STAGE BUITENLAND VERZEKERING

Waarom via Stagereizen?

De paar hoofdredenen die niet een standaard reis verzekering dekt! In het kort:

 • Extreme activiteiten mee verzekerd
 • Gratis retour vliegticket als een direct familielid onverwachts heel erg ziek wordt*
 • Wettelijke aansprakelijkheid
 • Rechtsbijstand wordt alleen bij Superdekking gedekt;

Lees hieronder alles verder uitgewerkt.

Australië en Nieuw-Zeeland zijn landen van de extreme sporten als duiken, surfen, kajakken, bungee jumpen, skydiven, skiën, raften, mountainbiken en zo veel meer. Een goede reisverzekering is dus zeker belangrijk om aan te schaffen. Zorgsystemen werken hier anders en als je niet precies weet hoe je verzekering werkt, kan dit je heel duur komen te staan. Zoek van tevoren uit wat jouw huidige verzekering dekt en hoe lang deze nog doorloopt. Vaak is die dekking beperkt, waardoor je het beste bij kunt verzekeren. Gelukkig biedt Stagereizen een passende verzekering. Wat maakt onze verzekering zo bijzonder? Zijn geneeskundige kosten meeverzekerd? En wat zijn de kosten en premies? We geven hieronder antwoord op al je vragen.

Stagereizen verzekering

Skydiven als je gaat stagelopen in het buitenlandWij adviseren je ook graag over speciale reisverzekeringen. Deze verzekeringen zijn afgestemd op de behoeften van reizigers. Je zit immers tussen een toerist en een inwoner in, dus zijn de regels soms een puzzelwerk. Door de jarenlange ervaring heeft Stagereizen het mogelijk gemaakt de voordeligste verzekering voor jouw stage in Australië aan te bieden. Deze service is enkel en alleen door onze eigen stagiaires via de Stagereizen-website te boeken.

Een goede reisverzekering is van belang bij je stage in het buitenland, zodat je goed geholpen wordt, mocht er iets gebeuren. Tenzij je aanvullend verzekerd bent bij de zorgverzekering, zijn de volgende onderdelen niet gedekt in het buitenland: spoedeisende tandheelkundige kosten, medische kosten tegen kostprijs, ongevallen, overkomst van familie bij ongeval/ernstige ziekte, repatriëring, opsporings- en reddingskosten, reisbagage en particuliere aansprakelijkheid. Indien je al aanvullend verzekerd bent via jouw zorgverzekering, kijk dan goed of deze aanvullende verzekering je dekking geeft in het buitenland (buiten Europa) gedurende je stage. Wij raden je ten zeerste aan verzekerd te zijn voor het volgende: medische kosten tegen kostprijs, ongevallen, bagage, wettelijke aansprakelijkheid, buitengewone kosten, personenhulpverlening, rechtsbijstand, bijzondere sporten/activiteiten. Belangrijk: bij verblijf in het buitenland als student met studiedoeleinden (stage lopen of afstuderen) blijf je basisverzekeringsplichtig in Nederland. Er zijn uitzonderingen, zodra je bijvoorbeeld een bijbaantje in het buitenland neemt of ouder bent dan 30 jaar vervalt deze regel, maar dit is bij een buitenlandse stage dus niet het geval.

Stageverzekering van de Goudse

(Speciaal op een buitenlandse stage gericht)
Voor onze stagiaires raden wij de stageverzekering van de Goudse aan. Deze stageverzekering is de goedkoopste optie als je jouw zorgverzekering in Nederland aanhoudt – iets wat je bij een stage in het buitenland dus verplicht bent. Je hebt de keuze tussen een Standaarddekking en een Superdekking en je kunt kiezen of je geneeskundige kosten wilt meeverzekeren. De Standaarddekking is voor de meeste reizigers voldoende, de Superdekking is uitgebreider. Zo betaal je bij de Superdekking geen eigen bijdrage van €50,- bij medische kosten, zijn de vergoedingen hoger en is Rechtsbijstand meeverzekerd.

