STAGE BUITENLAND FAQ

Op deze pagina hebben we alle veel gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Onze stagiaires zijn het erover eens dat een stage in het buitenland een onvergetelijke ervaring is die je misschien maar één keer in je leven meemaakt. We dagen je dan ook uit om die sprong in het diepe te maken en af te reizen naar de andere kant van de wereld. Staat jouw vraag er niet bij of begrijp je iets niet? Blijf niet zitten met je twijfels, maar stuur ons gerust een berichtje via de contactpagina.

Ben je avontuurlijk, zelfstandig, zelfverzekerd en proactief? Een stage in het buitenland is de perfecte manier om dit te bewijzen. Dit is dan ook iets wat werkgevers graag zien. Niet alleen waan je je in een andere cultuur, ook de bedrijfscultuur is anders dan je gewend bent. Hiermee laat je dus ook nog eens jouw flexibiliteit en veelzijdigheid zien. Naast dat je misschien een andere taal zal spreken en verbeteren tijdens je buitenlandse stage, voeg je ook een aantal nieuwe kwaliteiten toe aan je cv.

Naast je professionele ontwikkeling, werk je met een stage in het buitenland ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Je moet het uiteindelijk toch allemaal zelf doen en dit is ontzettend leuk en leerzaam! Zie het ook vooral als een uitdaging om in je eentje (of wellicht met een vriend of vriendin samen) af te reizen naar een ander land. Hier maak je nieuwe vrienden, leer je jezelf beter kennen en leer je omgaan met verschillende soorten mensen. Je zult pas merken hoeveel je bent veranderd als je weer thuis zit, met heimwee terugkijkend op de beste maanden van je leven.

Onze stagiaires vertellen je graag over hun tijd in het buitenland! Lees hier alles over hun avonturen en bekijk de bijbehorende video’s!

Het inschakelen van een stage bemiddelingsbureau kan veel voordelen met zich meebrengen. Veel bedrijven in het buitenland zijn niet bekend met stagiaires en voldoen dus vaak niet aan de eisen van je studie. Een stage bemiddelingsbureau zal er alles aan doen om jouw wensen en eisen in een stage waar te maken. Een goed stage bemiddelingsbureau heeft dan ook een kantoor op locatie van waaruit direct contact kan worden gelegd met bedrijven. Ook kan op deze manier altijd hulp en begeleiding geboden worden en heb je geen last van tijdsverschil mochten er problemen zijn. Hulp nodig bij het regelen van je visum, vliegtickets, verzekering en/of huisvesting? Een stage bemiddelingsbureau kan je helpen met alle voorbereidingen zodat je met een gerust gevoel aan je avontuur begint. Zorg er na aankomst voor dat je meegaat op georganiseerde activiteiten en trips om op deze manier gemakkelijk nieuwe vrienden te maken en je nieuwe land en cultuur te ontdekken!

Als je op zoek bent naar een betrouwbaar stage bureau dat een buitenlandse stage in Australië of Nieuw-Zeeland kan regelen dan ben je bij Stagereizen aan het goede adres! Sinds 2007 hebben we duizenden studenten succesvol aan een buitenlandse stage in Nieuw-Zeeland of Australië geholpen. Met ons hoofdkantoor Down Under is er geen sprake van tijdverschil en heb je altijd een Nederlands contactpersoon waar je terecht kunt. Wij doen dan ook – in tegenstelling tot andere bemiddelingsbureaus – het grootste gedeelte van onze werkzaamheden in Australië en Nieuw-Zeeland zelf. Mocht het om wat voor reden dan ook lastig zijn om een stage in Australië te vinden, kunnen we wellicht een stage in Nieuw-Zeeland voor je bemiddelen, en andersom. Hiermee verdubbel je met Stagereizen je kansen op een succesvolle stage in het buitenland.

In ons proces kom je stap voor stap dichterbij je stage in Australië of Nieuw-Zeeland. Het proces bestaat uit de volgende stappen:

