VISUM VOOR JOUW BUITENLANDSE STAGE IN AUSTRALIË OF NIEUW-ZEELAND

Voorbereidingen op jouw stage in Nieuw-ZeelandOp zich is het aanvragen van een Nieuw-Zeelands of Australisch visum vanzelfsprekend, maar er zijn toch een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Als je vragen verkeerd invult omdat je ze niet volledig begrijpt, wordt je aanvraag niet geaccepteerd. Wij hebben een gids opgesteld om je te helpen. Heb je twijfels, is er iets onduidelijk of heb je een andere vraag over je visum? Neem dan vooral contact met ons op. Je visum is een onwijs belangrijk document, waar ze meteen bij aankomst in Nieuw-Zeeland of Australië om vragen. Het is dus van groot belang dat je dit zorgvuldig invult.

Selecteer jouw stageland:

FAQ Australië

In Australië kan je verschillende visa maar één keer aanvragen. Het Working Holiday Visa wat wij aanraden valt hieronder. Gelukkig kan je via ons ook een ander visum aanvragen, wat normaal gesproken erg lastig is. Ben je geïnteresseerd in deze optie? Neem dan even contact met ons op of geef het aan bij je inschrijving. Een voorwaarde is wel dat de stage onderdeel van je studie is en dat je dit moeten kunnen aantonen.

  • Het is een erkend visum; alle Australische bedrijven kennen het.
  • Het is gemakkelijk online te verkrijgen.
  • Het kan in een korte periode aangevraagd worden.
  • Je kunt gemakkelijk van bedrijf wisselen, mocht je 
stage bedrijf niet bevallen.
  • Je kunt legaal een bijbaantje nemen.
  • Je kunt 6 maanden voor dezelfde werkgever werken.
  • Het visum is een jaar geldig, waardoor je ook nog 
genoeg ruimte hebt om te reizen na je stage.

Je working holiday visum is een jaar geldig.

De prijzen variëren per jaar, maar de prijs ligt rond de $440 (Australische Dollars). Kijk voor de actuele prijs op de website van de Australische overheid.

In Australië heb je de optie om farmwork te doen. Dit houdt in dat je 88 dagen, dus ongeveer drie maanden, op een boerderij gaat werken. Er zitten hier wel heel wat eisen aan; niet elke boerderij zal je het recht geven op een visum voor een working holiday visum voor een tweede jaar. Je vindt er hier meer informatie over. Je kunt er ook voor kiezen om een toeristenvisum aan te vragen of om een werkvisum te verkrijgen. Als je hier meer over wilt weten, kun je het beste contact met ons opnemen.

Het duurt ongeveer twee weken voor je je visum binnen hebt. Print hem uit en stop hem in je paspoort voor als ze ernaar vragen op het vliegveld.

Je paspoort moet nog een jaar geldig zijn. Stel dat jouw stage van januari tot augustus is, dan moet je paspoort dus nog geldig zijn tot januari volgend jaar.

Stuur een mailtje aan het mailadres dat jou een mail heeft gestuurd en neem voor de zekerheid ook even contact met ons op.

Mits de stage onderdeel van je studie is kunnen wij je helpen. Wel zijn de kosten voor dit andere visum hoger. Indien jij al eerder op een Working Holiday Visa in Australië bent geweest neem dan contact met ons op voor meer informatie over dit andere visum.

FAQ Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland kan je verschillende visa maar één keer aanvragen. Het Working Holiday Visa wat wij aanraden voor eens stage valt hieronder. Gelukkig kan je via ons ook een ander visum aanvragen, wat normaal gesproken erg lastig is. Ben je geïnteresseerd in deze optie? Neem dan even contact met ons op of geef het aan bij je inschrijving. Een voorwaarde is wel dat de stage onderdeel van je studie is en dat je dit moeten kunnen aantonen.

  • Het is een erkend visum en bekend bij alle Nieuw-Zeelandse bedrijven.
  • Het is zeer eenvoudig online te verkrijgen.
  • Het kan in een korte periode aangevraagd worden.
  • Relatief lage kosten, ongeveer €100,-.
  • Mocht een stagebedrijf niet bevallen, dan kun je met dit visum eenvoudig van bedrijf wisselen.
  • Je kunt legaal een bijbaantje nemen, zodat je wat geld kan verdienen.
  • Met dit visum kan je 6 maanden voor dezelfde werkgever werken.
  • Het visum is een jaar geldig dus geeft genoeg ruimte om ook nog te reizen als je dat wilt.

Je working holiday visum is een jaar geldig.

De prijzen variëren per jaar, maar de prijs ligt rond de $210 (Nieuw-Zeelandse dollars). Kijk voor de actuele prijs op de website van de Nieuw-Zeelandse overheid.

Je kunt er voor kiezen om een toeristenvisum aan te vragen of om een werkvisum te verkrijgen. Als je hier meer over wilt weten, kun je het beste contact met ons opnemen.

Het duurt ongeveer twee weken voor je je visum binnen hebt. Print hem uit en stop hem in je paspoort voor als ze ernaar vragen op het vliegveld.

Je paspoort moet nog een jaar geldig zijn. Stel dat jouw stage van januari tot augustus is, dan moet je paspoort dus nog geldig zijn tot januari volgend jaar.

Stuur een mailtje aan het mailadres dat jou een mail heeft gestuurd en neem voor de zekerheid ook even contact met ons op.

Mits de stage onderdeel van je studie is kunnen wij je helpen. Wel zijn de kosten voor dit andere visum hoger. Indien jij al eerder op een Working Holiday Visa in Nieuw-Zeeland bent geweest neem dan contact met ons op voor meer informatie over dit andere visum.