ONZE SERVICES

Het kan wat overweldigend zijn, het regelen van een buitenlandse stage. Gelukkig valt het allemaal best mee, want wij zijn er voor je! In een aantal eenvoudige stappen helpen we je op weg naar jouw droomstage in Australië of Nieuw-Zeeland.

STAGEBEMIDDELING AUSTRALIË & NIEUW-ZEELAND

Hieronder leggen we je uit hoe we te werk gaan, wat elke stap inhoudt en wat wij voor je doen. Heb je toch nog andere vragen? Kijk gerust op de FAQ pagina of neem contact met ons op.

Stap 1: Stage Check

Bij Stagereizen hoef je niet direct je sollicitatiebrief en CV aan te leveren. Wij kunnen al een screening doen op basis van een aantal gegevens. Ideaal voor als je alleen wilt weten of wij mogelijkheden voor je zien. De Stage Check is gratis en geheel vrijblijvend. Nadat je het formulier hebt ingevuld, checken we of het stageverzoek voor jouw studie en de startdatum realistisch zijn. Zien we mogelijkheden? Dan plannen we graag een Skype gesprek in om kennis te maken, je meer uitleg te geven over onze werkwijze en om al je vragen te beantwoorden.

Stap 2: Gratis Skype

Tijdens het Skype gesprek met één van onze medewerkers op ons hoofdkantoor Down Under, horen we graag meer over jouw ideale stage. Ook zullen we meer vertellen over de verschillende stappen in de zoektocht naar jouw stage, wat we van jou verwachten en waar wij je bij kunnen helpen. Dit gesprek is ook de kans voor jou om al je vragen te stellen. Na het Skype gesprek is de keuze geheel aan jou: wil jij met Stagereizen naar Australië of Nieuw-Zeeland?

Stap 3: Borgbetaling

Wanneer je ervoor kiest om samen met ons de zoektocht naar jouw stage in Australië of stage in Nieuw-Zeeland te beginnen, vragen we je om een borgbetaling. Met de borg van €100 bewijs jij dat je serieus op zoek bent naar een stageplek en wij zien dit als het begin van de zoektocht! Mochten wij onverhoopt toch geen stageplek kunnen vinden die voldoet aan jouw opleidingseisen, binnen de door jouw gestelde deadline, dan wordt de borgbetaling volledig teruggestort. Ook bij succesvolle plaatsing bij een stagebedrijf, krijg je de borg volledig terug.

Stap 4: Plaatsingsproces

Na het betalen van de borg, krijg je de kans om je Engelstalige cv, motivatiebrief en eisen vanuit je opleiding te uploaden. Wanneer je je documenten hebt ingestuurd, gaat het plaatsingsteam voor je aan de slag met het zoeken van bedrijven. Met jouw profiel zullen we potentiële bedrijven selecteren en gaan we voor jou op zoek naar de perfecte stageplek. Wanneer een bedrijf geïnteresseerd is in jouw profiel, zetten we een (Skype) interview op tussen jou en het bedrijf. Op deze manier kunnen jullie kennismaken en kijken of het een mogelijke match is. Heb jij jouw stage gevonden dan worden na goedkeuring van je opleidingscoördinator de stageovereenkomsten ondertekend en is je stage geregeld!

Stap 5: Voorbereidingen

Nadat de stage overeenkomst is ondertekend, ontvang jij van ons de factuur en informatie over je visum, vliegticket, verzekeringen en huisvesting. Zo kun je via ons een gratis quote voor een vliegticket aanvragen, bieden we een speciale stage buitenland verzekering aan en helpen we je met huisvesting. Daarnaast ontvang je een reader met handige tips en informatie over jouw stagebestemming. Jouw vertrek naar het mooie Australië of Nieuw-Zeeland is zo goed als rond! Wij zullen voordat je vertrekt nog een laatste check met je doen, zodat je verzekerd bent van een goed verzorgde aankomst.

Stap 6: Service op locatie

Nu zijn we aangekomen bij het unieke van onze organisatie. Ten opzichte van alle andere stagebureaus in Nederland zit ons hoofdkantoor daadwerkelijk Down Under. Onze service stopt dus niet na aankomst. Zo organiseren wij trips en activiteiten vanuit Australië (Sydney) en Nieuw-Zeeland (Auckland). Hierdoor zie je wat van het land en leer je ook nog eens alle andere stagiaires kennen. We vinden het belangrijk om onze stagiaires een onvergetelijke tijd Down Under te geven, dus aarzel niet als iets niet duidelijk is of wanneer je advies nodig hebt. Bekijk onze FAQ’s of neem contact op met ons Stagereizen team.

