Een buitenlandse stage kan soms eenzaam voelen, omdat je je vrienden van thuis niet bij je hebt. Als je echt last van heimwee hebt, kun je in dit blogartikel lezen hoe je van heimwee af komt. Gelukkig heerst er in Australië en Nieuw-Zeeland een heel open, sociaal en gemoedelijk klimaat. Zo maak jij snel nieuwe vrienden tijdens je stage in het buitenland.

Ga naar plekken waar mensen zijn

Hou je van sporten? Ga dan naar de sportschool of sluit je aan bij een vereniging. Fan van lezen? Ga op zoek naar een leesclub vlakbij. Er worden ook veel workshops georganiseerd in de grote steden met uiteenlopende onderwerpen. Foodies kunnen naar een food evenement om daar andere foodies te ontmoeten. Je hebt een gemeenschappelijke interesse met de mensen die hier komen, wat het makkelijker maakt om vrienden met ze te worden.

Socialize met je roomies (sneeuwbaleffect)

De kans dat jij een woonruimte deelt is groot. Dit betekent dat je al met mensen woont waarmee je vrienden kunt worden. Wellicht hebben deze mensen al vrienden gemaakt. Gaan ze een avondje uit? Vraag dan of je mee mag. De vrienden van je roomies kennen misschien vervolgens weer andere leuke mensen. Dit sneeuwbaleffect zorgt dat jij je sociale kring in no time uitbreidt.

Interesseer je oprecht in mensen

Als je eenmaal mensen hebt ontmoet, is het belangrijk een goede indruk te maken. Neem een actieve luisterhouding aan en interesseer je oprecht in wat andere mensen te vertellen hebben. Stel vragen, schep niet op, laat anderen zo veel mogelijk aan het woord, lach om andermans grappen, geef oprechte complimenten en probeer een gemeenschappelijke interesse te vinden.

Denk aan je lichaamstaal

Je indruk wordt grotendeels bepaald door je lichaamstaal. Het goede nieuws is dat je hier veel invloed op hebt. Maak oogcontact en glimlach. Zo maak je een vriendelijke indruk. Als iemand praat, kopieer dan die houding. Als iemand bijvoorbeeld met zijn armen over elkaar staat en jij doet dat ook, geeft dat onbewust een seintje dat je oprecht geïnteresseerd bent.

Ga naar de activiteiten die wij organiseren

Wist je dat Stagereizen ook allerlei activiteiten en trips organiseert in Australië en Nieuw-Zeeland? Dit is de beste manier om meteen na aankomst nieuwe vrienden te maken. We organiseren veel gratis activiteiten zoals wandelingen of barbecues. Iets meer budget? Dan hebben we ook etentjes, dagtours en weekendtrips. Vrijwel alle stagiairs komen alleen dus iedereen staat open voor een vriendschap.

Meer blog artikelen