Joep koos voor een buitenlandse stage in Nieuw-Zeeland. Hiervoor schakelde hij Stagereizen in. Lees hier wat hij van zijn stage, Nieuw-Zeeland en Stagereizen vond.

Via Google ben ik Stagereizen tegen gekomen. Ik was op zoek naar een stage in Nieuw-Zeeland en na het bekijken van de website van Stagereizen kreeg ik er meteen zin in. Ik meldde me aan en werd uitgenodigd voor een oriëntatiegesprek via Skype. Dit vond ik zelf erg handig, zo kan je al je vragen delen en kan je spreken met iemand die zelf aan de andere kant van de wereld zit. Hierna was ik er zeker van dat ik met Stagereizen in zee wou gaan en betaalde de aanbetaling. Vanaf dat moment ging het allemaal erg snel. Stagereizen kwam al snel met een bedrijf en na 2 keer skypen met dit bedrijf was de beslissing snel gemaakt. Handtekeningen gezet en mijn stage was rond.

Stage

Ik vind mijn stage geweldig. Dit komt voornamelijk door het team waar ik in terecht ben gekomen. Met mijn collega’s heb ik zo’n goede band dat we buiten kantoor ook allerlei activiteiten ondernemen samen. Daarnaast hebben we een super mooi kantoor inclusief playstation, FIFA en een biertap! Naast dat ik veel plezier heb, ben ik uiteraard ook serieus bezig. Ik heb veel afwisseling in wat ik kan en mag doen en ik leer nog iedere dag.

Nieuw-Zeeland

Ik ben al op veel plekken geweest in de wereld maar de natuur hier is echt machtig mooi. Daarnaast heeft het oneindige mogelijkheden om te ontdekken. Ik heb zelf namelijk nog veel op mijn to-do list staan en van dat idee kan ik echt genieten. Toen ik aankwam in Nieuw-Zeeland was het helaas winter. Gelukkig is het nu zomer en dat vind ik erg fijn. Het is erg raar om te beseffen dat wanneer ik hier op het strand lig, mijn vrienden in Nederland rondlopen in een winterjas. Het enige waar ik niet echt aan kan wennen is dat het weer niet te voorspellen is.

Verder zijn de mensen in Nieuw-Zeeland fantastisch. Ze zijn super aardig, open en behulpzaam. Daarnaast mag ik de mentaliteit best wel. In het algemeen een beetje laidback maar knallen wanneer het nodig is.

Ik zou Nieuw-Zeeland zeker aanraden als land om op stage te gaan. Dit is een kans die je vrijwel nooit meer krijgt! Dit is de perfecte manier van het combineren van iets standaards zoals stage met een unieke ervaring in Nieuw-Zeeland. Wat ik mee wil geven aan toekomstige stagiaires is dat je altijd moet denken in mogelijkheden, open staan voor alles en laat je vooral niet tegenhouden. Dit geldt zowel voor de zoektocht naar een stage als bij het kiezen van activiteiten op locatie.

Mijn leukste en ook gelijk mijn extreemste herinnering aan Nieuw-Zeeland is toch wel het raften in Rotorua. Iedereen kende elkaar nog niet zo heel erg goed maar wat hebben we gelachen! Een van mijn vrienden die bij ons in de boot zat viel halverwege in het water. We lachen hier nog steeds om! Ik vind het super leuk dat ik zo’n mooie groep mensen hier heb ontmoet en hoop dat ik nog veel herinneringen ga maken.

In principe is Nieuw-Zeeland wel een land waar je je snel op je gemak voelt. Maar of ik me echt 100% thuis voel hier is lastig te zeggen. Ik voel me goed wanneer ik op kantoor ben of met mijn vrienden hier maar natuurlijk mis ik mijn ouders en familie in Nederland ook. Maar doordat je hier veel onderneemt is het een stuk makkelijker om niet aan je vrienden en familie te denken.

Wanneer mijn stage is afgelopen ga ik nog niet gelijk naar Nederland. Ik ga nog een weekje naar de Cook eilanden en dan ga ik via Australië en misschien Singapore terug naar Nederland. 

Stagereizen

Ik vind Stagereizen een prima organisatie en ik ben blij dat ik voor een bemiddelingsbureau op locatie heb gekozen. Stagereizen organiseert namelijk allerlei verschillende weekendtrips, dit is een goede manier om vrienden te maken en bovendien zie je super veel van het land. Helaas zat het weer niet altijd mee maar dit mag de pret niet drukken.

Jouw buitenlandse stage in Nieuw-Zeeland

Wil jij net als Joep op stage in Nieuw-Zeeland? Of ga je toch liever voor Australië? Doe nu onze gratis Stage Check en bekijk jouw mogelijkheden op een stage Down Under!

Meer blog artikelen