Wellington is een charmante stad met een breed aanbod van restaurants, cafés en verschillende winkels. Je vindt er alles, maar dan zonder de drukte en stress van een grote stad. De horecagelegenheden zijn intiemer en persoonlijker. Dat maakt Wellington de perfecte bestemming voor een weekendtrip.

Hieronder leggen we je graag uit hoe je jouw stedentrip in Wellington het beste invult.

Cuba Street

Een straat die je niet mag missen is Cuba Street. Hier vind je levendige restaurants en bars en allerlei winkels. De sfeer is vrolijk en open. Misschien heb je het al eens gehoord of gelezen: Wellington staat bekend als de stad van de koffie. Werkelijk op elke hoek van de straat vind je een koffiezaakje. Cafés voor hipsters, stoere mannen, millenials, drukke werkenden, dierenliefhebbers of toeristen: voor iedereen is er een café met heerlijke koffie, warme chocomelk of broodjes.

Daarnaast zijn er honderden restaurants in Wellington. Fish & chips, veganistisch Mexicaans eten, authentiek Italiaans eten… Welly heeft het allemaal. De leukste restaurants vind je op Cuba Street, Wakefield Street en Dixon Street. Onze favoriet is het fish & chips restaurant Mt Vic Chippery. Je moet eventjes in de rij staan, maar dat is het zeker waard.

Te Papa Museum

Het Te Papa Museum is de trots van Wellington, en terecht! De collectie is uitgebreid en het museum is interactief. Terwijl jij je eigen octopus creëert, kunnen je vrienden een animatiefilm over de zee-schepsels kijken. Neem hier zeker twee uur de tijd voor. Het museum is helemaal gratis.

Underground Markets

Elke zaterdag vind je in de haven, op vijf minuutjes van het museum, de Underground Markets. Deze markt is gratis en duurt van 10 uur ’s ochtends tot 4 uur ’s middags. Je hebt er van alles: kleding, kaarsen, eten, drinken, sieraden, kaarten… noem het maar op. Het ambachtelijke aspect van deze markt maakt het levendig en speciaal.

Mount Victoria

Het is een behoorlijke klim, maar het is het waard. We raden je wel aan om de tijd te nemen voor deze wandeling. Op die manier gun je jezelf genoeg tijd om op adem te komen en te genieten van het uitzicht tussendoor. Tip: begin je klim net voor de schemering, zodat je vanaf de top de zonsondergang kunt bewonderen. Je kunt de hele stad zien. De klim begint op nog geen kwartiertje lopen vanaf het centrum (Base Backpackers).

Cable Car & Botanical Gardens

De Cable Car is voor Wellington wat het Opera House is voor Sydney. Het ritje duurt ongeveer vijf minuten, waarbij je door een tunnel naar boven gaat. Vervolgens heb je een prachtig uitzicht over Wellington. Een retourtje kost je $7 (€4,50), maar je kunt het beste een enkeltje nemen en naar beneden lopen via de Botanical Gardens. Deze tuinen zijn deels binnen en deels buiten. Je vindt er prachtige bloemen en planten en een schattig winkeltje met souvenirs en zaadjes. De Botanical Gardens zijn gratis.

Food Market

Zorg ervoor dat je zondagochtend niet ontbijt, want ontbijten doe je op de Food Market. Deze markt vindt plaats vlakbij het museum, van 7.30 ’s ochtends tot 1 of 2 uur ’s middags (afhankelijk van het seizoen). Het is een mix van gerechten, producten en verse groenten en fruit. Qua gerechten vind je hier voor ieder wat wils, zelfs Nederlandse poffertjes! Maar ook bijvoorbeeld de Mediterrane, Italiaanse en Turkse keuken zijn hier vertegenwoordigd.

Lord of The Rings Tour

De meeste scènes uit de Lord of The Rings trilogie zijn gefilmd op het Zuidereiland. Toch zijn er behoorlijk wat filmlocaties op het Noordereiland, en dan vooral in Wellington. Lucky you! Je kunt kiezen voor een halve dag, hele dag of zelfs overnight-tour. Je gaat langs allerlei locaties waar ze hebben gefilmd voor de Lord of The Rings films. Ook bekijk je behind-the-scenesmateriaal en geniet van een heerlijke picknick in Rivendale. Een echte must-do tijdens je stage Nieuw-Zeeland, als je fan bent van de Lord of The Rings films.

Weta Workshop Studio Tour

De artiesten in de Weta Workshop studio’s zijn verantwoordelijk voor alle effecten van onder andere de Lord of The Rings films, maar ook van Narnia, Avatar en The Thunderbirds. Denk hierbij aan alle kostuums, maskers, miniatuurgebouwen maar ook computeranimaties. Tijdens je bezoek aan de Weta Workshop bekijk je exclusief beeldmateriaal, maar word je ook rondgeleid. Je ziet artiesten aan het werk, props uit de Lord of The Rings reeks en maquettes.

Uitgaan in Wellington

In het weekend zijn de vele bars en clubs open tot in de vroege uurtjes. Doordeweeks kun je er ook prima terecht voor een lekkere borrel. Sommige bars hebben een geheim terras achterin of een mooie rooftop bar. Kijk hier vooral naar uit!

Wanneer maak jij een stedentrip naar Wellington?

Houd ons op de hoogte van jouw reisplannen en vraag ons om de laatste tips en adviezen bij het plannen van jouw stedentrip naar Wellington. Stuur vooral een mailtje naar info@stagereizen.nl en we helpen je met het plannen van jouw ultieme stedentrip.

Meer blog artikelen