Veelgestelde vragen

Wij staan graag voor je klaar aan de andere kant van de wereld.

Op deze pagina hebben we alle veel gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Onze stagiaires zijn het erover eens dat een stage in het buitenland een onvergetelijke ervaring is die je misschien maar één keer in je leven meemaakt. We dagen je dan ook uit om die sprong in het diepe te maken en af te reizen naar de andere kant van de wereld. Staat jouw vraag er niet bij of begrijp je iets niet? Blijf niet zitten met je twijfels, maar stuur ons gerust een berichtje via de contactpagina.

Veelgestelde vragen:

Ben je avontuurlijk, zelfstandig, zelfverzekerd en proactief? Een stage in het buitenland is de perfecte manier om dit te bewijzen. Dit is dan ook iets wat werkgevers graag zien. Niet alleen waan je je in een andere cultuur, ook de bedrijfscultuur is anders dan je gewend bent. Hiermee laat je dus ook nog eens jouw flexibiliteit en veelzijdigheid zien. Naast dat je misschien een andere taal zal spreken en verbeteren tijdens je buitenlandse stage, voeg je ook een aantal nieuwe kwaliteiten toe aan je cv.

Naast je professionele ontwikkeling, werk je met een stage in het buitenland ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Je moet het uiteindelijk toch allemaal zelf doen en dit is ontzettend leuk en leerzaam! Zie het ook vooral als een uitdaging om in je eentje (of wellicht met een vriend of vriendin samen) af te reizen naar een ander land. Hier maak je nieuwe vrienden, leer je jezelf beter kennen en leer je omgaan met verschillende soorten mensen. Je zult pas merken hoeveel je bent veranderd als je weer thuis zit, met heimwee terugkijkend op de beste maanden van je leven.

Onze stagiaires vertellen je graag over hun tijd in het buitenland! Lees hier alles over hun avonturen en bekijk de bijbehorende video’s!

Het inschakelen van een stage bemiddelingsbureau kan veel voordelen met zich meebrengen. Veel bedrijven in het buitenland zijn niet bekend met stagiaires en voldoen dus vaak niet aan de eisen van je studie. Een stage bemiddelingsbureau zal er alles aan doen om jouw wensen en eisen in een stage waar te maken. Een goed stage bemiddelingsbureau heeft dan ook een kantoor op locatie van waaruit direct contact kan worden gelegd met bedrijven. Ook kan op deze manier altijd hulp en begeleiding geboden worden en heb je geen last van tijdsverschil mochten er problemen zijn. Hulp nodig bij het regelen van je visum, vliegtickets, verzekering en/of huisvesting? Een stage bemiddelingsbureau kan je helpen met alle voorbereidingen zodat je met een gerust gevoel aan je avontuur begint. Zorg er na aankomst voor dat je meegaat op georganiseerde activiteiten en trips om op deze manier gemakkelijk nieuwe vrienden te maken en je nieuwe land en cultuur te ontdekken!

Als je op zoek bent naar een betrouwbaar stage bureau dat een buitenlandse stage in Australië of Nieuw-Zeeland kan regelen dan ben je bij Stagereizen aan het goede adres! Sinds 2007 hebben we duizenden studenten succesvol aan een buitenlandse stage in Nieuw-Zeeland of Australië geholpen. Met ons hoofdkantoor Down Under is er geen sprake van tijdverschil en heb je altijd een Nederlands contactpersoon waar je terecht kunt. Wij doen dan ook – in tegenstelling tot andere bemiddelingsbureaus – het grootste gedeelte van onze werkzaamheden in Australië en Nieuw-Zeeland zelf. Mocht het om wat voor reden dan ook lastig zijn om een stage in Australië te vinden, kunnen we wellicht een stage in Nieuw-Zeeland voor je bemiddelen, en andersom. Hiermee verdubbel je met Stagereizen je kansen op een succesvolle stage in het buitenland.

In ons proces kom je stap voor stap dichterbij je stage in Australië of Nieuw-Zeeland. Het proces hebben wij uitgebreid beschreven op onze website en kan je hier bekijken.

We bemiddelen stages vanaf 3 maanden. Binnen een korte tijd van een aantal maanden kun je niet zoveel doen en daarom is een buitenlandse stage van minder dan 3 maanden lastig te vinden.

Ja, wij bemiddelen zowel meeloopstages als afstudeerstages. Afstudeerstages zijn iets lastiger te vinden, omdat je niet volledig mee kunt werken bij het bedrijf. Maar nog steeds geldt: wij hebben een hoog slagingspercentage en we gaan ons uiterste best voor je doen.

Voor Nieuw-Zeeland is dit mogelijk, maar voor Australië helaas niet. In maart 2017 zijn er wetsveranderingen geweest in Australië, waardoor het niet meer mogelijk is om je in te schrijven voor het geschikte visa.

In totaal duurt het proces ongeveer anderhalve maand, maar er zijn natuurlijk meer zaken die geregeld moeten worden, zoals je visum, waardoor we je aanraden om minimaal 3 maanden van tevoren in te schrijven.

Klik hier voor meer informatie over de kosten gemoeid met een stage in het buitenland en de verschillende pakketten die we aanbieden met de daarbij behorende prijzen.

Er zijn beurzen beschikbaar, maar hier zitten bepaalde eisen aan. Zo moet je bijvoorbeeld een bepaalde opleiding volgen of zelf te weinig inkomen hebben. Ook zijn er prestatiebeurzen. Lees hier meer over de beurzen.