VISUM VOOR AUSTRALIË OF NIEUW-ZEELAND

Op zich is het aanvragen van een Nieuw-Zeelands of Australisch visum vanzelfsprekend, maar er zijn toch een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Als je vragen verkeerd invult omdat je ze niet volledig begrijpt, wordt je aanvraag niet geaccepteerd. Wij hebben een gids opgesteld om je te helpen. Heb je twijfels, is er iets onduidelijk of heb je een vraag over je visum? Neem dan vooral contact met ons op. Je visum is een onwijs belangrijk document, waar ze meteen bij aankomst in Nieuw-Zeeland of Australië om vragen. Het is dus van groot belang dat je dit zorgvuldig invult.

Type Stage Visum
Voor stages in Australië of Nieuw-Zeeland weten wij het erkende visum dat geldig is voor de duur van je stage + eventuele reis mogelijkheden.

Ben je al een keer in Australië of Nieuw-Zeeland geweest?
Laat het Stagereizen weten welk visum je al gebruikt hebt, dan kunnen wij je hierover adviseren wat er nog meer mogelijk is.

Voorbereidingen op jouw stage in Nieuw-Zeeland

Heeft mijn bezoeker een visum nodig?

Jazeker! Alhoewel dit erg makkelijk is, kunnen wij jou of je bezoeker hierover informeren.

FAQ Visum Australië of Nieuw-Zeeland

 • Het is een erkend visum; alle Australische bedrijven kennen het.
 • Het is gemakkelijk online te verkrijgen.
 • Het kan in een korte periode aangevraagd worden.
 • Je kunt legaal een bijbaantje nemen.
 • Je kunt 6 maanden voor dezelfde werkgever werken.
 • Met dit visum heb je ook nog 
genoeg ruimte hebt om te reizen na je stage.

De prijzen verschillen elk jaar. Voor Australië ligt de prijs rond de $500(Australische dollar) en voor Nieuw-Zeeland is dit rond de $250 (Nieuw-Zeelandse dollar).

Het duurt ongeveer twee weken voor je je visum binnen hebt. Print hem uit en stop hem in je paspoort voor als ze ernaar vragen op het vliegveld.

Hierover kan Stagereizen jou adviseren, dit is vrijwel altijd mogelijk tot minimaal 1 jaar.

VLIEGTICKETS NAAR AUSTRALIË OF NIEUW-ZEELAND

Bij vliegtickets naar Australië of Nieuw-Zeeland kun je aan een aantal opties denken. Wil je bijvoorbeeld een enkele reis of een retour? Wil je de laagste prijs of kies je voor kwaliteit? Wil je een stop over maken? Waar zou je de stop over willen maken en hoe lang? Heb je behoefte aan een flexibel ticket?

Waarom via Stagereizen? Hierbij in het kort de hoofdredenen:

 • Je einddatum is verzet baar!
 • Annuleringskosten tot 6 weken voor vertrek: €0,-
 • Ticket kan aangepast worden
 • Goede vliegmaatschappij
 • Mooie overstap mogelijkheden (waar je eventueel op vakantie kan)

Bij vliegtickets naar Australië of Nieuw-Zeeland kun je aan een aantal opties denken. Wil je bijvoorbeeld een enkele reis of een retour? Wil je de laagste prijs of kies je voor kwaliteit? Wil je een stop over maken? Waar zou je de stop over willen maken en hoe lang? Heb je behoefte aan een flexibel ticket? Gelukkig sta je er niet alleen voor. Wij hebben jarenlange ervaring met vliegtickets, waarin we veel onderzoek en navraag bij jouw voorgangers hebben gedaan. De Stagereizen ticketdeal biedt een scherpe prijs en je vliegt met de beste maatschappijen.

Bord in Uluru tijdens stage Australië

Unieke aanbiedingen voor onze stagiaires

 • Reserveringskosten tickets €30,- (in plaats van de standaard €40,-)
 • Annuleringskosten tot 6 weken voor vertrek: €0,- (geen reserveringskosten = extra service voor onze stagiaires)
 • Annuleringskosten binnen 6 weken voor vertrek: €600,- (dus niet het volledige ticket)
 • Extra voordelige annuleringsverzekering (€36,30) waarmee je de ticketkosten bij annulering terugkrijgt
 • Ticket wijzigen via Nederlands kantoor/contactpersoon
 • Flexibiliteit – tot 1 maand voor vertrek het ticket gemakkelijk kunnen wijzigen / verzetten. Een grote meerderheid van deze tickets kunnen voor dit tarief ingeboekt worden, maar bij boekingen kort voor vertrek of in drukke periodes kan het voor komen dat deze klasse volzit: dan kan per enkele reis gekeken worden naar een hogere klasse (= duurdere klasse). Dat betekent over het algemeen een toeslag van €50,- per enkele reis
 • Boek op tijd want beschikbaarheid is beperkt

Hieronder vind je meer informatie over onze vliegtickets per land.

Vliegtickets naar Australië

Deze twee maatschappijen behoren tot de beste vliegmaatschappijen in The World Airline awards (Emirates is nummer 4 en Qantas nummer 11).

