Maak je LinkedIn profiel professioneel en bruikbaar voor een stage avontuur in het buitenland. Wij geven je een aantal basis tips.
Social Media: een begrip wat niet meer weg te denken valt uit de hedendaagse samenleving. Waar het voor de een een manier is om te ontspannen, is het voor de ander zijn werk. De feiten liegen er dan ook niet om: bijna iedere sollicitant wordt nagetrokken op een of meerdere Social Media kanalen.
Misschien heb je er al een of denk je er aan om er eentje te maken; een account op LinkedIn. Tegenwoordig is dit een key platform om te netwerken. Jouw profiel is dan ook jouw visitekaartje naar de buitenwereld. Je profiel kan worden bekeken voor verschillende doeleinden en door verschillende typen bezoekers. Denk hierbij aan potentiële werkgevers, werkrelaties of klanten.
Om je LinkedIn profiel zo professioneel mogelijk vorm te geven, geven wij een aantal tips die ervoor zorgen dat jouw profiel helemaal op en top is!
Tip 1 – Professionele foto
Allereerst is het belangrijk dat je profielfoto professioneel en zo recent mogelijk is. Alle tips en tricks voor de beste foto vind je hier.
Nadat je de foto hebt gekozen, zorg je voor dat je een pakkende ‘over mij/about’ tekst. Denk goed na: wat maakt mij nou zo speciaal dat werknemers triggert om contact op te nemen, waarin maak ik het verschil in mijn vakgebied? Waarin blink je uit? Kom met iets unieks waardoor je iemand die je profiel bezoekt meteen inpakt.
Tip 2 – Update continue je werk-/studiegeschiedenis
Om je LinkedIn profiel zo realistisch mogelijk over te laten komen, is het belangrijk dat je je werk-/studiegeschiedenis continu update. Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je alleen je middelbare school bij je ervaringen hebt staan. Heb je ook al gedacht aan alle cursussen die je hebt gevolgd?
Tip 3 – Zoek je internationaal? Update naar Engels
Bij stage lopen in het buitenland komt nog wat extra kijken, namelijk de taal van je profiel. Zorg dat deze in het Engels is! Wanneer deze in het Nederlands is, zal een werkgever sneller afhaken en worst-case scenario voor een andere kandidaat kiezen. Een Engels LinkedIn profiel is niet alleen handig voor een buitenland stage, wanneer je dit eenmaal hebt gewijzigd is het erg professioneel omdat veel bedrijven tegenwoordig internationale connecties hebben.
Een aantal tips waar je op moet letten tijdens het vertalen van je profiel. Ga niet letterlijk je over mij/about stukje vertalen. Schrijf het opnieuw in het Engels, maar vernoem dan wel dezelfde info. Daarnaast is het belangrijk dat je goed nadenkt hoe bijvoorbeeld een middelbare school in het Engels wordt genoemd. Extra tip: een hogeschool (HBO) krijgt van Nederlands naar Engels vertaald altijd achter de naam van de hogeschool ‘University of Applied Sciences’. HBO invullen heeft dus geen nut, want dat kennen ze niet in andere landen.
Tip 4 – Post regelmatig iets
Verder is een super belangrijke tip: post regelmatig iets (en dan natuurlijk in het Engels)! Heb jij bijvoorbeeld jouw studiejaar afgerond met super goede cijfers? Post het! Dit is altijd interessant om terug te lezen voor LinkedIn gebruikers die jouw profiel bekijken.
Tip 5 – Vergroot je netwerk
Als laatste willen wij nog meegeven dat het altijd interessant is om je netwerk uit te bereiden op LinkedIn – dit geeft je profiel zeker een boost. Heb jij al jouw docenten al toegevoegd? Wie weet kunnen zij in de toekomst iets voor je betekenen in je vakgebied.
Yes! Wanneer je al deze tips hebt verwerkt in je profiel is deze good-to-go en zal je merken dat je profiel steeds meer wordt bekeken. De indruk die je bij een profielbezoeker achterlaat, is nu super professioneel. Succes!
Nog een laatste tip: Als je je LinkedIn profiel zo professioneel hebt vormgegeven, zorg er dan voor dat je andere Social Media hebt afgeschermd. Hiermee voorkom je dat niet iedereen de informelere posts uit je dagelijks leven kan inzien.
Volg jij Stagereizen al op LinkedIn? Bekijk hier ons LinkedIn profiel en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom stages in Australië en Nieuw-Zeeland!