Wat is er nu belangrijker dan een CV? Zeker een cv voor een buitenlandse stage! Precies, het is het eerste waar je aan denkt wanneer je wilt gaan solliciteren.

Tegenwoordig hoef je niet meer aan te komen met een simpel zwart/wit A4’tje waar je werk- en schoolgeschiedenis staan opgesomd… Daar zitten werknemers tegenwoordig echt niet meer op te wachten, die hebben ze namelijk al honderden gezien en zullen zeker niet de aandacht trekken.

Be creative! Kies een leuke template en laat je creativiteit erop los. Welke kleuren vind jij leuk en vrolijk? Gebruik logo’s van bijvoorbeeld de programma’s waarmee je kunt werken in plaats van ze gewoonweg op te sommen. Denk hierbij aan logo’s van office programma’s als Word, PowerPoint en Excel.

Daarnaast is het erg belangrijk dat jij er alleen boeiende informatie in zet. Dus denk goed na, wat is nuttig om te lezen voor een bedrijf? Hierbij kun je denken aan een stage/bijbaan waarmee je een specifiek ontwikkelde skill kunt bewijzen (deze kun je dan in je Cover Letter toelichten).

Het is voor een werknemer verder erg aantrekkelijk om een opsomming van skills die jóu nu echt speciaal maken te zien. Maak een korte opsomming van deze skills zodat het duidelijk, overzichtelijk én snel de aandacht trekt van de lezer.

Als laatste willen wij je graag nog een aantal tips meegeven bij het maken van een CV. Het zijn misschien voor sommigen logische dingen, maar uit ervaring merken wij dat hier vaak nog verwarring over is:

Voeg een (professionele) foto toe;

Zorg dat je je CV als PDF verstuurd (zo kunnen er geen wijzigingen in gemaakt worden);

De meest recente werk/studie ervaring staat bovenaan, wat het langst geleden is onderaan.

Lees meer handige tips op stage.nl 

Good luck!

Meer blog artikelen