Een professionele CV foto vergroot de kans op een internationale stage

Het is het eerste waar een oog op valt: de uitstraling van een kandidaat. Of iemand nu wil of niet, het is wetenschappelijk bewezen dat het de gedachten van een mens beïnvloedt, dus ook van een werkgever. Het is daarom belangrijk dat je aandacht besteedt aan het kiezen van een passende foto op je CV, een van de belangrijkste dingen als het gaat om een sollicitatie. Jouw kans om een goede eerste indruk achter te laten bij een potentieel stagebedrijf – een soort visitekaartje dus!

Om er voor te zorgen dat je meteen een goede indruk achterlaat, geven wij je een aantal tips waar je op kunt letten bij het maken/kiezen van een professionele foto. Want wie wil er nou niet professioneel overkomen bij een werkgever?

Tip 1 – Hoe wil je overkomen?

Als eerste is het belangrijk om na te denken waar je voor wilt staan. Wil jij spontaan, blij, serieus of slim overkomen? Dit zijn enkele voorbeelden. Denk hier goed over na, wie ben jij en hoe wil je overkomen.. Geen antwoord is goed of fout! Tip: Je mag echt wel lachen op een foto, dat vinden bedrijven juist alleen maar leuk!

Tip 2 – Verzorging

Wanneer je dit hebt bepaald, is het cruciaal om aandacht te besteden aan je verzorging. Zorg ervoor dat je nette kleding draagt. Dit kan bijvoorbeeld kleding zijn die je normaal bij een sollicitatie aan zou trekken. Tip: Kies bijvoorbeeld geen foto die je geschoten hebt na een avondje goed stappen. Daarnaast zorg je dat de rest van je uiterlijke verzorging er goed uit ziet – je wilt immers een goede eerste indruk achterlaten.

Tip 3 – Rustige achtergrond

Je uiterlijk is in orde, je hebt bepaald hoe jij jezelf wil presenteren, nu is het tijd voor de foto zelf.. Heb je al nagedacht over de locatie waar je de foto wilt maken? Zorg ervoor dat de achtergrond rustig is (ga bijvoorbeeld niet een foto midden in de kroeg maken). Of als je al een foto in gedachten hebt, wees hier kritisch over tegenover jezelf. Kleine veranderingen kunnen grote gevolgen hebben – zo ook bij de achtergrond. De focus moet op jou liggen, niet op de achtergrond.

Tip 4 – Kwaliteit van de professionele CV foto

Om de foto te maken is er natuurlijk een camera nodig. Gelukkig heeft tegenwoordig bijna iedere smartphone een camera van goede kwaliteit. Handig! Deze kun je dus prima gebruiken. Let er wel op dat de foto niet wazig is of pas geen gekke effecten toe, zo blijft de foto lekker natuurlijk en dit komt het meest geloofwaardig over bij bedrijven.

Zo, nu ben je helemaal good to go om een geweldige professionele CV foto van jezelf te maken / kiezen! Say cheese!  Meer weten over hoe je het beste je CV schrijft? Je leest het hier. Bekijk ook verdere foto op je CV tips op CV.nl.

 

Meer blog artikelen