Een buitenlandse stage wordt vaak op hbo-niveau gelopen en ook nog wel op universitair niveau, maar in mindere mate op mbo-niveau. Dat is zonde, want ook mbo-studenten kunnen de beste van hun maanden gaan beleven! Een organisatie die expert is in stages voor mbo is de SBB. Wat is de SBB, wat doet het precies en wat voor betrekkingen heeft het op Stagereizen?

Wat is de SBB?

De SBB staat voor Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Vroeger waren er 17 organisaties die leerbedrijven erkenden, nu doet de SBB dat. Op die manier krijgen studenten betere begeleiding bij het vinden van hun stage en worden zij zo waardevoller voor het bedrijfsleven. Dat is op zijn beurt weer positief voor bedrijven, want zij hebben beter personeel. De SBB heeft zijn huidige vorm sinds 1 augustus 2015 en is overkoepelend voor 3 websites: www.beroepinbeeld.nl, www.stagemarkt.nl en www.borisbaan.nl. Handig om op alle drie eens een kijkje te nemen!

Wat doet SBB precies?

Het is dus een soort erkenningsbedrijf. Alles is nu centraler geregeld: één contactpersoon, één helpdesk en één website voor stages en leerbanen. Wat de SBB ook doet is communiceren met de school en het leerbedrijf, zodat alles goed geregeld is voor jou. Ook niet onbelangrijk: SBB zorgt voor voldoende en goede leerbedrijven. Zo ben je verzekerd van een stage die past bij jou en je opleiding. Persoonlijk contact staat voorop. Om even samen te vatten: als een leerbedrijf is goedgekeurd door de SBB, betekent dat dat het bedrijf van hoge kwaliteit is, en dat de mbo-student groen licht heeft om hier stage te gaan lopen. Want stage lopen is een belangrijk onderdeel van elke mbo-opleiding.

Wat heeft Stagereizen te maken met SBB?

Maar goed, wat heeft Stagereizen nu te maken met de SBB? Alle stages worden door SBB goedgekeurd nadat wij een match hebben tussen jou en het stagebedrijf. Daarover hoef je je dus geen zorgen te maken. Nu moet je er alleen nog voor zorgen dat je een stage vindt die bij jou past en bij je opleiding aansluit. Daar willen wij je graag bij helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op om jouw droom voor een buitenlandse stage werkelijkheid te maken.