Bekijk video

Een stage Nieuw-Zeeland kies je waarschijnlijk niet alleen voor de natuur. Ook de cultuur in Nieuw-Zeeland is interessant, zowel de hedendaagse als de oude. Vroeger woonden er Maori’s in Nieuw-Zeeland en jij krijgt de kans om hun dorpje te zien tijdens de Rotorua rafting trip. Maar dat is niet alles…

Dag één: spanning en sensatie

Dit weekend wordt heftig, dus zorg dat je goed hebt geslapen voor je aan dit weekend begint. Je wordt opgehaald in Auckland, waar je met een hele groep stagiairs en reizigers nog vol energie zit. Jullie rijden naar Rotorua, een dorp vol met thermale wateren, vulkanisch landschap en hot water pools. Het begint al lekker met een sessie rafting. Wist je dat dit de hoogste waterval is waar je van mag raften? En jij gaat ervan af! Wees niet bang, het is echt geweldig en ze zorgen heel goed voor je. Dit is een optioneel onderdeel, dus het is niet erg als je het niet leuk lijkt. Je kunt ook langs de kant kijken naar hoe anderen met alle macht proberen in de boot te blijven, dat is bijna net zo leuk. Vervolgens gaan jullie relaxed rondlopen, langs het zwembad chillen en pizza eten. In de avond kan je uitgaan in het dorpje, waar een verbazingwekkend bruisend nachtleven is.

Dag twee: voor de echte cultuurliefhebbers

Geen tijd voor katers of om uit te slapen, want op de tweede dag gaan jullie naar het Maori Dorp. Schrik niet van de zwavelgeur van de thermale wateren en probeer te genieten van alles wat dit  dorpje jullie biedt. Je wordt ingeleid met de traditionele Haka dans. Deze is interactief, dus grijp je kans om jouw Nieuw-Zeelandse danskunsten te laten zien! De rest van je tijd in het dorpje besteed je aan rondgeleid worden en zelf rondlopen. Foto’s kunnen de schoonheid van dit dorp niet omschrijven.

Tevens bezoek je hier de Nieuw-Zeelandse geisers. Dit is erg bijzonder, want er zijn maar zes landen ter wereld waar geisers voorkomen. Op Rusland, IJsland, Chili, de Verenigde Staten en Alaska na, krijg jij hier in Nieuw-Zeeland ook de kans om dit natuurverschijnsel te bewonderen.

Dat is nog niet alles voor vandaag, want daarna gaan jullie rodelen! Voel je Mario of Princess Peach en race met hoge snelheid door de bossen van Nieuw-Zeeland. Je sluit de dag af met een optionele rit in een OGO: een enorme plastic bal gevuld met een laagje water waar je samen met je vrienden in je zwemkleding van een steile heuvel afrolt. Alsof je nog niet genoeg adrenaline kicks hebt gehad ;-).

Wil jij je stage Nieuw-Zeeland dus een extra dimensie aan cultuur en spanning geven? Ga dan voor de Rotorua weekend trip!

  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
  • LEES MEER
Meer blog artikelen