De voordelen op een rijtje:

 • Ticket Australië (Sydney, Melbourne, Brisbane, Cairns, Adelaide, Perth en Darwin)
 • Je mag aankomen in de ene stad en vertrekken vanuit een andere.
 • Ticket inclusief 3 keer gratis datumwijziging na vertrek (extra service ter waarde van €75,- per datumwijziging)
 • Routewijziging na vertrek mogelijk: €150,- (plus herberekening luchthavenbelasting)
 • Stop over mogelijk in Azië (Bangkok, Dubai, Singapore, Kuala Lumpur, Bali, Shanghai, Beijing, Manila, Jakarta, Tokyo, Osaka en Hongkong): GRATIS maar wel hogere belastingen
 • 30 kg ruimbagage en 7 kg handbagage toegestaan
 • Het ticket is 12 maanden geldig
 • Kortst mogelijke route via Dubai

Vanaf  €1460,- inclusief toeslagen en luchthavenbelasting

Cathay Pacific staat tevens in de top 10 van de beste vliegmaatschappijen in The World Airline awards (nummer 6).

De voordelen op een rijtje:

 • Ticket Australië (Sydney, Melbourne, Brisbane, Cairns, Adelaide en Perth)
 • Je mag aankomen in de ene stad en vertrekken vanuit een andere
 • Ticket inclusief 3 keer gratis datumwijziging na vertrek (extra service ter waarde van €75,- per datumwijziging)
 • Routewijziging na vertrek mogelijk: €150,- (plus herberekening luchthavenbelasting)
 • Stop over mogelijk in Hongkong: GRATIS maar wel hogere belastingen
 • 30 kg ruimbagage en 7 kg handbagage toegestaan
 • Let op: beenruimte bij Cathay is beperkt in vergelijking met Qantas / Emirates. Voor lange mensen (> 1,90) is deze maatschappij niet de beste keuze.
 • Je vliegt altijd via Hongkong en moet hier overstappen
 • Het ticket is 12 maanden geldig

vanaf €1275,- inclusief belastingen en toeslagen

Vliegtickets naar Nieuw-Zeeland

Deze twee maatschappijen behoren tot de beste vliegmaatschappijen in The World Airline awards (Emirates is nummer 4 en Qantas nummer 11).

De voordelen op een rijtje:

 • Ticket Nieuw-Zeeland (Auckland, Wellington, Christchurch en Queenstown)
 • Je mag aankomen in de ene stad en vertrekken vanuit een andere.
 • Ticket inclusief 3 keer gratis datumwijziging na vertrek (extra service ter waarde van €75,- per datumwijziging)
 • Routewijziging na vertrek mogelijk: €150,- (plus herberekening luchthavenbelasting)
 • Stopover mogelijk in Australië (Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide en Perth: €50,- plus extra belasting
 • Stopover mogelijk in Azië (Bangkok, Dubai, Singapore, Kuala Lumpur, Bali, Shanghai, Beijing, Manila, Jakarta, Tokyo, Osaka en Hongkong): GRATIS maar wel hogere belastingen
 • 30 kg ruimbagage en 7 kg handbagage toegestaan
 • Het ticket is 12 maanden geldig
 • Kortst mogelijke route via Dubai

vanaf €1.550,- inclusief toeslagen en luchthavenbelasting.

Cathay Pacific staat tevens in de top 10 van de beste vliegmaatschappijen in The World Airline awards (nummer 6).

De voordelen op een rijtje:

 • Ticket Nieuw-Zeeland (Auckland en Christchurch)
 • Ticket inclusief 3 keer gratis datum wijziging na vertrek (extra service ter waarde van €75,- per datum wijziging)
 • Routewijziging na vertrek mogelijk: €150,- (plus herberekening luchthaven belasting)
 • Stopover mogelijk in Hongkong: GRATIS maar wel hogere belastingen
 • Stopover Australië niet mogelijk
 • 30 kg ruimbagage en 7 kg handbagage toegestaan
 • Het ticket is 12 maanden geldig
 • Boek op tijd want beschikbaarheid is beperkt

vanaf €1.295,- inclusief belastingen en toeslagen

Let op: beenruimte bij Cathay is beperkt in vergelijking met Qantas / Emirates. Voor lange mensen (> 1,90) is deze maatschappij niet de beste keuze.

*  Een grote meerderheid van deze tickets kunnen voor dit tarief ingeboekt worden, maar bij boekingen kort voor vertrek of in drukke periodes kan het voor komen dat deze klasse volzit: dan kan per enkele reis gekeken worden naar een hogere klasse (= duurdere klasse). Dat betekent over het algemeen een toeslag van €50,- per enkele reis.

GRATIS QUOTE AANVRAGEN

FAQ Vliegticket Australië of Nieuw-Zeeland

Nee, je bent vrij om via ons een vliegticket aan te schaffen of zelf op zoek te gaan. We willen je er wel graag op wijzen dat een vliegticket naar Australië of Nieuw-Zeeland vrij prijzig is, of je dit nu zelf koopt of via ons. Wij helpen je aan vliegtickets die afgestemd zijn op jouw wensen en behoeften.

