Bekijk video

Eén van de dingen waar Nieuw-Zeeland  om bekend staat, is de glowworm caves, oftewel gloeiworm grotten. Hier lichten op het eerste gezicht normale insecten felblauw op om op deze manier vliegjes naar zich toe te lokken en zichzelf te voorzien van voedsel.

Het best bewaarde geheim van Nieuw-Zeeland

Port Waikato is een stad van slechts 300 inwoners. Deze kleine stad is niet echt bekend onder de toeristen, maar het is een absolute must-do voor kiwi’s. Jij bent nu ook wel een soort van kiwi. Het is een onontdekte bestemming, maar het wordt beschouwd als een van de mooiste plekken van Nieuw-Zeeland. En jij snapt straks wel waarom!

De rit alleen al…!

De mensen die naar Hobbiton zijn geweest weten het al: het ritje erheen is al prachtig. Langs uitgestrekte grasvelden met schaapjes en overal prachtige natuur. Nou, dan kijk je hier al helemaal je ogen uit. Om je heen duiken ruige landschappen op, gedomineerd door enorme kalkstenen, rotsblokken, diepe dalen en enorme kliffen. Zo begint je tocht.

Niet voor prinsesjes

Je moet daarna dus wel door grotten gaan kruipen, waarbij je kleren sowieso vies gaan worden. Deze trip is dus niet bedoeld voor mensen die geen vieze handen willen krijgen. Je zult omringd zijn door natte grotten. Maar is dat het waard? Wij vinden van wel, jij kunt zelf bepalen na afloop. Wat gaan we nog meer doen? Je zult onder andere de kans krijgen om van pure, natuurlijke bronnen te drinken. Dat is absoluut niet vies, sterker nog: het zal het lekkerste water zijn dat je ooit hebt geproefd. Je komt in een grot van een kilometer lang met enorme stalactieten, stalagmieten en pilaren. Elk hoekje van de grot kan jij ontdekken. Je hebt alle tijd om ervan te genieten, want zoals we al zeiden is deze plek vrij geheim.

  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
Meer blog artikelen