 1. Onze gratis Stage Check laat je binnen 1-2 dagen weten of we mogelijkheden zien in Australië en/of Nieuw-Zeeland voor de stage waar jij naar op zoek bent.
 2. Zien we goede kansen, dan kun je (nog steeds gratis en vrijblijvend) een Skype gesprek inplannen waarbij we kort kennis maken, we je meer uitleg geven over onze werkwijze en je al je vragen kunt stellen.
 3. Ben je tevreden met onze werkwijze en de mogelijkheden, dan vragen we je om een aanbetaling van €100 te doen. Met deze aanbetaling bewijs jij dat je serieus op zoek bent naar een stageplek en wij zien dit als het begin van de zoektocht naar jouw perfect stage. Mochten we onverhoopt toch geen stageplek kunnen vinden die voldoet aan jouw opleidingseisen, binnen de door jouw gestelde deadline, dan wordt de aanbetaling volledig teruggestort.
 4. Hierna kun je je cv en motivatiebrief uploaden en eventuele wensen vanuit je opleiding aangeven. Wanneer je profiel klaar is, gaat het plaatsingsteam voor je op zoek naar een passend bedrijf. Bij een mogelijke match zal er een Skype interview tussen jou en het bedrijf worden opgezet. Is het daadwerkelijk een match na het gesprek dan worden de stagecontracten ondertekend.
 5. Nadat de stage overeenkomst is ondertekend, ontvang jij van ons de factuur en informatie over je vliegticket, verzekeringen, visum en huisvesting. Daarnaast ontvang jij een reader met handige tips en informatie over jouw stage bestemming.
 6. Eenmaal aangekomen bieden wij unieke service op locatie vanuit ons hoofdkantoor Down Under. Je kunt altijd in het Nederlands bij ons terecht, we organiseren trips en activiteiten vanuit Sydney (Australië) en Auckland (Nieuw-Zeeland) en vrienden maken met de andere stagiaires was nog nooit zo gemakkelijk!

DE STAGEREIZEN SERVICE

Heb je een vraag over ons proces of benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Lees de antwoorden hieronder!

We bemiddelen stages vanaf 3 maanden. Binnen een korte tijd van een aantal maanden kun je niet zoveel doen en daarom is een buitenlandse stage van minder dan 3 maanden lastig te vinden.

Ja, wij bemiddelen zowel meeloopstages als afstudeerstages. Afstudeerstages zijn iets lastiger te vinden, omdat je niet volledig mee kunt werken bij het bedrijf. Maar nog steeds geldt: wij hebben een hoog slagingspercentage en we gaan ons uiterste best voor je doen.

Voor Nieuw-Zeeland is dit mogelijk, maar voor Australië helaas niet. In maart 2017 zijn er wetsveranderingen geweest in Australië, waardoor het niet meer mogelijk is om je in te schrijven voor het geschikte visa.

In totaal duurt het proces ongeveer anderhalve maand, maar er zijn natuurlijk meer zaken die geregeld moeten worden, zoals je visum, waardoor we je aanraden om minimaal 3 maanden van tevoren in te schrijven.

We hebben verschillende pakketten voor stages in Australië en Nieuw-Zeeland. Klik hier voor meer informatie over de verschillende pakketten die we aanbieden en de bijbehorende prijzen.

Hoeveel je stage gaat kosten, ligt uiteindelijk helemaal aan jouw eigen uitgavenpatroon. We kunnen natuurlijk wel een richtlijn geven. Houd in Australië rekening met ongeveer 50 AUD per week voor eten. Huur in Australië is gemiddeld 385 AUD per week (single room). De meeste stagiaires in Australië gaan dan ook voor een double room. Deze kost gemiddeld 235 AUD per week. In Nieuw-Zeeland kost eten zo’n 50 NZD per week. Voor een kamer in Auckland betaal je 210 tot 260 NZD per week. Ga je mee op onze pubcrawl? Dit kost je 10 NZD per week. Houd ook vooral rekening met de prijs van activiteiten zoals een bungeejump, skydive of raften.

Er zijn beurzen beschikbaar, maar hier zitten bepaalde eisen aan. Zo moet je bijvoorbeeld een bepaalde opleiding volgen of zelf te weinig inkomen hebben. Ook zijn er prestatiebeurzen. We verwijzen je graag naar de website van WilWeg. Hier kun je checken op welke beurzen jij aanspraak maakt.

Zit je vraag er niet bij? Elvira helpt je graag verder vanuit ons hoofdkantoor in Auckland! Stel haar al je vragen via info@stagereizen.nl

ONZE ZOEKTOCHT NAAR JOUW DROOMSTAGE

Ons placement team stelt je graag voor aan jouw ideale stagebedrijf. Mocht er iets veranderen in je situatie, houd ze vooral goed op de hoogte en samen zorgen we voor een goede match tussen jou en je bedrijf!

Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee werkdagen reageert op mails die je van ons binnenkrijgt. Wanneer er iets verandert in je situatie, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door.

Laat het ons gerust weten als je ergens niet zeker van bent na je Skype interview. Ligt het aan de functie, je taken, of het bedrijf zelf? Geef ons een zo uitgebreid mogelijke omschrijving en we gaan kijken hoe we je verder kunnen helpen aan een bedrijf dat wel een match is met waar jij naar op zoek bent.

