Hey, ik ben Roy. Ik ben bekend geraakt met stagereizen door mijn nichtje. Zij is zelf ook op stage geweest met de hulp van Stagereizen en door haar verhalen ben ik enthousiast geworden en heb ik me ook aangemeld bij Stagereizen. In totaal heb ik 4 Skypegesprekken gehad. De eerste 2 gesprekken waren niet helemaal mijn ding dus ik was blij dat Stagereizen meerdere mogelijkheden had voor mij. Ik ben zelf een erge voetbalfanaat en toen Stagereizen kwam met stage dat te maken had met voetbal was dit natuurlijk een goede match.

Stage

Zoals ik al zei, hou ik erg van voetbal. Dat ik mijn stage hiermee kan combineren is dan natuurlijk super leuk. Mijn collega’s zijn allemaal heel erg aardig en vragen altijd hoe het met me gaat. Daarnaast zijn ze ook erg geïnteresseerd in Nederland en zijn ze altijd bereid om mij te helpen. De cultuur in Australië vind ik best wel Westers dus ik hoefde niet heel erg te wennen en kon ik mij snel aanpassen.

Australië

Australië bevalt me super goed, de aussies zijn erg vriendelijk en relaxed. Daarnaast is Australië natuurlijk ook een prachtig land. Ik raad iedereen aan om je stage in Australië te doen, het is super goed voor je Engels, staat goed op je CV en je hebt een geweldige tijd aan de andere kant van de wereld. Wat betreft het Engels, het omschakelen gaat super snel en als je een foutje maakt is dat helemaal niet erg. Je bent er tenslotte om te leren. Als ik dan nog wat tips mag geven aan de aankomende stagiaires die naar Australië gaan: bereid je goed voor en dan gewoon gaan! Verder zou ik aanraden om een bezoekje aan Tasmanië te brengen. Daar is het echt super mooi en ik heb hier zelfs een wilde kangoeroe gezien! Dit is niet de enige kangoeroe die ik heb gezien, ik heb er ook een gezien in de dierentuin.
Ik ben hier nu sinds 28 augustus en de tijd vliegt helaas. Aan het begin is het natuurlijk altijd wennen, ik ben hier samen gekomen met een vriend die ook stage loopt in Australië. Door de uitjes van Stagereizen had ik snel nog meer vrienden. Ook heb ik huisgenoten met wie ik vaak de dag doorneem of kook. Dit maakt je stage natuurlijk een stuk gezelliger! Natuurlijk mis ik mijn vrienden en ouders in Nederland, met hun skype ik of heb ik contact via WhatsApp.
In de komende maanden ben ik niet van plan om alleen in Australië te blijven maar ga ik ook een bezoekje brengen aan Nieuw-Zeeland. Aangezien ik toch aan de andere kant van de wereld zit kan ik die kans natuurlijk niet laten schieten. In Nieuw-Zeeland ben ik van plan te gaan abseilen in een grot. Daarna zit mijn grote avontuur er dan helaas alweer op. Op mijn terugreis heb ik nog een tussenstop van 5 uur in Kuala Lumpur, hier ben ik van plan om het vliegveld af te gaan en een glimp van Kuala Lumpur mee te pakken.

Stagereizen

Ik ben blij met mijn keuze om voor een stagebemiddelingsbureau te kiezen. Stagereizen is een toporganisatie. Door het Skypegesprek die ik direct aan het begin van het proces al had krijg je een goed beeld van hun werkwijze. Ze helpen je met alles en mocht er een probleem zijn kan je ze altijd bellen. Het is fijn om een vangnet te hebben als je aan de andere kant van de wereld zit. Daarnaast organiseren ze leuke activiteiten en trips waardoor je super veel mensen ontmoet van over de hele wereld.

Meer blog artikelen