Tijdens je stage in het buitenland wil je niet op de kleintjes letten. Nu zijn Australië en Nieuw Zeeland niet de goedkoopste landen om te wonen. Als je geluk hebt, woon je vlakbij de Aldi. Toch doen veel mensen geen boodschappen bij de Aldi. Het argument is vaak: “ik kan er niet alles krijgen wat ik wil”. Maar wil je daardoor anderhalf keer zo veel betalen voor je boodschappen?! Je kunt heerlijke recepten maken met eten van de Aldi. Makkelijk, gezond en goedkoop, wat wil je nog meer?

Typisch-eten-van-een-stage-in-australie-barbecue

Barbecue met groenten- en vleesspiesjes

Je zult het wel merken, in Australië en Nieuw Zeeland zijn ze gek op barbecues. Als lunch of diner, het kan altijd. Dit zijn lamsspiesjes met groentenspiesjes van aubergine, courgette, champignons en gele paprika. Voor als je even genoeg hebt van al die vegetarische gerechten.

Couscous-met-groenten-voor-op-je-stage-buitenlandCouscous met groenten

Couscous, de all-time favourite. Als je een dagje uit gaat en je wilt geen fortuinen uitgeven aan restaurantjes of afhaaltentjes, kies dan voor couscous. Het is zowel koud als warm lekker en kan gewoon een dag buiten de koelkast. Deze couscous is aangevuld met gekookte zoete aardappel, broccoli, bloemkool, champignons en walnoten. Zo kan jij je dagtrip naar de Blue Mountains/12 Apostelen/Mount Eden wel aan!

Snelle-maaltijd-tijdens-je-buitenlandse-stage-gegrilde-groenten

Gegrilde groenten

Simpel ovenreceptje: 1 aubergine en 1 courgette in plakjes op een bakplaat samen met de kikkererwten. Daarover geroosterde walnoten en klaar is kees. Je kunt natuurlijk ook andere groenten grillen: kies bijvoorbeeld voor de paprika-mix die Aldi aanbiedt.

Simpele-paddenstoelensoep-maken-tijdens-je-buitenlandse-stage

Paddestoelensoep

Winters Down Under kunnen behoorlijk koud zijn! Een dampend kopje soep is dan zeker welkom. Het handige van soep: maak een voorraad en vries het in of doe het in de koelkast. Zo kun je het maandenlang bewaren en heb je altijd een kommetje geluk op voorraad. De gesneden paddestoelen zijn net zo duur als de hele, voor de luie mensen onder ons 😉

http://www.personalfoodcoaching.nl/2014/02/03/romige-paddestoelensoep

Pizza

Wie zegt dat pizza ongezond is? Geïnspireerd door Vapiano is hier een gezonde versie van pizza. Libanees brood kost €1 voor 7 stuks en dat kun je als basis gebruiken. Bak drie stuks met wat olijfolie, peper, zout, knoflook (1 groot teentje) en Italiaanse kruiden een kwartiertje op 180 graden in de oven. Snijd ondertussen 1 tomaat in stukjes. Je kunt de pizza verder toppen met verse basilicum en spinazie of met kaas – wordt ie wel wat minder gezond. Of pijnboompitjes zoals op de foto!

Rijst-met-paddenstoelen-maaltijd-op-je-stage-buitenland

Rijst met geroosterde paddestoelen en pompoen

Als je veel bruine rijst in één keer kookt en alles wat je niet nodig hebt in plastic zakjes in de koelkast doet, bespaart dat je veel tijd. Wat hier vrij goedkoop is, is pompoen. Lastig te snijden maar je kunt er heel veel mee: koken, bakken, grillen, maar ook verwerken in een cake. In dit geval rooster je hem in de oven. Het recept heeft het over spelt, maar bruine rijst of couscous werkt prima.

http://www.personalfoodcoaching.nl/2015/10/15/spelt-met-geroosterde-pompoen-paddenstoelen-kruidenolie/

Zoete aardappel

Laten de gezondste en meest veelzijdige groente tot het laatst bewaren: de zoete aardappel! Hier is het een hoofdgerecht geworden, maar je kunt ook denken aan frietjes ervan of een gezonde toevoeging aan je salade. Prei en koriander hoeven er niet per se in, maar als je wilt kun je een koriander plantje kopen bij de Aldi voor $2 = €1,50. Ze verkopen ook basilicum en peterselie, hoe leuk!

http://www.lisagoesvegan.com/gevulde-zoete-aardappel/