Je kunt je vliegticket het beste aanschaffen nadat je je stagecontract hebt getekend, je verzekering hebt geregeld en je visum hebt aangevraagd. Dan weet je zeker dat niets jouw buitenlandse avontuur nog in de weg staat. Streef ernaar om twee maanden voor vertrek je vliegticket te regelen.

De voorwaarden voor het cancelen hangen af van de luchtvaartmaatschappij, jouw eigen verzekering en de verzekering die je af hebt kunnen sluiten bij aanschaf van het vliegticket. Dit kijk je dus het beste na in al die documenten.

Ja, als je daar de tijd en het geld voor hebt, raden wij dit zeker aan. Dat is de uitgelezen kans om nóg een land te verkennen, een vriend of vriendin op te zoeken of om even uit te rusten voor of na je stage. Welke overstap past bij jou? We geven je graag persoonlijk advies, neem hiervoor contact met ons op.

De lengte van de vlucht hangt af van de route die je vliegt. Stel dat je via Dubai vliegt met een tussenstop van twee uur, dan ben je van Amsterdam naar Sydney zo’n 22,5 uur onderweg en naar Auckland zo’n 24,5 uur. Dit is exclusief het proces voor en na de vlucht, zoals bagage inchecken, douane, et cetera. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een langere tussenstop te maken, zelfs van een paar dagen als je dat zou willen.

Jazeker, wij verzorgen persoonlijke pick-ups. Een van onze chauffeurs staat jou dan met een naambordje op te wachten na je vlucht en brengt je naar je hostel of ander verblijf. Wil je een persoonlijke pick-up? Neem dan contact met ons op. Let op, dit is wel afhankelijk van het vliegveld waar je land en de keuze van je accommodatie.

STAGE BUITENLAND VERZEKERING

Waarom via Stagereizen? De paar hoofdredenen die niet een standaard reis verzekering dekt! In het kort:

 • Extreme activiteiten mee verzekerd
 • Gratis retour vliegticket als een direct familielid onverwachts heel erg ziek wordt*
 • Wettelijke aansprakelijkheid
 • Rechtsbijstand wordt alleen bij Superdekking gedekt;

Australië en Nieuw-Zeeland zijn landen van de extreme sporten als duiken, surfen, kajakken, bungee jumpen, skydiven, skiën, raften, mountainbiken en zo veel meer. Een goede reisverzekering is dus zeker belangrijk om aan te schaffen. Zorgsystemen werken hier anders en als je niet precies weet hoe je verzekering werkt, kan dit je heel duur komen te staan. Zoek van tevoren uit wat jouw huidige verzekering dekt en hoe lang deze nog doorloopt. Vaak is die dekking beperkt, waardoor je het beste bij kunt verzekeren. Gelukkig biedt Stagereizen een passende verzekering. Wat maakt onze verzekering zo bijzonder? Zijn geneeskundige kosten meeverzekerd? En wat zijn de kosten en premies? We geven hieronder antwoord op al je vragen.

Een goede reisverzekering is van belang bij je stage in het buitenland, zodat je goed geholpen wordt, mocht er iets gebeuren. Tenzij je aanvullend verzekerd bent bij de zorgverzekering, zijn de volgende onderdelen niet gedekt in het buitenland: spoedeisende tandheelkundige kosten, medische kosten tegen kostprijs, ongevallen, overkomst van familie bij ongeval/ernstige ziekte, repatriëring, opsporings- en reddingskosten, reisbagage en particuliere aansprakelijkheid. Indien je al aanvullend verzekerd bent via jouw zorgverzekering, kijk dan goed of deze aanvullende verzekering je dekking geeft in het buitenland (buiten Europa) gedurende je stage. Wij raden je ten zeerste aan verzekerd te zijn voor het volgende: medische kosten tegen kostprijs, ongevallen, bagage, wettelijke aansprakelijkheid, buitengewone kosten, personenhulpverlening, rechtsbijstand, bijzondere sporten/activiteiten.

Belangrijk:
 bij verblijf in het buitenland als student met studiedoeleinden (stage lopen of afstuderen) blijf je basisverzekeringsplichtig in Nederland. Er zijn uitzonderingen, zodra je bijvoorbeeld een bijbaantje in het buitenland neemt of ouder bent dan 30 jaar vervalt deze regel, maar dit is bij een buitenlandse stage dus niet het geval.

Voor onze stagiaires raden wij de stageverzekering van de Goudse aan. Deze stageverzekering is de goedkoopste optie als je jouw zorgverzekering in Nederland aanhoudt – iets wat je bij een stage in het buitenland dus verplicht bent. Je hebt de keuze tussen een Standaarddekking en een Superdekking en je kunt kiezen of je geneeskundige kosten wilt meeverzekeren. De Standaarddekking is voor de meeste reizigers voldoende, de Superdekking is uitgebreider. Zo betaal je bij de Superdekking geen eigen bijdrage van €50,- bij medische kosten, zijn de vergoedingen hoger en is Rechtsbijstand meeverzekerd.

