Een stopover op weg naar je stage in Australië of je stage in Nieuw-Zeeland is dé gelegenheid om een nieuwe stad te ontdekken. Afhankelijk van je luchtvaartmaatschappij zijn er een aantal opties. Dit zijn de populairste steden voor een stopover, de kosten voor vier dagen en de highlights.

Singapore

Singapore is een soort utopia. Er rijden bijvoorbeeld bijna geen auto’s omdat een vergunning daarvoor onbetaalbaar is. Het is verboden om kauwgom te kauwen en niemand rookt.

Waarom zou je een stopover in Singapore doen?

Heel anders dan landen als Indonesië en Thailand

Een internationale keuken met Chinese en Indische invloeden

Te gek shoppen

Een moderne, internationale stad die toch Aziatische is

Super schoon

Perfect voor horecaliefhebbers

Wat zijn de kosten?

De hostels zijn scherp geprijsd, voor €10,- per nacht heb jij een dorm bed in een prima hostel. Je kunt onwijs luxe overnachten als je dat wilt, de prijzen beginnen dan bij €50,-. De stad is niet zo groot dus aan openbaar vervoer zal je niet veel geld kwijt zijn; je kunt namelijk makkelijk lopen. Je kunt er best goedkoop eten, voor €3,- heb je een goede maaltijd in een klein restaurantje. Iets luxer is het al gauw rond de €8,-. Alcohol is wel echt onwijs duur, duurder dan in Nederland. Je zal je prima redden met een budget van €90,- als je een beetje wilt winkelen. Als je los wilt gaan in de shopping malls, verhoog je budget dan naar €160,-.

Wat zijn de highlights?

De Gardens By The Bay zijn het absolute hoogtepunt van Singapore met de prachtige lichten en architectuur.

Als je de drukte eventjes zat bent, ga dan naar de Singapore Gardens. Gratis, groot en mooi.

De Singapore Flyer is echt een toeristische attractie, maar terecht. Het uitzicht vanaf dit reuzenrad is schitterend.

Ga op een boottour over de Singapore river. Je kunt ook paddle boarden als je dit wilt.

De dierentuin is famous! Misschien niet waar je aan denkt als je er maar zo kort bent, maar volgens locals is het echt de moeite waard.

Net als veel Aziatische steden heeft Singapore een Chinatown waar je goedkoop kunt shoppen.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is een prachtige stad met een grote luchthaven en een typisch Zuidoost-Aziatische cultuur. Het vliegveld is dichtbij het centrum en je betaalt €2,- voor de shuttlebus.

Waarom zou je een stopover in Kuala Lumpur doen?

Lekker en betaalbaar streetfood

Internationale stad met veel backpackers

Niet supergroot, waardoor je prima kunt lopen

Leuke winkeltjes en marktjes

Wat zijn de kosten?

Omdat Kuala Lumpur zo populair is bij backpackers, verblijf je het beste in een hostel. De hostels zijn modern, gunstig gelegen, gezellig en goedkoop. Mingle hostel is een aanrader met heel aardig personeel en gratis toegang tot een rooftop swimming pool. Je betaalt hier €10,- per nacht voor een kamer van 4 personen en dat is inclusief ontbijt. Voor eten en drinken geldt eigenlijk hetzelfde als voor Bangkok, streetfood is hier heerlijk en spotgoedkoop. In plaats van de karretjes kun je ook de kleine restaurants in gaan. Daar is het eten ook lekker en goedkoop. Eten en drinken red je zeker voor €30,- voor deze 4 dagen als je niet te gek doet, maar een beetje luxe wel waardeert. Shoppen kan in de shopping malls maar ook op de marktjes in Chinatown. 4 dagen Kuala Lumpur red je met €75,- zeker als je niet te veel winkelt. Als je wat meer luxe wilt qua verblijf, eten en winkelen is een budget van €150,- beter.

Wat zijn de highlights?

Batu Caves liggen een half uurtje buiten het centrum en zijn heel mooi. Het zijn grotten met kleine tempels erin.

De moskee ligt midden in een soort cultuurpark en is gratis te bezoeken. Vooral de architectuur is heel mooi.

De Petronas Towers zijn een must-see. Loop er ook omheen en wandel door de tuinen.

Het Mingle hostel ligt vlakbij Chinatown. Hier kun je superlekker eten en souvenirs, kleren, horloges en telefoon accessoires kopen.

Central Market is een markt die de hele dag open is en je voorziet in alle gemakken, van eten tot kleding. Maar ze verkopen ook lokale snacks, kunst van kokosnoten en handgemaakte sieraden.

Dubai

Dubai is zo’n stad die je eens in je leven bezocht moet hebben. Alle vluchten van Emirates, die naar Australië en Nieuw-Zeeland gaan, komen langs Dubai. Maak van de gelegenheid gebruik en verken deze bijzondere (maar dure) stad.

Waarom zou je een stopover in Dubai doen?

Heel andere cultuur dan in Nederland of Australië en Nieuw-Zeeland

De skyline is uniek en adembenemend mooi

Internationaal: allerlei soorten culturen en eten

Vol wereldrecords zoals hoogste toren, laagste en hoogste parachute sprong, grootste fontein en hoogste hotel

Shoppen!

Heerlijk om uit te gaan

Wat zijn de kosten?

Dubai is wel echt heel erg duur. Er zijn gelukkig hostels, maar daar betaal je gemiddeld toch €20,- per nacht. Voor een hotel ben je ongeveer €40,- kwijt maar als je met z’n tweeën bent is dat prima. Reken voor eten en drinken €20,- per dag als je enigszins luxe wilt (niet alleen maar fastfood). Wat Dubai het duurste maakt is het shoppen. Als je geen grote shopper bent, kun je deze 4 dagen doorkomen met een budget van €200,- maar dit wordt al snel meer als je wilt winkelen. 

Wat zijn de highlights?

De Burj Khalifa natuurlijk, hét icoon van Dubai! De hoogste toren ter wereld met een restaurant en een uitkijkpunt op de 124e verdieping.

De Dubai Mall is een walhalla voor shopaholics. Als je niet van winkelen houdt is het alsnog fascinerend om deze winkels te zien.

De grootste fontein ter wereld is een echte must-see. ’s Middags is er twee keer een fonteinenshow en vanaf zonsondergang is er elk half uur een show, tot 11 uur ‘s avonds.

Palm Jumeirah is dat palmvormige eiland dat je vast weleens hebt gezien op tv of social media. Je kunt er ook over skydiven!

Dubai heeft ook een strand met geweldig onderwaterleven.

Jouw stopover onderweg naar je buitenlandse stage

Wil je graag persoonlijk advies of meer informatie over de mogelijkheden van een stopover tijdens jouw reis naar Australië of Nieuw-Zeeland? We helpen je graag op weg! Stuur een mailtje naar onze medewerkers Down Under via info@stagereizen.nl 

Benieuwd naar meer mogelijke stopovers? Lees ons blog artikel met alle informatie over een stopover in Hong Kong, Bali of Bangkok.

Meer blog artikelen