Vaak wordt een stage Nieuw-Zeeland in Auckland gelopen. Hoewel Wellington de hoofdstad is, is Auckland de grootste en meest populaire stad. Dat is eigenlijk niet helemaal eerlijk voor het prachtige Wellington! Velen weten niet wat deze stad allemaal te bieden heeft en slaan The Capital daarom over. Dit is waarom een stedentrip naar Wellington altijd een goed idee is.

Retourtje Auckland-Wellington voor €32,-

Yes, je leest het goed: een retourtje van Auckland naar Wellington voor iets meer dan drie tientjes. Daarvoor koop je in Nederland nog geen retourtje Amsterdam-Rotterdam, een treinrit van een uurtje! Deze nachtbus (Nakedbus) brengt je in elf uur van het centrum van Auckland naar hartje Wellington. Hoe je een lange busrit overleeft, lees je in dit blogartikel.

Rustiger, charmanter, sfeervoller

Begrijp ons niet verkeerd, Auckland is een geweldige stad. We schreven al eerder een blogartikel over een stedentrip in Auckland; er is genoeg te doen. Maar er zijn grote verschillen tussen Auckland en Wellington. Ondanks dat Wellington de hoofdstad is, biedt deze stad een oase van rust. De sfeer die er hangt is relaxter, meer open en kalm. Wellington is een charmante stad met een breed aanbod van restaurants, cafés en verschillende winkels. Je vindt er alles, maar dan zonder de drukte en stress van een grote stad. De horecagelegenheden zijn intiemer en persoonlijker. Dat maakt Wellington de perfecte weekendtrip: je bent er helemaal tussenuit, maar je zit niet in de middle-of-nowhere.

Heerlijke koffie en horeca

Misschien heb je het al eens gehoord of gelezen: Wellington staat bekend als de stad van de koffie. Werkelijk op elke hoek van de straat vind je een koffiezaakje. Cafés voor hipsters, stoere mannen, millenials, drukke werkenden, dierenliefhebbers of toeristen: voor iedereen is er een café met heerlijke koffie, warme chocomelk of broodjes. En dan hebben we het nog niet gehad over de honderden restaurants in Wellington. Fish & chips, veganistisch Mexicaans eten, authentiek Italiaans eten… Welly heeft het allemaal.

Voor ultieme Lord of The Rings fans

In Wellington zelf zijn niet zo veel Lord of The Rings locaties, maar erbuiten des te meer. Een dagtour rond alle locaties is een absolute must voor alle Lord of The Rings fans. Je kunt kiezen voor een halve dag, hele dag of zelfs overnight-tour. Daarnaast is Wellington ook de thuisbasis van de Wata Studio. Deze studio ontwerpt alle artistieke elementen van Lord of The Rings, maar ook van Narnia, Avatar en The Thunderbirds. Denk hierbij aan alle kostuums, maskers, miniatuurgebouwen maar ook computeranimaties. Een rondleiding hierdoor doet je ogen openen – en je mond ook! Je zult de films nooit meer op dezelfde manier kunnen bekijken.

Gratis of goedkope dingen

Er zijn zo veel gratis dingen te doen in Wellington. Een straat die je niet mag missen is Cuba Street. Hier vind je levendige restaurants en bars en aparte winkels. Je kunt hier natuurlijk gaan eten of drinken, maar er doorheen lopen is al leuk. De sfeer is vrolijk en open. Ook de wandeling naar uitkijkpunt Mount Victoria en de Botanic Gardens zijn gratis. De beste manier om Wellington te verkennen is door gewoon rond de hele stad te lopen, en dat kan ook nog eens voor helemaal niks. Voor de Cable Car moet je wel betalen, maar dat is slechts $7 (€4,50). En vergeet de fontein in de haven niet!

Het uitgaansleven

Het dilemma tijdens een stedentrip is vaak: ga je uit, of geniet je meer van de volgende dag? Soms moet je een niet zo verstandige, maar wel leuke keuze maken. Dat is dan een avondje flink stappen. En hoe, in deze stad! Wellicht heb je al eens gehoord over de party-reputatie van Wellington. Het tipt niet aan Queenstown, maar we kunnen wel bevestigen dat je gegarandeerd een heerlijk avondje hebt.