je gaat zweten van je lekkere dansjes.
 • Je sleutel, het liefst met een kleine maar dikke sleutelhanger, zodat het niet veel ruimte in beslag neemt, maar ook niet door te putjes kan vallen.
 • Je pinpas, kaart voor openbaar vervoer en rijbewijs. Een Europees rijbewijs geldt al officieel legitimatiebewijs in Australië, dus laat je paspoort thuis.
 • Cash geld. Je kunt onderweg ook pinnen eventueel maar op het feestje zelf is dit lastiger.
 • Voor de dames wat make-up. Ga voor een matte lippenstift, die blijft langer zitten. Dat is handig voor als je gaat zwemmen maar ook voor het drinken. Doe geen foundation op. Het beste is om helemaal niks op je gezicht te smeren qua make-up, maar als je het echt wilt, ga dan voor een poeder.
 • Uiteraard de tickets. Wellicht overbodig maar echt – geen pretje als je deze vergeten bent.

Hoe bereid je je voor?

 • Ook voor mannen: een avond van tevoren je huid scrubben en zelfbruiner aanbrengen zorgt voor een prachtig gebronsde huid. Omdat je wat bruiner bent, word je ook sneller nog bruiner op het feestje zelf. En zelfbruiner ruikt zo lekker…
 • Als vrouw zijnde weet je dat er niks vervelender is dan uitgelopen make-up. Heb je geen tijd meer om waterproof make-up te kopen? Spray dan wat haarlak op een watje en dep dat over je eyeliner heen. Dit kan je ook bij je mascara doen maar pas alsjeblieft op dat het niet in je oog komt – prikt echt heel erg.
 • Als je de avond van tevoren je benen hebt geschoren, smeer er dan in de ochtend wat kokosolie op. Chloor kan je huid namelijk heftig aanvallen en hiermee voorkom je ontstekingen.
 • Eet vlak voordat je weggaat goed. Van feesten krijg je honger en van zwemmen al helemaal en op een lege maag drinken is geen strak plan. Als het een feestje bij iemand thuis is, neem dan zelf wat te eten mee. In een club wordt dit wat minder op prijs gesteld.
 • Slippers zijn de beste schoenen. Comfortabel, makkelijk aan en uit te doen en in allerlei leuke kleuren en printen. Let wel op want als je daarna nog uitgaat, mag je niet overal met slippers naar binnen. Ga dan voor sandaaltjes.