Wanneer je Sydney bezoekt of jouw buitenlandse stage loopt in Sydney, mag de Coastal Walk niet ontbreken op jouw to-do lijstje. Deze bekende wandeling duurt gemiddeld drie uur, maar als je ook graag op het strand ligt en van het uitzicht wilt genieten kun je er een hele dag voor uittrekken. We geven je alvast een voorproefje.

Van Coogee naar Bondi, of andersom.

Om de hele wandeling te doen, kun je op twee plekken beginnen: Coogee of Bondi. In principe maakt het niet zoveel uit waar je begint, je loopt exact hetzelfde pad. Het enige verschil: wanneer je bij Bondi begint is de zee aan je linkerhand, en als je bij Coogee begint is de zee aan je rechterhand. De zon schijnt, de golven zijn hoog en het water is helderblauw. Tijd om de coastal walk te beginnen.

Geniet van het prachtige uitzicht.

De wandeling leidt je langs de mooiste stranden van Sydney. Je komt langs grote, drukke stranden maar ook kleine, intieme stranden. Het leukste aan deze wandeling zijn de prachtige uitzichten. Elke keer als je een bocht maakt, duikt er weer een prachtig strand voor je op. Of een rotsformatie, een bos, of een laan met prachtige huizen. Het pad is niet gemakkelijk, maar het is het allemaal waard. Overweeg ook om (een deel van) de Coastal Walk in de avond te lopen. Een zonsondergang geeft namelijk een extra mooi uitzicht over de stranden.

Laatste tips voor een succesvolle Coastal Walk.

  1. Smeer je goed in. Je loopt in de brandende zon en naast de zee. De zon is intens sterk in Australië door de ligging van het land en het gat in de ozonlaag. Smeer je een half uur voor de wandeling in en herhaal dit onderweg nog een aantal keer.
  2. Neem pleisters mee. Zoals bij de meeste wandelingen kunnen blaren een gevolg zijn.
  3. Zorg dat je genoeg geld en water hebt. Water om niet uit te drogen en geld om onderweg wat eten of een ijsje te kopen.
  4. Zorg ervoor dat je telefoon opgeladen is en neem eventueel een powerbank mee.
  5. Vergeet ook je camera niet! De uitzichten zijn namelijk echt schitterend en dat wil je later nog terug kunnen zien.
  6. Neem een handdoek mee om lekker op het strand te liggen tijdens of na de wandeling.

Wordt jij ook een van onze Australische stagiaires en kun jij niet wachten om jouw stage in Australië te lopen? Bekijk de mogelijkheden voor een stage in Australië en doe nu onze gratis Stage Check.

Meer blog artikelen