Wat dekt de stageverzekering van de Goudse?

Raften tijdens je buitenlandse stageDe stageverzekering van de Goudse kent een Standaarddekking en een Superdekking. De Superdekking biedt een hogere dekking en lager eigen risico. Bij beide is in ieder geval meeverzekerd:

 • Bagage (inclusief schade logiesverblijven);
 • Buitengewone kosten (bijv. repatriërings- en communicatiekosten);
 • Wettelijke aansprakelijkheid (Standaarddekking tot €500.000-, Superdekking tot €1.000.000,-);
 • Ongevallen;
 • Personenhulpverlening (via alarmcentrale);
 • Rechtsbijstand wordt alleen bij Superdekking gedekt;

De stageverzekering van de Goudse verzekering dekt ook activiteiten als surfen, raften en een bungee jump. Bekijk de voorwaarden (artikel 2, pagina 6) voor de exacte details. Veel andere verzekeringen bieden dit niet.

Je retour vliegticket wordt vergoed als er een eerste- of tweedegraads familie lid onverwacht komt te overlijden en je wilt de begrafenis in Nederland bijwonen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een opa of oma. Bekijk de voorwaarden voor de exacte details zodra je de verzekering hebt afgesloten.

Wat maakt de stageverzekering van de Goudse zo bijzonder?
 • De stageverzekering van de Goudse is de goedkoopste optie als je jouw zorgverzekering in Nederland aanhoudt – iets wat je bij een stage in het buitenland verplicht bent;
 • De data van de verzekering kunnen nog (gratis) worden aangepast tot één dag voor de ingangsdatum(Speciaal voor Stagereizen).
 • De verzekering kan nog zonder kosten worden geannuleerd tot een dag voor de ingangsdatum (Speciaal voor Stagereizen).
 • Ook dekking wanneer je tijdens stagewerkzaamheden iets overkomt;
 • Uitgebreide basisdekking, incl. bagage (1e jaar nieuwwaarde i.p.v. dagwaarde);
 • Geneeskundige kosten zijn apart bij te verzekeren. Zowel ter vervanging (All-in) als ter aanvulling (Extra) van je zorgverzekering. Geneeskundige kosten zijn dan tegen kostprijs meeverzekerd;
 • Molest is verzekerd bij Geneeskundige kosten;
 • Wettelijke Aansprakelijkheid meeverzekerd, ook tijdens stages in georganiseerd verband;
 • Payment-on-the-spot: geneeskundige kosten worden in veel landen ter plaatsen vergoed;
 • Als je geneeskundige kosten hebt meeverzekerd: ook dekking bij tussentijdse bezoeken aan Nederland tot in totaal 31 dagen (te verdelen over maximaal 3 periodes);
 • Gemakkelijk af te sluiten en te verlengen via onze partner organisatie.
Geneeskundige kosten meeverzekeren?

Meisje in Sydney tijdens haar stage in AustraliëJe kunt geneeskundige kosten apart bijverzekeren. Bijvoorbeeld als je in Nederland je zorgverzekering opzegt omdat je lang (meer dan 1 jaar) op reis gaat. Of als aanvullende dekking, omdat je zorgverzekering geen dekking tegen kostprijs heeft.

Je hebt daarom de keuze uit twee opties:
Extra* – aanvullende dekking voor wie de zorgverzekering aanhoudt
All-in* – volledige dekking

Voor een stage en / of reis van korter dan 1 jaar raden we je sterk aan om de optie Extra toe te voegen aan je verzekering. Je bent er dan zeker van dat je tegen kostprijs verzekerd bent in het buitenland. Dat is met lang niet alle Basis Zorgverzekeringen het geval.