Je kunt gewoon je bankpas gebruiken voor het pinnen uit een geldautomaat, maar in winkels is het vaak niet mogelijk om te betalen met je bankpas. Het beste is om een creditcard aan te schaffen waarmee je overal kunt betalen.

Je kunt gewoon je elektrische apparaten meenemen naar Australië of Nieuw-Zeeland. De netspanning is 220-240volt. De stopcontacten zijn echter anders dan die wij in Nederland gebruiken dus houd er rekening mee dat je een wereldstekker nodig hebt om in te pluggen in de Australische of Nieuw-Zeelandse stopcontacten.

Zowel Australië als Nieuw-Zeeland scoren zeer hoog op veiligheid en goede leefomstandigheden. Er is zeer weinig criminaliteit, het klimaat is gunstig en in Nieuw-Zeeland zijn geen giftige of gevaarlijke dieren in het wild te vinden. In Australië komen wel gevaarlijke of giftige dieren voor in het wild, maar de kans dat je aangevallen wordt door zo’n dier is zeer klein.

Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen twee werkdagen reageert op mails die je van ons binnenkrijgt. Wanneer er iets verandert in je situatie, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door.

Laat het ons gerust weten als je ergens niet zeker van bent na je interview. Ligt het aan de functie, je taken, of het bedrijf zelf? Geef ons een zo uitgebreid mogelijke omschrijving en we gaan kijken hoe we je verder kunnen helpen aan een bedrijf dat wel een match is met waar jij naar op zoek bent.

Ja, wij voorzien je van een stagecontract en daarnaast assisteren we je ook bij het regelen van een eventueel contract vanuit je opleiding.

Omdat je stage pas helemaal zeker is na het ondertekenen van het contract, beginnen we ook pas daarna met alle andere voorbereidingen. Bovendien zijn zaken als huisvesting, visum, vliegticket en verzekeringen relatief snel te regelen, dus je hoeft je hier niet al te druk over te maken.

De lengte van je vlucht hangt natuurlijk af van de route die je neemt. Wanneer je van Amsterdam via Dubai vliegt, met een tussenstop van 2 uur, dan duurt je vlucht naar Sydney zo’n 22,5 uur en naar Auckland zo’n 24,5 uur. Tel hier ook nog de tijd voor en na je vlucht bij op voor het inchecken van je bagage, de douane, etc. Ook kun je ervoor kiezen om een langere tussenstop van een paar dagen te maken.

Wanneer je hier de tijd en het geld voor hebt, raden we dit zeker aan. Dit is namelijk de uitgelezen kans om nog een land te verkennen, een vriend of vriendin op te zoeken of om even uit te rusten voor of na je stage. Welke overstap past bij jou? We geven je graag persoonlijk advies dus neem hiervoor gerust contact met ons op.

Nee hoor, dit mag je helemaal zelf bepalen. We werken met huisvestingsorganisaties omdat we dan zeker weten dat jij goed terecht komt. Als je bij familie of vrienden wilt wonen of liever zelf op zoek gaat, vinden wij dit prima. Je zit nergens aan vast.

Met XE Money Transfer kun je gemakkelijk en goedkoop geld overschrijven naar het buitenland. Bekijk hier hoe het werkt.

Mocht je stage om welke reden dan ook niet bevallen, laat het ons dan zo snel mogelijk weten. Wij zullen dan proberen om gezamenlijk met jou en het bedrijf tot een passende oplossing te komen. Indien nodig en mogelijk regelen wij een herplaatsing voor je. Dit komt echter bijna nooit voor.

Australië is een droog land, waar verschillende klimaatzones voorkomen. Je komt zowel woestijn als een subtropisch klimaat tegen. Het Noordereiland van Nieuw-Zeeland heeft een gematigd tropisch klimaat en op het Zuidereiland kan het ’s zomers heter zijn en ’s winters kouder.

Er zijn geen verplichte vaccinaties voor Australië of Nieuw-Zeeland. Een vaccinatie tegen gele koorts is alleen verplicht wanneer je in de zeven dagen voordat je het land binnenkomt in een land bent geweest waar gele koorts heerst. Ook als je overstapt op het vliegveld van een land waar gele koorts voorkomt, heb je een inenting nodig.

Meer dan 15 jaar ervaring
in stage bemiddeling Down Under

Meer dan 15 jaar ervaring in stage bemiddeling Down Under

Stage Specialist

Stage Specialist

Waar staan wij voor

Wij willen studenten helpen het beste uit hun tijd in Australië en Nieuw-Zeeland te halen, maar onze primaire zorg is dat studenten hun stage succesvol behalen. Wij willen een zo compleet mogelijk pakket aanbieden tegen de beste prijs (beste service, leukste activiteiten, meest passende stages).

Extreme Sports Biking
Snowboarding
Wij zitten daadwerkelijk Down Under

Doordat wij ons kantoor Down Under hebben, doen wij in tegenstelling tot andere stage bemiddelingsbureaus onze werkzaamheden voor het grootste gedeelte zelf. Hierdoor kunnen wij gegarandeerd een kwalitatief goede buitenlandse stage aanbieden. Als er wat is, reageren wij meteen; tijdsverschil is geen hinder.

1k+

Erkende leerbedrijven

5k+

Geplaatste Stagiaires

15+

Jaar Plaatsing Ervaring

8.5

Gemiddelde Waardering