Op je stage in Australië of stage in Nieuw-Zeeland zal je vast en zeker één ding ontdekken: de afstanden zijn veel groter dan in Nederland. In de steden valt het mee, maar zodra je gaat reizen kom je erachter dat lange busreizen onvermijdelijk zijn. Zo erg hoeft dat niet te zijn. Lees hier tips voor het overleven van een lange busreis.

Pak deze handige dingen in.

Je zult jezelf dankbaar zijn als je dit in je tas stopt:

Slaappillen

Paracetamol

Tissues

Desinfectie-gel

Een klein plastic zakje

Een dekentje en/of kussentje

Je paspoort, telefoon en portemonnee (met cash geld)

Met koffie en slaappillen kun je je slaapritme een beetje sturen indien noodzakelijk. Paracetamol is handig als je je niet lekker voelt (hoofdpijn of andere soort pijn), of als iemand om je heen dat nodig heeft. De tissues zijn in de eerste instantie om desinfectie-gel overal om je heen je smeren (op het tafeltje, de leuningen, het hoofdsteuntje) maar je kunt de tissues ook gebruiken om je handen schoon te maken na het eten bijvoorbeeld. Het kleine plastic zakje kan dienen als een prullenbakje. Vooral als je graag slaapt in de bus is het handig om een dekentje of kussentje bij te hebben. Zorg ten slotte altijd dat je wat cash geld op zak hebt voor het geval je niet met je bankpas of creditcard kunt betalen.

Kom op tijd en oriënteer je op je medereizigers.

Bedenk van tevoren wat je wilt doen tijdens de busreis. Wil je nieuwe vrienden maken, simpel uit het raam staren, dingen gedaan krijgen (zoals je foto’s sorteren) of slapen? Kijk bij het inladen om je heen met wat voor soort mensen je te maken hebt. Heel leuk als je nieuwe mensen hebt ontmoet, maar niet zo fijn als je wilt gaan slapen. Niks is erger dan gestoord worden tijdens je slaap door een veel te actief stel. Of andersom: jij wilt gezellig een praatje maken, maar de mensen om je heen willen alleen maar naar buiten kijken en dutjes doen. Zorg ervoor dat je de juiste plek in de bus kiest.

Put jezelf volledig uit.

Het helpt voor sommigen om zich volledig uit te putten. Gaat je bus om 7 uur ’s ochtends? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om extra laat naar bed te gaan en extra vroeg op te staan zodat je moe bent wanneer je in de bus zit. Pas wel op met te veel drinken de avond voor je busreis, want door het gerammel van de bus kan je misselijk worden. Stop op tijd met drinken om heftige katers te voorkomen.

Koop van tevoren genoeg eten en drinken.

Niet alleen is benzinestation eten ontzettend duur, het is ook vaak ongezond. Bovendien stopt de buschauffeur maar eens in de paar uur. Zorg ten eerste voor genoeg water. Je kunt beter te veel water hebben dan te weinig. En neem je eigen eten mee. Denk aan fruit en broodjes met simpel beleg zoals jam en pindakaas. Afhankelijk van je bus kun je ook maaltijden meenemen. We zeggen “afhankelijk van je bus”, omdat het ligt aan de temperatuur in de bus en of het mag van de chauffeur. Ten slotte, koop eten dat niet kraakt. Als mensen willen slapen en jij zit lekker met je zak chips te kraken, dan maak je geen vrienden. En je zou er zelf ook niet door opgewekt willen worden.

Laad je elektronica van tevoren op.

Dat klinkt heel logisch, maar het is dus zo dat veel bussen tegenwoordig stopcontacten hebben of in elk geval manieren om je elektronica op te laden. Reken hier niet op, want het is niet altijd zo. In de bus heb je zeeën van tijd om je foto’s uit te zoeken, blogs te schrijven, films te kijken, muziek te luisteren en noem het maar op. Maak gebruik van deze tijd. Daarvoor moet je wel opgeladen elektronica hebben.

Wil jij graag in Australië of Nieuw-Zeeland stage lopen en deze prachtige landen ontdekken? Wij helpen je graag met het vinden van jouw ideale stagebedrijf Down Under. Zet de eerste stap en doe de gratis Stage Check. 

Meer blog artikelen