Kostenoverzicht
 • Werelddekking Standaard met optie Extra per maand = € 37,21
 • Werelddekking Standaard met optie ALL-IN per maand = € 42,96
 • Werelddekking Super met optie Extra per maand = € 50,71
 • Werelddekking Super met optie ALL-IN per maand = € 58,21

Bovenstaande premies zijn geldig voor verzekerden tot en met 35 jaar. Toeslag 36 tot en met 65 jaar is 10%.

Premies

De premie gaat in op de dag dat je vertrekt, en wordt vanaf die datum per maand berekend, met de mogelijkheid om tot 15 dagen extra aan te vullen. Je betaalt dan voor de laatste dagen een premie per dag, zodat je niet een hele maand extra hoeft te betalen. Dat kan tot een maximum van 15 dagen. Vanaf de 16e dag is de maandpremie weer van kracht. Voorbeeld: reisduur van 3 maanden + 14 dagen = 3 x maandpremie + 14 x dagpremie, een reisduur van 3 maanden + 17 dagen = 4 x de maandpremie. Omdat de stage buiten Europa plaats vindt, wordt er uitgegaan van de Werelddekking.

Australie kangoeroe boord deze kom je tegen tijdens je stage in AustralieFAQ Australië

Een gewone reisverzekering dekt niet alles. Tenzij je aanvullend verzekerd bent bij de zorgverzekering, zijn de volgende onderdelen niet gedekt in het buitenland: spoedeisende tandheelkundige kosten, medische kosten tegen kostprijs, ongevallen, overkomst van familie bij ongeval/ernstige ziekte, repatriëring, opsporings- en reddingskosten, reisbagage en particuliere aansprakelijkheid.

Check bij je zorgverzekeraar in hoeverre jouw verzekering doorloopt wanneer jij je periode In het buitenland doorbrengt. Over het algemeen kan je deze laten doorlopen en ben je met de basisverzekering vergoed voor de Nederlandse kosten van spoedgevallen. Heb jij een aanvullende verzekering? Dan ben je vaak tot de buitenlandse kosten vergoed voor spoedgevallen.

Nee, je hebt in principe geen vaccinaties nodig voor Australië. Ga dit echter altijd nog na. Als er bijvoorbeeld een epidemie is in Indonesië en je gaat naar Cairns, heb je misschien wel een vaccinatie nodig. Onderzoek dit van tevoren, vooral als je van plan bent om in Azië te gaan reizen; daar heb je wel vaccinaties voor nodig.

Ja, je bent verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Deze verzekering dient ook dekking te bieden gedurende je stage. Dus kijk dit goed na.

Nieuw-Zeeland Kiwi boord deze kom je tegen tijdens je stage in Nieuw- ZeelandFAQ Nieuw-Zeeland

Een gewone reisverzekering dekt niet alles. Tenzij je aanvullend verzekerd bent bij de zorgverzekering, zijn de volgende onderdelen niet gedekt in het buitenland: spoedeisende tandheelkundige kosten, medische kosten tegen kostprijs, ongevallen, overkomst van familie bij ongeval/ernstige ziekte, repatriëring, opsporings- en reddingskosten, reisbagage en particuliere aansprakelijkheid.

Check bij je zorgverzekeraar in hoeverre jouw verzekering doorloopt wanneer jij je periode In het buitenland doorbrengt. Over het algemeen kan je deze laten doorlopen en ben je met de basisverzekering vergoed voor de Nederlandse kosten van spoedgevallen. Heb jij een aanvullende verzekering? Dan ben je vaak tot de buitenlandse kosten vergoed voor spoedgevallen.

Nee, je hebt in principe geen vaccinaties nodig voor Nieuw-Zeeland. Onderzoek dit van tevoren nog wel even voor de zekerheid, vooral als je van plan bent om in Azië te gaan reizen; daar heb je wel vaccinaties voor nodig.

Ja, je bent verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Deze verzekering dient ook dekking te bieden gedurende je stage. Dus kijk dit goed na.