In je eentje naar het buitenland vertrekken is spannend, maar ook een ontzettende uitdaging. Hieronder vind je een aantal redenen waarom eigenlijk iedereen dit een keertje zou moeten proberen.

1. Ontdek de wereld en nieuwe culturen

Niets is zo leuk als je koffer of backpack inpakken en de wijde wereld in te trekken! Naar het buitenland vertrekken is spannend maar ook een grote uitdaging. Er gaat een hele nieuwe wereld voor je open en je komt op plekken terecht waar je nog nooit bent geweest. Je leert veel over de cultuur van het land en hoe mensen daar naar elkaar en naar de wereld kennen. Je komt erachter dat veel dingen heel anders gaan dan als in Nederland. Je zal waarschijnlijk tegen verschillende dingen aanlopen, want de cultuur in Nederland is erg verschillend dan in andere landen. Maar dit maakt het zeker niet minder leuk. Het is juist erg interessant om te zien hoe mensen in andere landen in het leven staan.

2. Maak internationale vrienden

Als je voor een langere tijd in het buitenland zit, leer je veel nieuwe mensen uit andere landen kennen. Je maakt vaak vrienden voor het leven. Dit is niet alleen erg leuk maar ook nog eens goed voor je internationale vaardigheden en je talen.

Ook zal je er op deze manier achter komen dat culturen in andere landen zoveel verschillende normen en waarden kennen dan die van ons. Verschillende vrienden verspreid over de wereld betekent ook. Verschillende vakantie adresjes over de hele wereld!

3. Werk aan je CV

In het buitenland aan het werk gaan, staat altijd goed op je CV. Je komt met verschillende bedrijfsculturen in aanmerking en soms ook nog eens met een nieuwe taal. Hierdoor ben je straks goed in staat om aan je carriere te beginnen. Vaak vinden bedrijven in Nederland het interessant dat je een tijdje in het buitenland hebt gewerkt omdat dit aantoont dat je zelfstandig bent en je je wel redt.

4. Groei als persoon

Een studie, stage of tussenjaar in het buitenland is een spannend avontuur. Maar het is super goed voor je persoonlijke ontwikkeling. Je moet van tevoren een hoop uitzoeken en regelen, en je bent ook ineens ver van huis in een nieuwe omgeving. Maar je zult zien dat je hierdoor groeit als persoon.

Je komt niet alleen meer te weten over de wereld, maar ook over jezelf. Dit is goed voor je zelfvertrouwen. Ook zul je zien dat je door je buitenlandervaring creatiever en flexibeler wordt in bepaalde situaties.

5. Vrijheid

Deze is natuurlijk enorm belangrijk. Het mag dan misschien wat egoïstisch zijn maar wie vindt het nou niet lekker om precies te doen wat hij of zij zelf wil. Geef toe, dat klinkt toch goed? Op reis hoef je al geen rekening te houden met je werk of je huishouden en als je alleen reist, hoef je ook nog eens geen rekening te houden met iemand anders. Zelf kiezen waar je gaat eten, wat je wilt zien en vooral hoe je wilt reizen!

Meer blog artikelen