Ja, wij voorzien je van een stagecontract en daarnaast assisteren we je ook bij het regelen van een eventueel contract vanuit je opleiding.

Team Stagereizen Nikita

Nikita van het plaatsingsteam is druk in contact met bedrijven om jouw perfecte stageplek te bemachtigen!

STAGE GEVONDEN?

Super! Nu is het tijd voor alle andere voorbereidingen. Lees hieronder alles over visum, verzekeringen, vliegtickets en huisvesting.

Omdat je stage pas helemaal zeker is na het ondertekenen van het contract, beginnen we ook pas daarna met alle andere voorbereidingen. Bovendien zijn zaken als huisvesting, visum, vliegticket en verzekeringen relatief snel te regelen, dus je hoeft je hier niet al te druk over te maken.

Een Working Holiday Visum is de beste optie voor veel studenten:

 • Het is een erkend visum; alle Australische en Nieuw-Zeelandse bedrijven kennen het.
 • Het is gemakkelijk online te verkrijgen.
 • Het kan in een korte periode aangevraagd worden.
 • Je kunt gemakkelijk van bedrijf wisselen, mocht je
 stagebedrijf niet bevallen.
 • Je kunt legaal een bijbaantje nemen.
 • Je kunt 6 maanden voor dezelfde werkgever werken.
 • Het visum is een jaar geldig, waardoor je ook nog
 genoeg ruimte hebt om te reizen voor of na je stage.

Houd er rekening mee dat je een Working Holiday Visum maar één keer kunt aanvragen. Mocht je al eens eerder met een Working Holiday Visum in je stageland zijn geweest, geef dit aan ons door, zodat we je kunnen assisteren met het aanvragen van het juiste visum.

Sommige visa kun je in Australië en Nieuw-Zeeland maar één keer aanvragen. Het Working Holiday Visa wat we meestal aanraden valt hier ook onder. Gelukkig kun je via ons ook een ander visum aanvragen. Wel zijn de kosten voor dit ander visum hoger. Ben je geïnteresseerd in deze optie? Neem dan even contact met ons op of geef het aan bij je inschrijving of tijdens het Skype gesprek. Een voorwaarde is wel dat de stage onderdeel van je studie is en je moet dit ook kunnen aantonen.

Een Working Holiday Visum is 1 jaar geldig. Als je langer wilt blijven, kun je ervoor kiezen om een toeristenvisum aan te vragen of om een werkvisum te verkrijgen.

Wil je langer blijven in Australië? Daar heb je de optie om farmwork te doen. Hierbij ga je 88 dagen (ongeveer 3 maanden) op een boerderij werken. Er zitten hier wel wat eisen aan en niet elke boerderij zal je het recht geven op een tweede jaar Working Holiday Visa. Je vindt er hier meer informatie over.

Wanneer je tijdens je Working Holiday in Nieuw-Zeeland minstens 3 maanden seizoenswerk hebt gedaan, heb je de optie om maximaal 3 maanden langer in het land te blijven. Ook hier zitten voorwaarden aan.

Neem vooral contact op met ons als je meer informatie wilt over de verschillende opties.

De prijzen variëren per jaar. Voor Nieuw-Zeeland ligt de prijs rond de $210 (Nieuw-Zeelandse dollar) en voor Australië is dit rond de $440 (Australische dollar). Kijk voor de actuele prijzen op de website van de Nieuw-Zeelandse of Australische overheid.

De procestijd voor je visum veranderd van tijd tot tijd. Gemiddeld duurt het zo’n 2 weken voor je je visum binnen hebt. Print hem uit en stop hem in je paspoort voor als ze ernaar vragen op het vliegveld.

Je bent verplicht om een reisverzekering af te sluiten, maar een gewone reisverzekering dekt niet alles. Tenzij je aanvullend verzekerd bent bij de zorgverzekering, zijn de volgende onderdelen niet gedekt in het buitenland: spoedeisende tandheelkundige kosten, medische kosten tegen kostprijs, ongevallen, overkomst van familie bij ongeval/ernstige ziekte, repatriëring, opsporings- en reddingskosten, reisbagage en particuliere aansprakelijkheid.

Wanneer je een stageverzekering bij ons afsluit, ben je verzekerd tegen activiteiten zoals surfen en bungeejumpen en krijg je daarnaast een retourticket vergoed bij het overlijden van een eerste of tweedegraads familielid. Bekijk onze services pagina voor meer informatie.