De stageverzekering van de Goudse kent een Standaarddekking en een Superdekking. De Superdekking biedt een hogere dekking en lager eigen risico. Bij beide is in ieder geval meeverzekerd:

 • Extreme activiteiten (vaak niet verzekerd bij andere verzekeringen) zoals duiken, surfen, bungee jumpen, skydiven, skiën, raften, etc.
 • Je retour vliegticket als er een eerste- of tweedegraads familielid onverwachts komt te overlijden en je wilt de begrafenis of crematie in Nederland bijwonen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een opa of oma.
 • Bagage (gestolen, beschadigd of verloren);
 • Buitengewone kosten (bijv. repatriërings- en communicatiekosten);
 • Wettelijke aansprakelijkheid (Standaarddekking tot €500.000-, Superdekking tot €1.000.000,-);
 • Ongevallen (bijvoorbeeld een bedrijfsongeluk);
 • Personenhulpverlening (via alarmcentrale);
 • Rechtsbijstand wordt alleen bij Superdekking gedekt;

Bekijk de voorwaarden voor meer informatie en exacte details.

 • De stageverzekering van de Goudse is de goedkoopste optie als je jouw zorgverzekering in Nederland aanhoudt – iets wat je bij een stage in het buitenland verplicht bent;
 • De data van de verzekering kunnen nog (gratis) worden aangepast tot één dag voor de ingangsdatum (speciaal voor Stagereizen).
 • De verzekering kan nog zonder kosten worden geannuleerd tot een dag voor de ingangsdatum (speciaal voor Stagereizen).
 • Ook dekking wanneer je tijdens stagewerkzaamheden iets overkomt;
 • Uitgebreide basisdekking, incl. bagage (1e jaar nieuwwaarde i.p.v. dagwaarde);
 • Geneeskundige kosten zijn apart bij te verzekeren. Zowel ter vervanging (All-in) als ter aanvulling (Extra) van je zorgverzekering. Geneeskundige kosten zijn dan tegen kostprijs meeverzekerd;
 • Molest is verzekerd bij Geneeskundige kosten;
 • Wettelijke Aansprakelijkheid meeverzekerd, ook tijdens stages in georganiseerd verband;
 • Payment-on-the-spot: geneeskundige kosten worden in veel landen ter plaatsen vergoed;
 • Als je geneeskundige kosten hebt meeverzekerd: ook dekking bij tussentijdse bezoeken aan Nederland tot in totaal 31 dagen (te verdelen over maximaal 3 periodes);
 • Gemakkelijk af te sluiten en te verlengen via onze partner organisatie.

Je kunt geneeskundige kosten apart bijverzekeren. Bijvoorbeeld als je in Nederland je zorgverzekering opzegt omdat je lang (meer dan 1 jaar) op reis gaat. Of als aanvullende dekking, omdat je zorgverzekering geen dekking tegen kostprijs heeft.

Je hebt daarom de keuze uit twee opties:
Extra* – aanvullende dekking voor wie de zorgverzekering aanhoudt
All-in* – volledige dekking

Voor een stage en/of reis van korter dan 1 jaar raden we je sterk aan om de optie Extra toe te voegen aan je verzekering. Je bent er dan zeker van dat je tegen kostprijs verzekerd bent in het buitenland. Dat is met lang niet alle Basis Zorgverzekeringen het geval.

 • Werelddekking Standaard met optie Extra per maand = € 37,21
 • Werelddekking Standaard met optie ALL-IN per maand = € 42,96
 • Werelddekking Super met optie Extra per maand = € 50,71
 • Werelddekking Super met optie ALL-IN per maand = € 58,21

Bovenstaande premies zijn geldig voor verzekerden tot en met 35 jaar.

De premie gaat in op de dag dat je vertrekt, en wordt vanaf die datum per maand berekend, met de mogelijkheid om tot 15 dagen extra aan te vullen. Je betaalt dan voor de laatste dagen een premie per dag, zodat je niet een hele maand extra hoeft te betalen. Dat kan tot een maximum van 15 dagen. Vanaf de 16e dag is de maandpremie weer van kracht. Voorbeeld: reisduur van 3 maanden + 14 dagen = 3 x maandpremie + 14 x dagpremie, een reisduur van 3 maanden + 17 dagen = 4 x de maandpremie. Omdat de stage buiten Europa plaats vindt, wordt er uitgegaan van de Werelddekking.

VERZEKERING AANVRAGEN

FAQ Stage Buitenland Verzekering

Ja, je bent verplicht om een reisverzekering af te sluiten. Deze verzekering dient ook dekking te bieden gedurende je stage. Dus kijk dit goed na.

