Bordje van Australië en Nieuw-Zeeland voor een buitenlandse stage Voordelig geld overmaken naar het buitenland

Voorbereidingen op jouw stage in Nieuw-Zeeland

Geld overmaken gedurende je stage in het buitenland. Bijna iedere stagiaire doet dit wel een keer. Is het niet direct bij aankomst in Australië of Nieuw-Zeeland om je nieuw geopende rekening te vullen, dan is het wel bij terugkomst als je je laatste beetjes geld van je Australische rekening naar je Nederlandse wilt sturen. Echter is een internationale overschrijving naar het buitenland best duur. Om welk land buiten Europa het ook gaat, banken rekenen echt behoorlijke kosten voor geld overmaken naar het buitenland. Ook als jij je pinpas of Credit Card gebruikt zijn hier redelijke hoge percentages mee gemoeid. Je krijgt immers een minder gunstige wisselkoers bij de bank. Met de marge verdienen de banken hun geld, logisch. Gelukkig ontdekte Stagereizen dat het echter ook anders kan.

Wat is de beste manier om geld naar het buitenland over te maken?

Geld overmaken naar Australië of Nieuw-Zeeland is makkelijker geworden door de komst van een aantal online valutawissel platformen die in tegenstelling tot de banken een veel gunstigere wisselkoers en een lagere transactiefee rekenen.

Er zijn een aantal van deze platformen, maar wij hebben hele goede ervaringen met XE Money Transfer vanwege een aantal voordelen:

  • Je krijgt bij deze service een zeer goede wisselkoers, waardoor je meer Australische of Nieuw-Zeelandse dollars krijgt voor de zelfde hoeveelheid euro’s.
  • Je betaalt een geen transactiefees; Banken rekenen hiervoor al snel 10 tot 15 Euro.
  • Dat betekent dus: Veel goedkoper dan de bank! 

Voordelig geld overschrijven naar het buitenlandHoe werkt geld overmaken via XE Money Transfer?

Het systeem van XE is echt simpel, veilig en betrouwbaar. Geld overmaken naar het buitenland regel je in een paar eenvoudige stappen.

  1. Maak een gratis account aan op XE Money Transfer.
  2. Kies hoeveel en naar wie je het geld wilt overmaken. Ook handig en voordelig voor de betaling van onze factuur.
  3. Volg de stappen en vul alle info in.
  4. Je maakt het geld over naar hun Europese bank via je eigen bank (Deze optie is gratis, Europese betaling).
  5. Je wordt per e-mail goed op de hoogte gehouden: van het waneer het geld door XE is ontvangen t/m wanneer het wordt overgeboekt naar de ontvanger.
  6. In een paar dagen is het geld bij de ontvanger (Wat dus ook jouw eigen rekening kan zijn) aan de andere kant van de wereld en heb je een minimale hoeveelheid kosten betaalt (alle overboekingen lopen via een lokale bank, zowel aan jouw kant als aan die van de ontvanger).

Belangrijk is echter wel dat je een account aanmaakt voordat je naar je stage in Australië of stage in Nieuw-Zeeland vertrekt. Je dient namelijk voor veiligheidsredenen het adres dat aan je bank account gekoppeld staat op te geven.

Mocht je hier verder vragen over hebben, neem dan gerust contact met één van onze team members op.