Bij een stage Australië wordt er vaak gekozen voor Sydney of Melbourne. Steden die niet altijd goed met elkaar te vergelijken zijn. We gaan in een ander artikelen meer in op wat de een wel heeft en de ander niet, maar in dit artikel vergelijken we Sydney met objecten. Gewoon, omdat het kan.

Als Sydney een paard was, dan was het een Andalusiër. Wild en chaotisch, maar vooral prachtig. Door velen gewild, maar niet voor iedereen bereikbaar. Uiteindelijk betrouwbaar en wanneer verlaten, zeer gemist. Van normale grootte met schoonheden op verschillende plekken, zoals er in elke wijk van Sydney wel iets plezants is.

Als Sydney een planeet was, dan was het Mars. Iedereen kent de naam, slechts weinigen kennen Sydney écht. Niet te groot, niet te klein, het perfecte formaat.

Als Sydney een groente was, dan was het een avocado. Niet alleen omdat er zo veel avocado’s te koop zijn of omdat het volk er gek op is. Vooral omdat de avocado vrij duur is, net als Sydney. Ook kun je van alles doen met een avocado, zoals er voor ieder wat wils is in Sydney. En wees nou eerlijk: wie is er nou niet dol op avocado’s? Juist, dus wie is er nou niet dol op Sydney? Het enige verschil is dat een avocado gezond is en een leven in Sydney nog wel eens ongezond kan worden door de Australische drankcultuur.

Als Sydney een dier was, dan was het een kameel. Sommige delen van de stad zijn vlak, maar anderen hebben weer hobbels (hoge gebouwen dus). De kleur in de stad is overwegend bruin van de restaurants en cafés maar ook het strand. De stad kan goed tegen warmte en dat is maar goed ook, want in de zomer kunnen de temperaturen aardig oplopen. En wanneer het je verbaast dat Sydney op een kameel lijkt, wacht dan maar hoe de stad je zelf kan verbazen. Je zult verstelt staan van de schoonheid van deze grote stad, zowel op het gebied van architectuur en cultuur als natuur.

Als Sydney een gerecht was, dan was het een barbecue. Doe maar even alsof dat als een gerecht telt. Het past ook heel goed bij de stad zelf, want barbecues, daar zijn ze gek op in Australië. Een kanga banga op de barbie is een heel normaal woensdagavond activiteit. Keuze uit Coogee, Bondi Beach, je achtertuin of je vriend’s dakterras. Dan de overeenkomsten van de barbecue en Sydney zelf: je hebt zelf keuze of je voor gezond of ongezond gaat. Op elke hoek vind je een Maccas en Hungry Jacks, maar de stad zit ook vol met health shops en elke supermarkt biedt een gezonde afdeling. Dat niet alleen, er is voor iedereen wat lekkers op een barbecue, net zoals er voor iedereen wat leuks is in Sydney.

En als Sydney een cocktail was, dan was het ongetwijfeld de Cosmopolitan. Bekend, gewild, duur, simpel, maar vooral heel erg lekker!