Een gewone reisverzekering dekt niet alles. Tenzij je aanvullend verzekerd bent bij de zorgverzekering, zijn de volgende onderdelen niet gedekt in het buitenland: spoedeisende tandheelkundige kosten, medische kosten tegen kostprijs, ongevallen, overkomst van familie bij ongeval/ernstige ziekte, repatriëring, opsporings- en reddingskosten, reisbagage en particuliere aansprakelijkheid.

Check bij je zorgverzekeraar in hoeverre jouw verzekering doorloopt wanneer jij je periode In het buitenland doorbrengt. Over het algemeen kan je deze laten doorlopen en ben je met de basisverzekering vergoed voor de Nederlandse kosten van spoedgevallen. Heb jij een aanvullende verzekering? Dan ben je vaak tot de buitenlandse kosten vergoed voor spoedgevallen.

HUISVESTING IN AUSTRALIË EN NIEUW-ZEELAND

Accommodatie in Australië en Nieuw-Zeeland kan best lastig zijn als je niet weet hoe het werkt. Wij kunnen je adviseren over het soort appartement en de locatie. Wij proberen zoveel mogelijk om onze stagiairs bij elkaar te zetten, zodat je nooit alleen bent. Kies je ervoor om zelf je huisvesting te zoeken, dan is dit uiteraard geen probleem en geven we je alle belangrijke informatie.

Lees hieronder meer over de verschillende opties voor huisvesting per land.

Huisvesting in Australië

Wij vinden het belangrijk dat jij een goede kamer krijgt tegen een eerlijke prijs. Ook staat flexibiliteit bij ons hoog in het vaandel. Daarom hebben wij het volgende programma ontwikkeld. Je verblijft voor vier weken in een kamer in de steden Sydney, Perth, Brisbane of Melbourne. Je hebt keuze uit een eigen slaapkamer of een gedeelde slaapkamer (voordelige optie). Na een week besluit je of je wilt blijven, of zelf een andere kamer gaat zoeken. Handige optie voor aankomst en je zit nergens langdurig aan vast.

Huisvesting in Australië is niet al te moeilijk te regelen. Op verschillende websites vind je een ruim aanbod aan kamers (meer hierover staat in ons handboek). Let wel op: niet alle vacatures zijn up-to-date. Via Facebook-groepen bieden mensen ook veel kamers aan. Je hebt de keuze uit een studio, private room, twin room, double room of shared room. Bij een studio heb je alles voor jezelf: slaapkamer, keuken, woonkamer en badkamer. Bij een private room deel je de keuken, woonkamer en badkamer, maar heb je wel je eigen slaapkamer. Bij een double room deel je alle gemeenschappelijke delen en staat er één groot bed in de slaapkamer. Een twin room lijkt hierop, maar dan staan er twee losse bedden. Bij een shared room deel je weer de keuken, woonkamer en badkamer en deel je ook je slaapkamer met twee of meer mensen. Tevens is het slim om pas na langdurige huisvesting opzoek te gaan zodra je op locatie bent. Of laat ons je helpen en kies voor optie 1!

Bij een gastgezin maak je tijdelijk deel uit van een Australisch gezin. Deze optie kan heel handig zijn als je veiligheid belangrijk vindt. Je woont namelijk bij een Australisch gezin thuis, waar je je eigen kamer hebt, of je slaapkamer deelt met anderen. Je kunt zelf kiezen hoeveel maaltijden je wilt en ook dieetwensen doorgeven. We bieden opties voor de steden Sydney, Melbourne, Perth, Brisbane en Gold Coast.

Huisvesting in Nieuw-Zeeland

De meeste stagiairs verblijven in een groot appartementencomplex in het centrum van Auckland. Je hebt je eigen slaapkamer met tweepersoonsbed, bureau en kledingkast. Je deelt de woonkamer, badkamer, toilet en keuken met twee andere personen, in de meeste gevallen ook stagiairs. De bushalte, supermarkt, kledingwinkels, leuke restaurants en andere horecagelegenheden liggen allemaal op tien minuutjes lopen.

Als je in de Northshore werkt, of niet in de stad wilt wonen, is onze huisvesting in Albany perfect voor jou. Je deelt als het ware een huis met andere stagiairs. Je hebt wel je eigen kamer met een kledingkast, bed en bureau. Je deelt de woonkamer, keuken, toilet en badkamer. Elk huis heeft ook een wasmachine en droger.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf op zoek te gaan naar huisvesting. Houd er wel rekening mee dat de huizenmarkt in Nieuw-Zeeland vrij gering is. Ook is er meer vraag dan aanbod, waardoor het vinden van een appartement in de stad tegen een eerlijke prijs niet altijd even makkelijk is. Als je voor deze optie kiest, helpen we je zo veel mogelijk met tips en tricks.

Een gastgezin is dé manier om te ontdekken hoe het is om in een Kiwi gezin te leven. Je woont bij een Nieuw-Zeelands gezin thuis en zij zorgen voor jou. Je kunt zelf kiezen hoeveel maaltijden je wilt dat ze voor je bereiden. Je kunt ook kiezen of je je slaapkamer met anderen wilt delen of niet. De meeste studenten wonen in een gastgezin in of rond Auckland, maar we bieden deze optie ook voor andere steden in Nieuw-Zeeland.

