Stage natuurkundig onderzoek in Nieuw-Zeeland

Zoek jij een stage in Oceanië op het gebied van onderzoek en ontwikkeling als fysicus? Dan is deze stage natuurkundig onderzoek misschien wel iets voor jou. Het is een uitdagende stage in een groot bedrijf in Auckland. Het bedrijf richt zich op de industrie en ondersteunt economische transformatie.

Waar gaat het onderzoek over?

Het onderzoek gaat over metamaterialen. Deze hebben interne structuren die zo zijn ontworpen dat ze in bepaalde bedrijfsregimes eigenschappen vertonnen die niet in de natuur worden waargenomen. Twee voorbeelden zijn negatieve stijfheid en negatieve massa. Deze interne structuren hebben afmetingen die groot genoeg zijn om te worden vervaardigd met behulp van bestaande technologie. Helaas zijn ze te klein ten opzichte van de trilling of elektromagnetische golflengte waarmee ze zijn ontworpen om te interageren. Hierdoor is het het mogelijk eigenschappen door structuur te construeren in plaats van door chemische samenstelling.

De focus van het meest recente internationale onderzoek ligt op het leveren van dergelijke ongewone verschijnselen zoals elektromagnetische verhulling. De afgelopen twee jaar zijn er een aantal artikelen gepubliceerd over de haalbaarheid van akoestische verhulling. Echter is er nog vrijwel niets bekend over het feitelijke gedrag van de genoemde elastische structuren.

Wat ga je doen tijdens deze stage?

Je gaat een eenvoudige mechanische “kunstmatige atoomeenheid” en een multi-eenheidssamenstelling testen op basis van bestaande concepten. Ook ga je het negatieve massa- of stijfheidsgedrag onder uniaxiale trillingen demonstreren. Daarna ga je de prestaties correleren over de frequenties met de voorspelling van versies van de tweede wet van Newton. Deze wet houdt rekening met de anisotrope en frequentie-afhankelijke aard van metamateriaalparameters zoals dichtheid. Als dit lukt, zullen de resultaten waarschijnlijk worden gepubliceerd.

Een tweede doel van dit project is om de onzekerheid van mechanische systemen te begrijpen. Hiervoor zal je statistisch significante aantallen monsters met verschillende soorten canonieke stressconcentraties en gecontroleerde variabiliteit mechanisch testen. Ook zal je een digitaal beeldcorrelatiesysteem gebruiken om het vervormingsveld te meten. Dit is nieuw, want normaliter probeer je het uit puntmetingen te leiden die voorkomen uit verplaatsings- of spanningssensoren. Deze kaarten van vervorming zullen worden gebruikt om computationele modellen te informeren en te valideren.

Deze stage iets voor jou?

Laat het ons weten als je interesse hebt in deze of een vergelijkbare vacature. Doe dit vrijblijvend via ons inschrijfformulier en vermeld de onderstaande stagecode bij opmerkingen.

Stagecode: NZ 1778

Focus op jouw goals

Het is ontzettend belangrijk dat je prioriteit geeft aan de goals die je met je stage wilt bereiken.

Don’t dream it! Do it!

Een stage aan de andere kant van de wereld, verbetert je Engels, je CV, maar bovenal jezelf!