Een buitenlandse stage is in principe voor iedereen weggelegd, maar er zijn wel een aantal vereisten. Een daarvan is dat je Engels op redelijk niveau is. Engels zal de voertaal zijn tijdens je stage in het buitenland, tenzij je natuurlijk voor een Nederlands bedrijf gaat werken. Wil je weten hoe jij je Engels kunt verbeteren als voorbereiding op jouw buitenlandse stage? Lees het hieronder!

Lees Engelse boeken.

Door het lezen van Engelse boeken leer je nieuwe woorden, maar verbeter je ook je grammatica en zinsopbouw. Begin niet te moeilijk en vooral met iets wat je interesseert. Kom je een woord tegen waarvan je de betekenis niet weet? Zoek de betekenis dan meteen op.  Via online woordenboeken worden vaak ook synoniemen gegeven in het Nederlands én het Engels. Een dubbele uitbreiding van je woordenschat dus. Het kan helpen om nieuwe woorden die je hebt geleerd op te schrijven in een schrift. Ook vaak terugkerende woorden zet je hierin, zodat je altijd de juiste betekenis bij de hand hebt.

Kijk Engelstalige films mét ondertiteling.

Er wordt vaak gezegd dat je de ondertiteling weg moet laten, maar het is juist heel handig om met die ondertiteling je Engels te verbeteren. Als je iets niet verstaat, kun je terugvallen op de ondertiteling. Bekijk ook vooral Engelstalige films met Engelstalige ondertiteling om meteen te zien hoe je de woorden schrijft. Soms klinkt een woord namelijk heel anders dan hoe je het zou opschrijven.

Praat Engels met vrienden of familie.

Oefening baart kunst. Het is zonde dat het Engels van mensen minder goed is dan het kan zijn, omdat ze bang zijn om het te spreken. Vooral als mensen het niet gewend zijn om Engels te spreken, zijn ze bang om fouten te maken en om stom te klinken. Door fouten te maken leer je juist! Je zult zien dat hoe vaker je Engels spreekt, hoe beter en gemakkelijker het gaat. Je kunt je gesprekspartner vragen om je te verbeteren wanneer je een fout maakt en jij kunt op jouw beurt de ander verbeteren. Zo leer je van elkaar en ben je meer comfortabel met het voeren van gesprekken tijdens je buitenlandse stage.

Gebruik apps, bekijk video’s of luister podcasts.

Er zijn veel verschillende apps die je kunnen helpen om je Engelse taal te verbeteren. Op YouTube staan handige video’s of luister naar podcasts die je helpen je Engels naar een hoger niveau te tillen. Organiseer eens een spelletjesavond met familie of vrienden. Ken je bijvoorbeeld de spellen Charades of Scattegories? Hiermee ontwikkel je op een leuke manier je creativiteit én je Engels!

Studeer het Australische of Nieuw-Zeelandse accent.

Heb jij een stage geregeld in Australië of Nieuw-Zeeland? Bestudeer dan van tevoren het Australische of Nieuw-Zeelandse accent. Kijk bijvoorbeeld nieuwsuitzendingen of filmpjes over Australië en Nieuw-Zeeland. Probeer de uitspraak te kopiëren. Als je daar op tijd mee begint, gaat het leren van nieuwe woorden met dat accent ook beter. En dan klink je meteen als een local.

Tip: wil je een stap verder gaan en een hele nieuwe taal leren? Studeer dan Te Reo Māori of de taal van de Māori (de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland).

Probeer je gewoonten te ver-Engelsen.

Hoe meer dingen je in het Engels doet, des te sneller je in het Engels gaat denken. Dus vanaf nu lees je het nieuws in het Engels, schrijf je in het Engels, kijk je Engelstalige films, luister je Engelstalige muziek en praat je tegen jezelf (of je kat) in het Engels. Hierdoor vorm je allerlei Engelse zinnen in je hoofd en bereid je je alvast voor op een Engelstalige levensstijl.

Zoek een English native om mee te oefenen.

De allerbeste oefening is om te praten met iemand die Engels als moedertaal heeft. Dit kan ook heel gemakkelijk via Skype, email, social media, etc. Het voordeel is dat je nu niet terug kunt vallen op het Nederlands, want hij of zij verstaat je niet. Hierdoor word je gedwongen om Engels te blijven praten ook als je iets niet weet. Precies wat je tijdens je buitenlandse stage te wachten staat!

Wees niet bang om fouten te maken.

We hebben het al een paar keer kort gezegd, maar we willen het nog één keer benadrukken: wees niet bang om fouten te maken en zet door, dat gaat je buitenlandse stage een stuk gemakkelijker maken. Wanneer je ervoor kiest om naar Australië of Nieuw-Zeeland op stage te gaan, helpen wij je graag met het vinden van een stagebedrijf. Doe nu gratis en vrijblijvend onze Stage Check om jouw mogelijkheden op een buitenlandse stage te bekijken.

Meer blog artikelen