Hoi! Ik ben Tina. Voor mijn studie moest ik stage lopen in een Engelstalig land, waarvan Nieuw-Zeeland bij mij op nummer 1 stond. Eigenlijk heb ik toen heel simpel “Stages in Nieuw-Zeeland” gegoogeld en ben ik op deze manier bij Stagereizen terecht gekomen.

Het allerleukste vind ik dat ik een job heb gekregen die ik echt interessant vind. Het is echt waar ik om gevraagd heb: ik ben verantwoordelijk voor het organiseren van verschillende events gedurende en voorafgaand aan het filmfestival. Het team is heel gezellig en de stage is erg uitgebreid.

Nieuw-Zeeland is heel anders dan wat ik gewend ben. De natuur is prachtig en de mensen zijn super vriendelijk! Zeker in winkels en op de bus. Ze willen graag helpen door een lift te geven of je de weg uit te leggen en ze vragen altijd hoe het met je is. Ondanks dat ik er was tijdens een niet gebruikelijke slechte zomer, heb ik veel op het strand kunnen liggen en kunnen genieten van de zon. Dus no worries toekomstige stagiaires: het kan alleen maar beter worden. 🙂

De leukste herinnering is de eerste trip die ik hier maakte naar The Coromendel! Het is er zo mooi en je kon het gewoon niet op foto vast leggen, je moet het gezien hebben om te begrijpen en dat vind ik een heel speciaal iets.

Als tip kan ik meegeven om je ook te mengen met de buitenlandse stagiaires. Er zijn veel Nederlandstaligen onder alle stagiaires en het is vaak verleidelijk om telkens tegen elkaar te praten in je eigen taal. Echter zijn er ook veel andere nationaliteiten zoals Franse, Duitse of Amerikaanse stagiaires. Het is veel leuker om ook buitenlandse connecties te maken en jezelf te verrijken.

Over Stagereizen

De organisatie doet een hele goeie job. Ze hadden mij gewaarschuwd dat het even kon duren aangezien ik er erg vroeg bij was en ze eerst andere mensen met een kortere deadline moesten helpen. Echter al veel sneller dan verwacht kreeg ik bericht dat een bedrijf geïnteresseerd was om met mij een Skype interview te doen. Binnen 2 weken had ik 2 Skype gesprekken gedaan en had ik mijn contract al ondertekend bij het bedrijf waar ik nu stage loop.

Meer blog artikelen