Een buitenlandse stage wordt vaak op hbo-niveau gelopen en ook nog wel op universitair niveau, maar in mindere mate op mbo-niveau. Dat is zonde, want ook mbo-studenten kunnen de beste van hun maanden gaan beleven! Een organisatie die expert is in stages voor mbo is de SBB. Wat is de SBB, wat doet het precies en wat voor betrekkingen heeft het op Stagereizen?

Wat is de SBB?

De SBB staat voor Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven. Vroeger waren er 17 organisaties die leerbedrijven erkenden, nu doet de SBB dat. Op die manier krijgen studenten betere begeleiding bij het vinden van hun stage en worden zij zo waardevoller voor het bedrijfsleven. Dat is op zijn beurt weer positief voor bedrijven, want zij hebben beter personeel.

Wat doet SBB precies?

Het is dus een soort erkenningsbedrijf. Alles is centraal geregeld: één contactpersoon, één helpdesk en één website voor stages en leerbanen. Wat de SBB ook doet is communiceren met de school en het leerbedrijf, zodat alles goed geregeld is voor jou. Ook niet onbelangrijk: SBB zorgt voor voldoende en goede leerbedrijven. Zo ben je verzekerd van een stage die past bij jou en je opleiding. Persoonlijk contact staat voorop. Om even samen te vatten: als een leerbedrijf is goedgekeurd door de SBB, betekent dat dat het bedrijf van hoge kwaliteit is, en dat de mbo-student groen licht heeft om hier stage te gaan lopen. Want stage lopen is een belangrijk onderdeel van elke mbo-opleiding.

Wat heeft Stagereizen te maken met SBB?

Wat heeft Stagereizen nu te maken met de SBB? Nadat er een match is tussen jou en het stagebedrijf in Australië of Nieuw-Zeeland, worden alle stages door SBB goedgekeurd. Maak je dus vooral geen zorgen over de goedkeuring van SBB voor jouw buitenlandse stage, want dit regelen wij voor je. De eerste stap is aan jou om ervoor te zorgen dat je een stage vindt die bij jou past en bij je opleiding aansluit. En ook hierbij helpen we je natuurlijk graag! Start vandaag met onze gratis Stage Check en maak jouw droom voor een buitenlandse stage werkelijkheid.

Meer blog artikelen