Check bij je zorgverzekeraar in hoeverre jouw verzekering doorloopt wanneer je in het buitenland bent. Over het algemeen kun je deze laten doorlopen en ben je met de basisverzekering vergoed voor de Nederlandse kosten van spoedgevallen. Heb je een aanvullende verzekering? Dan ben je vaak tot de buitenlandse kosten vergoed voor spoedgevallen. Bij onze stage buitenland verzekering kun je geneeskundige kosten meeverzekeren.

Het beste moment om je vliegticket aan te schaffen is na het ondertekenen van je stagecontract, het regelen van je verzekering en nadat je je visum hebt ontvangen. Op dit moment weet je namelijk zeker dat niets je buitenlandse avontuur nog in de weg staat. Regel ongeveer twee maanden voor vertrek je vliegticket. Vraag nu een gratis quote aan voor je vliegtickets via onze website.

Of je je geld terug krijgt na het cancelen van je vlucht, hangt af van de voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij, je eigen verzekering en de verzekering die je af hebt kunnen sluiten bij de aanschaf van het vliegticket. Kijk dus even naar de voorwaarden in deze documenten.

De lengte van je vlucht hangt natuurlijk af van de route die je neemt. Wanneer je van Amsterdam via Dubai vliegt, met een tussenstop van 2 uur, dan duurt je vlucht naar Sydney zo’n 22,5 uur en naar Auckland zo’n 24,5 uur. Tel hier ook nog de tijd voor en na je vlucht bij op voor het inchecken van je bagage, de douane, etc. Ook kun je ervoor kiezen om een langere tussenstop van een paar dagen te maken.

Wanneer je hier de tijd en het geld voor hebt, raden we dit zeker aan. Dit is namelijk de uitgelezen kans om nog een land te verkennen, een vriend of vriendin op te zoeken of om even uit te rusten voor of na je stage. Welke overstap past bij jou? We geven je graag persoonlijk advies dus neem hiervoor gerust contact met ons op.

Nee, je bent vrij om te boeken waar je wilt. Wij hebben echter wel ons best gedaan om de perfecte tickets voor jou te vinden tegen de beste prijzen. We raden je dus wel aan om via ons je vliegticket te boeken, maar je bent dit zeker niet verplicht.

Afhankelijk van je locatie verzorgen wij persoonlijke pick-ups. Een van onze chauffeurs staat je dan met een naambordje op te wachten na je vlucht en brengt je naar je accommodatie. Wil je een persoonlijke pick-up? Neem contact met ons op.

Wanneer je alle contracten hebt ondertekend en de betaling hebt voldaan, weten we zeker dat niets je meer in de weg staat om je buitenlandse avontuur te beginnen. Dit is dan ook het moment waarop we je een overzicht en alle benodigde informatie sturen.

Houd voor Australië rekening met circa $235 (Australische dollar) per week voor een gedeelde slaapkamer (met 2 personen op 1 slaapkamer) en $385 per week voor een eigen slaapkamer. Steden als Sydney, Melbourne en Brisbane zijn absolute wereldsteden. Mocht je graag een eigen slaapkamer erg belangrijk vinden maar de prijzen wat te duur dan kun je Nieuw-Zeeland overwegen. In Nieuw-Zeeland kun je rekening houden met $295 (Nieuw-Zeelandse dollar) per week voor een eigen slaapkamer in de stad en $210 per week voor een kamer buiten de stad. Houd ook rekening met de borg van $700 die je aan het einde van je verblijf terugkrijgt. Een gastgezin is de laatste optie, met prijzen variërend tussen de $220 voor een gedeelde slaapkamer en 2 maaltijden per dag en $350 per week voor een privé slaapkamer, 3 maaltijden per dag met speciaal dieet en internet. Bekijk voor meer informatie onze services pagina.

Ons studentenappartment is de meest gekozen optie. Op deze manier zit je niet ergens lang aan vast, maar ben je wel verzekerd van huisvesting voor de eerste 4 weken. Ook is deze huisvesting via een gerenommeerd bedrijf geplaatst en hebben we persoonlijk contact met de organisatie.

Nee hoor, dit mag je helemaal zelf bepalen. We werken met huisvestingsorganisaties omdat we dan zeker weten dat jij goed terecht komt. Als je bij familie of vrienden wilt wonen of liever zelf op zoek gaat, vinden wij dit prima. Je zit nergens aan vast.

Buiten deze steden hebben we geen vaste connecties, maar we geven je wel zoveel mogelijk advies. We bieden er zelf dus geen huisvesting aan, maar kunnen je helpen en adviseren met het zoeken naar huisvesting.

