Tijdens je stage in het buitenland wil je niet op de kleintjes letten. Nu zijn Australië en Nieuw Zeeland niet de goedkoopste landen om te wonen. Als je geluk hebt, woon je vlakbij de Aldi. Toch doen veel mensen geen boodschappen bij de Aldi. Het argument is vaak: “ik kan er niet alles krijgen wat ik wil”. Maar wil je daardoor anderhalf keer zo veel betalen voor je boodschappen?! Je kunt heerlijke recepten maken met eten van de Aldi. Makkelijk, gezond en goedkoop, wat wil je nog meer?

Gezonde-salade-voor-tijdens-je-buitenlandse-stage

Basic Salade

Het makkelijke van salade is dat je het helemaal naar je eigen smaak kunt maken. De dressing maakt vaak het verschil. Deze salade bestaat uit gemengde sla met mango, avocado, gemengde noten en parmezaanse kaas. Peper, zout en olijfolie maken het af. Ze verkopen kleine pakjes gemengde noten in de Aldi, ideaal voor salades of als snack.

Gezonde-en-makkelijke-bietenburger

Bietenburger

Vlees is hier erg duur maar de behoefte aan burgers kan blijven bestaan. Geen nood, de groentenburgers maken hun intrede! Deze bietenburger zit vol gezonde ingrediënten en is niet moeilijk om te maken. Laat je niet afschrikken door de kleur want hij smaakt heerlijk. Je kunt de toppings natuurlijk zelf bepalen en hem zo helemaal naar jouw smaak maken.

http://charlies-kitchen.nl/bietenburgers/

Ananas-salade-tijdens-je-buitenlandse-stage

Ananas Salade

Restjesdag! Makkelijke en lekkere salade met een kwart gegrilde ananas, 1 avocado, 1 tomaat, 1 wortel en 100 gram kipfilet. Het enige wat je hoeft te doen is de groenten te snijden, de ananas tien minuutjes te grillen in een grillpan en de kipfilet gaar bakken. Maak hem twee keer zodat je de volgende dag lunch hebt. Tip: grote hoeveelheden kip zijn goedkoper en je kunt het maandenlang in de vriezer bewaren als het nog rauw is. 

Bietensalade met kip en peer

Bietjes zijn erg goedkoop, je betaalt ongeveer €0,50 voor 400 gram – meer dan genoeg voor twee van deze salades. Appel en peer smaken er goed bij, deze is met gegrilde peer, in combinatie met geroosterde amandelen, linzen en sla. Voor als je een drukke dag hebt gehad of tegemoet gaat.

http://www.personalfoodcoaching.nl/2015/03/18/linzensalade-met-biet-gegrilde-peer

Simpele-chickpea-salad-tijdens-je-stage-in-het-buitenland

Chickpea Salad

Bonen zijn goede vleesvervangers. Als je uit bent gekeken op bruine bonen en de bonen mix, stap dan eens over op kikkererwten. Ze kosten €0,50 voor 400 gram. Behalve verwerken in een salade, kun je ze ook een half uur roosteren met kruiden, om zo borrelnootjes te krijgen! Voor deze salade zijn ze samen met de pompoen, ui en knoflook 40 minuten geroosterd op 180 graden. Voor de rest zitten er walnoten en sla bij.

Linzenburgers-op-bordje-gemaakt-tijdens-buitenlandse-stage

Linzenburgers

Is het dan nog niet afgelopen met de burgers? Nee, zeker niet! Deze burgers bestaat voornamelijk uit linzen en zoete aardappel, twee gezonde ingrediënten die ook nog eens super goedkoop zijn. Zelf af te maken met bijvoorbeeld tomaat, sla en avocado. Ze verkopen verschillende soorten sla bij de Aldi: gemengde sla, spinazie, rucola en spinazie met rucola. Je hebt wel een goede blender of keukenmachine nodig maar laten ze dat nou ook verkopen!

http://charlies-kitchen.nl/linzenburgers/

Easy-kikkererwten-burgers-tijdens-je-buitenlandse-stage-maken

Kikkererwten burgers

Nog een receptje met kikkererwten in de hoofdrol. Dus ze zijn goedkoop en voedzaam en ze kunnen nu ook tot burger worden gemaakt. Je kunt zelf je toppings kiezen, de avocado’s zijn vaak in de aanbieding maar ook de tomaten kun je vaak voor een lagere prijs scoren. Het brood is niet per se goedkoper dan bij andere supermarkten maar er is genoeg variatie. Dit is bijvoorbeeld soya met lijnzaad.

http://www.feelgoodbyfood.nl/vegan-kikkererwtenburgers/

Kip avocado salade

Dus couscous en kikkererwten zijn veelzijdig en dat blijkt maar weer. Heerlijk in combinatie met kip. Pijnboompitjes verkopen ze ook bij de Aldi, €4 voor 100 gram. Bij de Coles is dat €6, heb je toch alweer een half zakje voor niks gekregen. Ze geven zo veel smaak en ze zijn binnen een twee minuten klaar. Ze branden snel aan, pas daarmee op! Ten slotte bevat deze salade de geliefde avocado en wat peper en zout.

Liever iets van vlees, vis of andere groenten als diner? Bekijk hier lunch- en dinargerechten.