Stagiaire Katja tijdens haar stage in Sydney via Stagereizen

Katja haar stage ervaring in Australië

Architectuur stage in Sydney

Kangoeroes knuffelen op een stage in Australilë Hi, ik ben Katja (22) en loop vijf maanden stage in Sydney! In mijn master Architecture, Building and Planning (bouwkunde) is stagelopen niet verplicht, maar wel aan te raden. Daarnaast zat het idee om een half jaar in Australië te wonen al jaren in mijn hoofd. Dus heb ik mij ingeschreven bij Stagereizen en het resultaat: een stage bij een architectenkantoor in mijn droomstad!

Mijn stage

Ondertussen heb ik nog maar een paar weken stage te gaan, maar wat heb ik een supergave tijd in Sydney gehad! Elke werkdag loop ik in een half uurtje van mijn huis in Surry Hills (beroemd om de restaurantjes, gay fetisj shops en koloniale architectuur) naar het kantoor in het midden van het Central Business District. Het grootste deel van mijn tijd hier heb ik besteed aan ontwerptekeningen gereed maken voor constructie bij een project met honderdduizend problemen. Momenteel ben ik bezig met verschillende projecten waarbij de nadruk ligt op nieuw te bouwen huizen/appartementen die ik ontwerp. Naast het ontwerpen en tekenen heb ik vooral veel geleerd over projectmanagement, projectontwikkeling, kosten en omgaan met klanten. Ik heb op stage echt mijn kennis verbreed en kansen gekregen om te laten zien wat ik in huis heb. Iets dat ik zeker goed kan gebruiken in de rest van mijn studie en bij het vinden van een baan na m’n studie.

Tijdens een stage in Australie op de Harbour bridge in Sydney

In mijn vrije tijd

In de weekenden doe ik altijd iets nieuws. Dit zorgt ervoor dat je echt alles uit je tijd hier haalt! Via Stagereizen heb ik een aantal leuke weekendtrips en gezellige barbecues aan het strand met andere stagiaires gehad. Verder ben ik ook vaak in m’n eentje op pad gegaan om dingen te bekijken. Ik vind Australië echt een fantastisch land met onwijs veel afwisseling. De outback is bijvoorbeeld totaal anders dan de kust. Daarnaast heb ik mijn Engels verbeterd door veel te kletsen met mijn Australische collega’s en huisgenoten. Sommige mensen horen zelfs niet meer dat het niet mijn moedertaal is!

Over Stagereizen

Ik ben ontzettend blij met de keus om het via Stagereizen te regelen. Het was voor mij de eerste keer dat ik op stage ging en daarnaast in m’n eentje voor zo’n lange tijd naar het buitenland… Stagereizen zorgde ervoor dat ik mij geen zorgen hoefde te maken over mijn stage, wat het een stuk minder spannend maakte. Ook is het ontzettend prettig hoe je een Skype sollicitatiegesprek in het Engels met ze kunt oefenen en hier nuttige feedback op krijgt. Daarnaast organiseren ze in Sydney ook een hoop activiteiten waardoor een gesprekje met een andere Nederlandse stagiair nooit ver weg is!

Emmy maakte een video over haar stage in Australië

Emmy

Sydney, Australië
Stage in food & technology

Hi, ik ben Emmy en ik liep stage in Sydney, Australië. In Nederland volg ik de opleiding Voedingsmiddelen-technologie. Benieuwd? Bekijk hier mijn video.

Bekijk video
Stagiaire gedurende haar buitenlandse stage in Nieuw-Zeeland

Nicolien

Auckland, Nieuw-Zeeland
Financiële Stage

Hey! Mijn naam is Nicolien. In 2017 heb ik stage gelopen in Auckland, Nieuw-Zeeland. Een uitdagende stage waar ik super veel van heb geleerd! Lees hier meer over mijn stage…

Lees ervaring
Ilja heeft een geweldige finance stage in Nieuw-Zeeland gelopen

Ilja

Auckland, Nieuw-Zeeland
Finance stage

Hoi, ik ben Ilja, 19 jaar, en ik kom uit Giethoorn. Ik wilde eigenlijk een stage in Australië doen, maar heb toch voor Nieuw-Zeeland gekozen. Spijt? Bekijk zelf mijn video maar eens.

Bekijk video

>> Ga terug naar het volledige overzicht van de ervaringen.
>> Kom alles te weten over stage lopen in Australië op de stage Australië pagina.
>> Kom alles te weten over stage lopen in Nieuw-Zeeland op de stage Nieuw-Zeeland pagina.
>> Schrijf je binnen een minuutje in voor de gratis stage check en bekijk jouw kansen voor een buitenlandse stage.