Wil je meer informatie over de verschillende opties van huisvesting in Australië of Nieuw-Zeeland? Neem gerust contact met ons op.

FAQ Huisvesting Australië

Nadat je alle contracten hebt ondertekend en de betaling hebt voldaan, sturen we je een overzicht en alle informatie die je nodig hebt. Op deze manier weten we zeker dat alles rond is en dat je niets je in de weg staat om op stage naar Australië te gaan. Geen zorgen wanneer deze datum vlakbij je startdatum is. Vergeleken met Nederland is het namelijk flexibeler en eenvoudiger om huisvesting in Australië te vinden.

Als je kiest voor het studentenappartement, heb je gegarandeerd vier weken een kamer. Met een opzegtermijn van twee weken bepaal je dus na twee weken of je wilt blijven of niet. Je zit op die manier niet ergens lang aan vast. Als je zelf op zoek gaat naar huisvesting, verschilt het per huisvesting of je ergens aan vast zit. In de meeste gevallen geldt een opzegtermijn van twee weken, anders raak je in veel gevallen je borg kwijt. Ook dit is afhankelijk per huisvesting.

Gedeelde slaapkamers zitten vaak op de beste locaties en zijn de perfecte manier om de kosten te drukken. We snappen dat je je druk maakt om je privacy. Echter is dat nergens voor nodig! Iedereen heeft behoefte aan privacy. Het is juist hartstikke gezellig, je voelt je nooit alleen en je bespaart ook nog eens heel veel geld.

Ja, in Australië zijn er ook huisvestingsopties voor een eigen slaapkamer. Dit is echter minder gebruikelijk en ook een stuk prijziger dan een gedeelde slaapkamer. Je deelt in de meeste gevallen nog wel de badkamer, keuken, toilet en woonkamer. Je kunt er dus wel voor kiezen, maar dan ligt de prijs hoger en moet je iets beter zoeken.

Houd rekening met circa $235 per week (Australische dollar) voor een gedeelde slaapkamer (2 personen op 1 slaapkamer) en $385 per week (Australische dollar) voor een eigen slaapkamer. Steden als Sydney, Melbourne en Brisbane zijn absolute wereldsteden. Mocht je graag een eigen slaapkamer erg belangrijk vinden, maar de prijzen wat te duur. Overweeg dan wellicht Nieuw-Zeeland, waarbij de kamer prijzen voor een eigen slaapkamer ongeveer gelijk liggen aan die van een gedeelde kamer in Sydney.

Het studentenappartement is de meest gekozen optie. Je zit op die manier niet ergens lang aan vast, maar je bent wel verzekerd van huisvesting voor de eerste vier weken. Ook is deze huisvesting via een gerenommeerd bedrijf geplaatst en hebben wij persoonlijk contact met deze organisatie. Dit alles staat ook voor meer veiligheid en zekerheid.

Je kunt helemaal zelf bepalen hoe of je via ons huisvesting boekt of zelf iets gaat zoeken. Om er zeker van te zijn dat je goed terecht komt, werken we met huisvestingsorganisaties, maar als je bij familie of vrienden kunt wonen of liever zelf iets zoekt dan is dit ook helemaal prima. Je zit nergens aan vast.

We hebben buiten deze steden geen vaste connecties, maar we geven je wel zo veel mogelijk advies. We bieden er zelf dus geen huisvesting aan, maar we kunnen je wel adviseren en helpen.

FAQ Huisvesting Nieuw-Zeeland

We sturen je een overzicht en alle informatie die je nodig hebt nadat je alle contracten hebt ondertekend en de betaling hebt voldaan. Dan weten we zeker dat alles rond is. Maak je ook niet druk als deze datum vlakbij je startdatum is; het vinden van huisvesting in Nieuw-Zeeland is door onze connecties snel te regelen. Echter houdt dit niet in dat je lang moet wachten, want huisvesting opties raken nog wel een vol.

Het hangt van je huisvesting af of je ergens aan vast zit. Bij de huisvesting in de stad krijg je bijvoorbeeld eerst de gelegenheid om het appartement te bekijken. Je kunt daarna zeggen hoe lang je wilt blijven, waarbij je ook voor één dag kunt kiezen. Maar bij de huisvesting buiten de stad is het contract dat jij van tevoren tekent leidend. Je weet dit gelukkig wel allemaal van tevoren.

Ja, in tegenstelling tot Australië zijn gedeelde slaapkamers niet gebruikelijk. De prijs voor een privékamer is in Nieuw-Zeeland vergelijkbaar met een gedeelde kamer in Australië.

Dit zou kunnen, als je dit zou willen. Wij bieden hier zelf geen huisvesting voor aan, maar je kunt wel in een hostel gaan wonen. Je deelt de kamer dan met vier tot tien personen.

