Wees eerlijk: heb jij in je overweging voor een stage Nieuw-Zeeland de Lord of The Rings of Hobbit-serie meegenomen? Je mag echt eerlijk zijn, je zult namelijk niet de eerste zijn. Een buitenlandse stage gaat om ontdekken en verkennen. Dat kan allemaal zeer zeker op de Lord of The Rings tour in Wellington! We nemen je mee op de halve dag tour rond de filmlocaties van de Lord of The Rings – zonder te veel te verklappen.

Het busje arriveert om 10 uur stipt. Het enthousiasme zit tegen het plafond: wij gaan vandaag naar Rivendale, Isengard en Helms Deep! De man stelt zichzelf voor als Ted. Hij is een echte expert en antwoordt met plezier al onze vragen (en dat zijn er veel). In de bus hangt een televisiescherm waarop behind-the-scenesmateriaal wordt getoond. Fascinerend dekt de lading nog niet. De creativiteit van Peter Jackson en zijn team kent werkelijk waar geen grenzen. Helaas zijn sommige sets weggehaald; ze hadden niet gedacht dat de filmreeks zó een groot succes zou worden, dus hebben ze na het dagenlang opbouwen de prachtige filmsets weggehaald. Gelukkig bezoeken we wel de plekken waar de sets waren. Dan vraag je je af: hoe zag je hier potentie voor zo’n mega filmset in? We horen ook heel veel trivia-weetjes, zoals dat sommige acteurs in hun pakken moesten plassen, omdat de kostuums zo strak waren. Yuk.

We willen natuurlijk niet alles voor je spoilen. Wat je daarna precies gaat doen, houden we daarom lekker geheim. We kunnen je wel vertellen dat je de scènes uit de films er nauwelijks in herkent. Gegarandeerd sta je daar vol verbazing te kijken naar de natuurgebieden die in de films zijn omgetoverd tot Middle Earth. Hoe weet je dan uit welke scène dit komt? De gids heeft een boekje bij zich met screenshots uit de films. Handig! Er zijn ook meer dan genoeg fotomomenten.

Niet helemaal binnen Lord of The Rings-stijl, maar wel leuk: we gaan ook een alpaca knuffelen. De alpaca is onwijs blij om ons te zien. Weet je hoe een blije alpaca klinkt? Nou, heel apart in elk geval. Wel super schattig. Must-do: selfies maken met dit leuke dier.

Het meest uitgebreide gedeelte van de tour is Rivendale, de thuisbasis van de elfen. Als je wilt, kun je hier even een elf zijn. Je zult weer verschillende elementen uit de films herkennen. En je sluit het bezoek aan Rivendale af met een heerlijke picknick.

Op de terugweg kijken we nog meer behind-the-scenesmateriaal. We raken nog meer gefascineerd door de films. En we wisten niet eens dat dat kon! Ja, deze tour is een absolute must-do tijdens je stage Nieuw-Zeeland als je een Lord of The Rings fan bent.