Ik was een van die studenten die halverwege januari nog steeds niks had dus belandde destijds op school om te kijken of ze nog wat hadden liggen. Ze hadden best een aardige lijst maar geen van de bestemmingen trok mij heel erg. We zaten naast een grote kaart en mijn oog viel op australie/nieuw zeeland en voordat ik er erg in had vroeg ik of ze daar niks hadden. Gezien ik mijn vorige semester in Los Angeles zat was ik vastberaden om dit keer iets dichterbij te doen maarja.. Nu zit ik in Sydney.

Het leukste aan mijn stage is waarschijnlijk het zoetsappigste wat ik hier neer zal zetten maar het geeft voldoening om iemand op een reis te zetten, bevriend te zijn op Facebook en twee week later een horde foto’s te zien verschijnen over wat voor geweldige tijd ze hebben.

Australië

Australie is heel bijzonder, Sydney voelt een beetje als een toevluchtsoord voor mensen die nog niet weten wat ze willen in het leven en is dus gevuld met mensen die allemaal op hun working holiday visa zijn en twee jaar wat werken, reizen en volwassen worden. Verder is Australie een prachtig land met gigantisch veel variatie en dingen om te zien. Ook binnen binnen het bereik van Sydney zelf zijn er genoeg tripjes te doen en is het een prima uitvalsbasis voor langere reizen voor na je stage.

Het weer is een beetje erop of eronder, of de zon schijnt twee weken alleen maar of het regent een paar dagen aaneengesloten. Op het moment is het al twee weken alleen maar zon maar de week ervoor was typisch hollands grijs weer.

Op de mensen valt geen pijl op de trekken vind ik. Omdat zo’n groot gedeelte overal en nergens vandaan komt zijn alle mensen ook ontzettend verschillend, maar ik heb nog geen nare ervaringen hier gehad en iedereen is erg sociaal en vriendelijk.

Extreem

Gisteren heb ik toevallig een 32km hike gedaan, kon niemand vinden die met mij samen om 5.30 de bus wou pakken op een zondag dus was in m’n eentje. Goeie tijd neergezet maar heb minstens 5 blaren. Maar het was het ontzettend waard.

Over Stagereizen

Stagereizen is heel handig als je op zoek bent naar een stage in Australië en/of Nieuw Zeeland, het proces is makkelijk te doorlopen en gaat soepel. Je bent ook in contact met stagiaires die bij Stagereizen zelf werken dus die weten precies in wat voor positie je terecht gaat komen en kunnen je daarbij helpen.

Meer blog artikelen