Een van de eerste dingen die gaat je gaat regelen voor je buitenlandse stage is een verzekering. Studenten denken hier vaak te makkelijk over. Ze gaan ervan uit dat hun normale zorgverzekering hun buitenlandse avonturen wel dekt. Maar niets is minder waar. Zelfs met een reisverzekering is het oppassen geblazen. Je gaat namelijk best wel lang weg. Dekt je verzekering wel een reis die langer duurt dan drie maanden? En worden dan ook kosten voor ongelukken tijdens extreme sporten zoals bungeejumpen en skydiven gedekt? Allemaal dingen waar jij rekening mee moet houden. Dit is waarom wij een speciale stageverzekering aanraden.

Gedekt voor je hele stageperiode

Lang niet alle verzekeringen dekken de kosten voor je stage in Australië of stage in Nieuw-Zeeland, omdat het buiten Europa is én langer dan 90 aaneengesloten dagen. Met een speciale stageverzekering ben jij verzekerd van een dekking voor je gehele stageperiode. Ook als je er een vakantie in Australië, Nieuw-Zeeland of Azië achteraan plakt.

Je bagage verzekerd

Je hele leven zit in die koffer. De belangrijkste dingen zitten in je handbagage (paspoort, telefoon), maar de rest zit toch echt in die koffer. Wat nou als daar iets mee gebeurt? De speciale stageverzekering dekt jouw bagage en ook schade bij logiesverblijven.

Verzekerd bij surfen, bungeejumpen en andere extreme (water)sporten

Een dagje surfen tijdens je stage Australië of een keer bungeejumpen tijdens je stage in Nieuw-Zeeland kan eigenlijk niet ontbreken. Maar zoals je al kan raden brengen deze sporten risico’s met zich mee. De meeste normale verzekeringen dekken deze kosten niet, maar een speciale stageverzekering wel.

Retour vliegticket vergoed bij overlijden familie

Vaak worden alleen kosten vergoed bij het overlijden van eerstegraads familie. Denk hierbij aan je vader of moeder. Maar een stageverzekering dekt ook tweedegraads familie, zoals je opa of oma. Geeft wel zo een fijn gevoel.

Flexibele wijzing van data

In Nederland zijn we allemaal erg georganiseerd. We plannen en we houden ons aan de planning. In Australië en Nieuw-Zeeland ligt dat iets anders. Hier zijn ze veel meer van het leven in het moment en “we zien wel wat we doen”. Hierdoor kunnen plannen nogal eens wijzigen. Met de speciale stageverzekering kun jij je data wijzigen tot een dag voor de ingangsdatum. Wel zo handig als je last-minute besluit om er een maandje Thailand achteraan te plakken.

En dat allemaal voor studentenprijzen!

Wij begrijpen dat jouw buitenlandse stage al een prijzige investering is. Daarom bieden wij de stageverzekering aan tegen de aller scherpste prijs. Je krijgt dezelfde verzekering nergens goedkoper, de tarieven zijn speciaal voor stagiairs via Stagereizen. Voor een stage van 5 maanden met elektronica tot €1.000,- meeverzekerd betaal je €185,-. Dan heb je wettelijke aansprakelijkheid tot €500.000,-, vergoedingen bij ongevallen, buitengewone kosten (repatiërings- en communicatiekosten) en personenhulpverlening allemaal meeverzekerd. Kijk op onze stage verzekering pagina voor meer informatie.

Meer blog artikelen