Alle voordelen van een stage lopen in het buitenland op een rijtje. Wanneer je van je opleiding verplicht bent om stage te lopen en de optie hebt om naar het buitenland te gaan, is dat natuurlijk een super leuke uitdaging. Toch kan dat voor veel studenten een lastige keuze zijn. Het is natuurlijk een grote stap, om voor een langere periode naar het buitenland te gaan. Dat begrijpen wij van Stagereizen natuurlijk maar al te goed. Echter willen wij jou graag verder helpen met het maken van deze keuze. Hiervoor hebben wij een aantal voordelen van een buitenlandse stage, speciaal voor jou op een rijtje gezet:

Leer een andere cultuur kennen

Naast dat een stageplek in het buitenland heel leerzaam is, leer je op een leuke manier ook een nieuwe cultuur kennen. Doordat je in het buitenland stage gaat lopen, ga je daar ook een aantal maanden leven. Gedurende deze maanden, heb je natuurlijk ook vrije tijd waarin je het land kunt verkennen en daarbij de cultuur van het land kunt proeven.

Maak je vaardigheden internationaal

Gedurende je stage in het buitenland, leer je nieuwe vaardigheden die je wellicht toe kunt passen in het dagelijkse leven. Denk alleen al aan het verbeteren van je Engels. Als je erover nadenkt om later in een internationale omgeving te gaan werken, is het natuurlijk handig als je hier al ervaring mee hebt. Door ervoor te kiezen om een stage in het buitenland te doen, benut je de kans hiervoor goed.

Het staat goed op je cv en je kunt je netwerk uitbreiden

Wanneer je er voor kiest om een stage te gaan lopen in het buitenland, toont dit aan dat je lef hebt en graag wilt leren. Wanneer je van plan bent om na je opleiding of op een later moment te solliciteren bij een internationaal bedrijf, kan dit positief zijn. Zorg er voor dat je een relevante stageplek in het buitenland hebt, zodat de werkervaring en kennis die je opgedaan hebt, aansluiten bij het werkveld waar je in geïnteresseerd bent. Daarnaast leer je veel nieuwe mensen kennen via je stage maar waarschijnlijk ook daarbuiten.

Het is goed voor je persoonlijke ontwikkeling

Zoals je vaak hoort van studenten die naar het buitenland zijn geweest voor een stage of exchange, maak je een grote persoonlijke groei door gedurende de periode dat je in het buitenland bent. Vooral je zelfvertrouwen krijgt een enorme boost. Doordat je je zelf een nieuwe weg zult moeten vinden in een nieuwe cultuur, nieuwe mensen gaat leren kennen en ook je eigen financiën moet beheren, zul je merken dat je zelfstandig wordt.

Je kunt reizen en werken combineren

De hoofdoorzaak dat je naar het buitenland gaat, is natuurlijk om stage te lopen. Want ja, stagelopen moet je toch, of je nu in Nederland of het buitenland bent. Het maakt het natuurlijk niet minder leuk, dat je in je vrije tijd kunt reizen om zo het land waar je je bevindt, te ontdekken. Nou, dan heb je dat toch ook weer mooi meegenomen toch?!

Hopelijk zijn bovenstaande voordelen doorslaggevend voor je keuze geweest. Met een perspectief op jouw toekomst, de nieuwe ervaringen en vrienden die je zult maken, weten wij zeker dat je een top tijd zult hebben in het buitenland. Mocht je specifieke vragen hebben over een stage in Nieuw-Zeeland of Australië, neem dan gerust contact met ons op en wie weet mogen wij jou binnenkort verwelkomen Down Under!

Meer blog artikelen