Een kamer in de stad kost rond de $295 per week voor een eigen slaapkamer, maar de prijzen veranderen per jaar. Houd ook rekening met de borg van $700 die je wel aan het einde van je verblijf terugkrijgt. Een kamer buiten de stad kost je $210 per week met een borg van $700. Een gastgezin is de laatste optie, met prijzen tussen de $220 (gedeelde slaapkamer, 2 maaltijden per dag) en $350 per week (privé slaapkamer, 3 maaltijden per dag met speciaal dieet, internet). Het hangt er dus maar net vanaf of je in de stad wilt wonen en of je een studentenwoning wilt of een gastgezin.

De meeste studenten kiezen voor het studentenappartement in de stad. Doordat je midden in de stad zit, zijn alle belangrijke dingen in de buurt: de bushalte, supermarkt, kleding en horecagelegenheden. Je woont met twee anderen, maar hebt je eigen slaapkamer. Wij plaatsen onze stagiairs zo veel mogelijk samen in een appartement.

Nee hoor, dit mag je helemaal zelf bepalen. Wij werken met huisvestingsorganisaties omdat we dan zeker weten dat jij goed terecht komt. Als jij bij familie of vrienden wilt wonen of liever zelf wat zoekt, vinden wij dit prima. Je zit nergens aan vast.

We hebben hier zelf geen huisvestingsopties, maar we kunnen je wel adviseren. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Auckland en de meeste plaatsingen zijn dan ook in Auckland. We bieden plaatsingen door het hele land, dus we zullen je adviseren dan wel assisteren met het vinden van passende huisvesting.

TRIPS & ACTIVITEITEN

Vanuit Sydney (Australië) en Auckland (Nieuw-Zeeland) organiseren we allerlei activiteiten en trips zodat je meteen nieuwe vrienden maakt en het prachtige land ontdekt. Let’s go on an adventure!

Bekijk hier de agenda met de aankomende evenementen in Australië en Nieuw-Zeeland.

VOORDELIG GELD OVERSCHRIJVEN

Geld overmaken gedurende je stage in het buitenland. Bijna iedere stagiaire doet dit wel een keer. Is het niet direct bij aankomst in Australië of Nieuw-Zeeland om je nieuw geopende rekening te vullen, dan is het wel bij terugkomst als je je laatste beetjes geld van je Australische rekening naar je Nederlandse wilt sturen. Echter is een internationale overschrijving naar het buitenland best duur. Om welk land buiten Europa het ook gaat, banken rekenen echt behoorlijke kosten voor geld overmaken naar het buitenland. Ook als jij je pinpas of Credit Card gebruikt zijn hier redelijke hoge percentages mee gemoeid. Je krijgt immers een minder gunstige wisselkoers bij de bank. Met de marge verdienen de banken hun geld, logisch. Gelukkig ontdekte Stagereizen dat het echter ook anders kan.

Geld overmaken naar Australië of Nieuw-Zeeland is makkelijker geworden door de komst van een aantal online valutawissel platformen die in tegenstelling tot de banken een veel gunstigere wisselkoers en een lagere transactiefee rekenen.

Er zijn een aantal van deze platformen, maar wij hebben hele goede ervaringen met XE Money Transfer vanwege een aantal voordelen:

 • Je krijgt bij deze service een zeer goede wisselkoers, waardoor je meer Australische of Nieuw-Zeelandse dollars krijgt voor de zelfde hoeveelheid euro’s.
 • Je betaalt een geen transactiefees; Banken rekenen hiervoor al snel 10 tot 15 Euro.
 • Dat betekent dus: Veel goedkoper dan de bank! 

Het systeem van XE is echt simpel, veilig en betrouwbaar. Geld overmaken naar het buitenland regel je in een paar eenvoudige stappen.

 1. Maak een gratis account aan op XE Money Transfer.
 2. Kies hoeveel en naar wie je het geld wilt overmaken. Ook handig en voordelig voor de betaling van onze factuur.
 3. Volg de stappen en vul alle info in.
 4. Je maakt het geld over naar hun Europese bank via je eigen bank (Deze optie is gratis, Europese betaling).
 5. Je wordt per e-mail goed op de hoogte gehouden: van het waneer het geld door XE is ontvangen t/m wanneer het wordt overgeboekt naar de ontvanger.
 6. In een paar dagen is het geld bij de ontvanger (Wat dus ook jouw eigen rekening kan zijn) aan de andere kant van de wereld en heb je een minimale hoeveelheid kosten betaalt (alle overboekingen lopen via een lokale bank, zowel aan jouw kant als aan die van de ontvanger).

Belangrijk is echter wel dat je een account aanmaakt voordat je naar je stage in Australië of stage in Nieuw-Zeeland vertrekt. Je dient namelijk voor veiligheidsredenen het adres dat aan je bank account gekoppeld staat op te geven.

Mocht je hier verder vragen over hebben, neem dan gerust contact met één van onze team members op.