Een stage Sydney kies je niet zo gauw voor de natuur, meer voor de bruisende cultuur. Vergis je niet: ook Sydney biedt prachtige natuur. Bijvoorbeeld de Blue Mountains. Nog een reden om voor een stage Australië te gaan!

Veelzijdig natuurgebied vlakbij Sydney

Op drie uur rijden van Sydney liggen de Blue Mountains. Deze trip neemt je mee naar deze wereldberoemde bergen en de Three Sisters, waarover later meer. Waarom heet het Blue Mountains? Nou, de eucalyptusbomen geven een soort blauwe waas af, waardoor het hele natuurgebied blauw kleurt. Er zijn helaas geen koala’s meer, maar nog wel heel veel bomen.

Ga je voor natuur of avontuur?

Er is veel vrijheid tijdens dit weekend, maar wat jullie allemaal doen is wandelen. Heel veel wandelen, langs allerlei verschillende gebieden. Zo begeven jullie je door Katoomba National Park en Wentworth Falls. Kijk om je heen voor de vele soorten planten en gekke rotsformaties. De gids legt je van alles uit over de bomen, planten, dieren en vorige bewoners. Nieuwsgierigheid wordt op prijs gesteld, dus aarzel zeker niet als je vragen hebt. Maar er is meer…

Abseilen & canyoning!

Voor de echte avonturiers onder ons is er de mogelijkheid om te gaan abseilen. Je kunt kiezen tussen een halve dag abseilen, of een hele dag abseilen en canyoning. Canyoning lijkt op abseilen, maar die tak van outdoor sport kent nog wat meer technieken. Plus, bij canyoning zit een vrije val van 30 meter inbegrepen!

Wat krijg je allemaal? Het vervoer van en naar Sydney is geregeld, een ervaren gids leidt je rond, je overnacht in de Blue Mountains, je krijgt 1x lunch, toegang tot de Scenic Railway die je over de bergen laat zweven en toegang tot het National Park. Abseilen en canyoning zijn dus optioneel. Kortom, het weekend is voor iedereen die wat meer dan leuke restaurantjes wil zien.

  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
Meer blog artikelen