Je stage Nieuw-Zeeland is eerlijk waar niet compleet zonder een bezoek aan Hobbiton, het Hobbit-dorp uit de films van The Lord of the Rings en The Hobbit. Je vrienden zullen jaloers zijn als jij vertelt dat jij in de huisjes hebt gestaan en over de paden hebt gelopen waar de Hobbits zijn geweest. En terug in Nederland zal je jaloers zijn op jezelf!

Zelfs de weg erheen is geweldig

Ga met ons mee op de ontdekkingstocht in Hobbiton en komt alles te weten over de wondere wereld van de Hobbits. De privé bus brengt je naar Matamata, de locatie van de perfect gebleven filmset. Het dorpje ligt op ongeveer 3 uur rijden vanaf Auckland, wat dit uitstapje een perfect dagactiviteit maakt. Vanaf Matamata is het nog een half uurtje in een speciale Hobbit-bus. Er mogen namelijk geen andere voertuigen richting het dorp en daar zijn ze erg streng op. In de Hobbit-bus begint de pret eigenlijk al. De chauffeur vertelt over de vallei en over het maken van de film. We gaan deze weetjes niet verklappen, maar je zult je er zeker over verbazen.

Een magische tocht door het dorp

Je zou massatoerisme verwachten, maar dat valt eigenlijk enorm mee. Het is hier allemaal erg goed geregeld. De groepen zijn niet te groot en worden per kwartier losgelaten. Dat wil zeggen dat er geen hoopjes toeristen ontstaan. Op het moment dat jij ergens klaar bent, is de volgende groep al eens onderweg. En jij komt aan op een lege plek. Dat is nog eens luxe, zo kan je optimaal genieten van dit avontuur. Maak je overigens geen zorgen als je de films niet hebt gezien; de meeste mensen die hier komen hebben dat niet. Het is natuurlijk wel leuker, want er worden continu bruggetjes gemaakt naar de film. Er wordt bijvoorbeeld verteld hoe die boom tot stand is gekomen of welke scène zich hier afspeelde. En als je vragen hebt, beantwoord je gids die graag. Het zijn echte experts en ze hebben veel plezier in hun werk. Niet gek, natuurlijk, als je elke dag in het Hobbit-dorp bent. Dit is de ideale manier om je trip een extra dimensie te geven: die van Middle Earth!

  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
Meer blog artikelen