Gedeelde slaapkamers zitten vaak op de beste locaties en zijn de perfecte manier om de kosten te drukken. We snappen dat je je druk maakt om je privacy. Echter is dat nergens voor nodig! Iedereen heeft behoefte aan privacy en begrijpt dit punt. Het is juist hartstikke gezellig, je voelt je nooit alleen en je bespaart ook nog eens heel veel geld.

Ja, in Australië zijn er ook huisvestingsopties voor een eigen slaapkamer. Dit is echter minder gebruikelijk en ook een stuk prijziger dan een gedeelde slaapkamer. Je deelt in de meeste gevallen nog wel de badkamer, keuken, toilet en woonkamer. Je kunt er dus wel voor kiezen, maar dan ligt de prijs hoger en moet je iets beter zoeken.

Ja, in tegenstelling tot Australië zijn gedeelde slaapkamers niet gebruikelijk. De prijs voor een privékamer is in Nieuw-Zeeland vergelijkbaar met een gedeelde kamer in Australië.

Wij proberen onze studenten altijd zo veel mogelijk samen te plaatsen, zodat je altijd iemand hebt om mee te koken en je dag mee door te nemen. We hebben hier niet altijd grip op, waardoor het ook kan voorkomen dat je met mensen samenwoont die niet studeren.

Met XE Money Transfer kun je gemakkelijk en goedkoop geld overschrijven naar het buitenland. Bekijk hier hoe het werkt.

Toch nog ergens hulp bij nodig? Sjoukje is van alle markten thuis en helpt je graag met het regelen van bijvoorbeeld huisvesting, je vliegticket of een airport pick-up!

HET LEVEN DOWN UNDER

Stagereizen zorgt er graag voor dat jij je stage succesvol afrond en een onvergetelijke tijd in Australië of Nieuw-Zeeland hebt!

Mocht je stage om welke reden dan ook niet bevallen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Wij zullen dan proberen om gezamenlijk met jou en het bedrijf tot een passende oplossing te komen. Indien nodig regelen wij een herplaatsing voor je. Dit komt echter bijna nooit voor.

Vanuit Sydney organiseren we maandelijkse activiteiten. Dit varieert van een BBQ op het strand tot een weekend surfen. In Auckland organiseren we haast wekelijks een sociale activiteit. Soms gaan we borrelen, bezoeken een museum of beklimmen een vulkaan. De weekendtrips vinden ongeveer 16 keer per jaar plaats; meer in de zomer dan in de winter. Bekijk hier de agenda met alle activiteiten en trips.

Je kunt gratis mee op de activiteiten in Sydney en Auckland, alleen de weekendtrips zijn niet inbegrepen. Gelukkig zijn de weekendtrips wel voor een studentenprijsje te boeken. Boek nu je trips via de Studenttrips website.

Onze kantoor locaties zijn in Auckland en Sydney, waardoor we hier sociale activiteiten (zoals barbecues en borrels) en weekendtrips kunnen organiseren.

Zeker! Stuur ons even een mailtje en we adviseren je graag. Wij weten alles van Australië en Nieuw-Zeeland en bieden je graag exclusieve deals aan voor het plannen van jouw trip.

Australië is een droog land, waar verschillende klimaatzones voorkomen. Je komt zowel woestijn als een subtropisch klimaat tegen. Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland heeft een gematigd tropisch klimaat en op het Zuidereiland kan het ’s zomers heter zijn en ’s winters kouder.

Zowel Australië als Nieuw-Zeeland scoren zeer hoog op veiligheid en goede leefomstandigheden. Er is zeer weinig criminaliteit, het klimaat is gunstig en in Nieuw-Zeeland zijn geen giftige of gevaarlijke dieren in het wild te vinden. In Australië komen wel gevaarlijke of giftige dieren voor in het wild, maar de kans dat je aangevallen wordt door zo’n dier is zeer klein.

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Australië of Nieuw-Zeeland. Een vaccinatie tegen gele koorts is alleen verplicht wanneer je in de zeven dagen voordat je het land binnenkomt in een land bent geweest waar gele koorts heerst. Ook als je overstapt op het vliegveld van een land waar gele koorts voorkomt, heb je een inenting nodig.

Je kunt gewoon je bankpas gebruiken voor het pinnen uit een geldautomaat, maar in winkels is het vaak niet mogelijk om te betalen met je bankpas. Het beste is om een creditcard aan te schaffen waarmee je overal kunt betalen.

Je kunt gewoon je elektrische apparaten meenemen naar Australië of Nieuw-Zeeland. De netspanning is 220-240volt. De stopcontacten zijn echter anders dan die wij in Nederland gebruiken dus houd er rekening mee dat je een wereldstekker nodig hebt om in te pluggen in de Australische of Nieuw-Zeelandse stopcontacten.